L'u. i governs brasilers va anunciar un marc per als debats relacionats amb un WTO cas va guanyar de Brasil el comerç-distorsionant u. exportació de programes de crèdit i cotó. Brasil no imposarà tarifes en béns i contramesures sobre propietat intel·lectual per valor de més de $800 milions anuals. El marc s'estén un acord previ a primers d'abril d'enguany. Els funcionaris es reunirà trimestralment el futur legislació relacionada amb aquests programes com Congrés es prepara per la nova legislació de política de granja en 2012.

L'acord marc no és una solució permanent. El govern de Brasil es reserva el dret a prendre represàlies en qualsevol moment mitjançant l'aplicació de les mesures de lluita contra si l'u. no seguir a través. Les autoritats brasileres creuen que les negociacions i reformes són millors que la venjança que no us beneficia els productors brasilers. Brasil és el major soci comercial 10 dels EUA. amb el comerç bilateral de $60 mil milions al 2009 i concloïa que no podria venjar-se sense fer mal a si mateix en el comerç.

Govern brasiler va prendre l'enfocament correcte de les negociacions sobre la venjança. Sota les regles WTO, represàlia és permès com a última opció, però no és el resultat preferit. L'u. trobat això en una carn de 13 anys cas d'hormona de la UE quan aranzels de represàlia es van imposar després de l'OMC governat restriccions d'EU d'u. les importacions no estaven basades en la ciència. L'any passat l'u. d'acord a deixar anar les tarifes a canvi d'augmentar l'accés per a la carn d'animals no reben hormones i un compromís de la UE per negociar una resolució en els propers tres anys. Ambdós casos assenyalar la necessitat de les negociacions en curs a l'OMC per resoldre conflictes com a part d'un ampli acord de política comercial. Les negociacions comercials Doha rodó de la OMC que va començar el novembre de 2001 han estat aturat des 2005.
Les xerrades de Doha han estat celebrat seguretat en part sobre EUA. programes de cotó. L'u. havia acceptat com a part de les converses a programes de cotó d'adreça "ambiciosa, ràpidament i específicament". Això es tradueix generalment per no-EUA. països a dir productors de cotó que u. programes de cotó seria més que altres programes de mercaderia i en un curt període de temps reduït. Alguns països, com els cotó-4 països d'Àfrica, Burkina Faso, Mali, Benín i Txad, han dit que no donaran suport un acord global llevat que més ràpid es prenguin en cotó.

Programes de crèdit d'exportació van ser abordats per les xerrades de Doha amb llenguatge proposta per limitar els països desenvolupats a 180 dies de crèdit i autofinançament mitjançant la recuperació de costos en un estàndard comercialment viable durant un període de quatre o cinc anys rodant. Hagués completat les negociacions Doha, el programa de garantia de crèdit GSM-102 seria un problema no. Per a l'exercici fiscal (FY) 2009 (Octubre 1, 2008-Setembre 30, 2009) garanties de pagament Totalitzar $5.3 milions de dòlars, fins a $3.1 milions de dòlars a FY2008. Garanties registrats per a l'any fiscal 2010 a partir de juny 1 van ser $2.1 milions de dòlars. Total u. les exportacions agrícoles van ser $96.6 mil milions a exercici 2009 i estan projectats a $104.5 milions de dòlars a l'any fiscal 2010.

Crítica dels procediments WTO amb raó pot afirmar que el resultat del cas brasiler assenyala les deficiències del procés Contenciós WTO. El cas va ser presentada en 2002 i un panell de disputa WTO va fallar a favor de Brasil en 2005. L'u. fet alguns canvis en els programes de cotó i crèdit, però una posterior revisió en 2008 trobar aquells canvi no eren suficients. La producció de cotó i comerç ha canviat substancialment en l'u. i altres principals productors des dels anys 1999-2002 utilitzada en el cas. Això posa en dubte la rellevància del cas a les condicions del mercat actual i de qualsevol acció basat en la 2005 sentència.

Per a 1999-2002, U. cotó collir zona mitjana 13.2 milions d'hectàrees, 16.6 per cent d'hectàrees del total mundial, amb la producció a 17.9 milions de bales, 19.5 per cent del total mundial. Per a la 2009 cultiu de cotó, U. zona de cotó va caure a 7.5 milions d'hectàrees, 10.0 per cent de l'àrea de món de cotó, com altres cultius han estat més rendibles en els darrers anys, mentre u. la producció es va 12.2 milions de bales, 11.9 per cent de la producció mundial. Al mateix temps, ús de món de cotó va augmentar una mitjana de 94.0 milions de bales de 1999-2002 a uns 116.4 milions de bales de 2009, un 23.8 percentatge d'increment. En 1999-2002, Zona de cotó brasiler una mitjana 1.9 milions d'hectàrees amb producció de 3.7 milions de bales. En 2009, Hectàrees del Brasil Cullen havia augmentat a 2.1 milions d'hectàrees i la producció 5.8 milions de bales per rendiments més alts per hectàrea. El canvi més gran en la producció en els darrers deu anys ha estat a l'Índia on Cullen hectàrees de mitjana 20.8 milions en 1999-2002 i l'augment de 25.3 milions en 2009. Producció ha augmentat una mitjana de 11.5 milions de bales de 1999-2002 a 23.5 milions de bales de 2009 com es produeix un augment 68 per cent. La història en la producció de cotó s'ha constatat en països en desenvolupament.
En el cas de la WTO Brasil era d'un fa de cotó africà produint a països que no es podria permetre a presentar un cas contra l'u. i no tenia prou comerç amb els EUA. fer represàlia una amenaça real. Els països de cotó-4 a l'Àfrica havia 2.2 milions d'hectàrees de cotó en 2009 i produït 1.6 milions de bales. Que han perdut els canvis que ocorren en la producció de cotó, perquè els seus rendiments no han augmentat en els darrers 10 anys.

Debats sobre la 2012 projecte de llei agrícola que podria canviar u. programes de suport al cotó ja han començat al Congrés. El Comitè d'agricultura va celebrar audiències a Washington i en zones agrícoles més importants del país. Productors de cotó a aquestes audiències va donar suport a continuació dels programes actuals. El Comitè d'agricultura del Senat ha programat una audiència per juny 30. Govern Federal de despesa serà un tema important en la 2012 projecte de llei agrícola com grans augments en la despesa pública i creixement lent en els ingressos ha desembocat en grans dèficit anual. Si o no aquestes condicions facilitarà els canvis necessaris en els programes de granja de cotó per satisfer les necessitats del Brasil és incognoscible en aquest moment.

El govern brasiler està en el control en les discussions de marc. Va guanyar el cas WTO i l'u. ha de negociar en satisfer les seves necessitats. Amb sense perspectives per a un nou acord WTO que s'inclouen disposicions de crèdit i cotó acceptables per a ambdós països, una resolució, basada en la decisió de la WTO és l'única opció. Fer que en un mercat de cotó món ràpidament canviant posarà a prova la capacitat del procés de resolució de conflictes WTO pertinents a les condicions del mercat.