Com l'Índia espera durant el monsó primer plou per la 2010 temporada de creixement, continua fer front a polítiques de sucre passat que van portar a la gran 2006/07 i 2007/08 Màrqueting any cultius i el curt 2008/09 i 2009/10 cultius. El govern intervé activament en el mercat de sucre per protegir els productors i els consumidors, però les seves polítiques afegir als gronxadors del preu de mercat en lloc de Tremp-los. Com més gran consum i segon productor de sucre del món, Índia juga un paper massa important en món oferta i demanda de sucre no explorar alternatives de política.

D'acord amb l'u. Agrícola agregat a Nova Delhi, sucre de producció a l'Índia en la 2009/10 any de comercialització (Octubre 2009 al setembre 2010) s'estima en 19.56 milions de tones mètriques de valor brut (. MMT), fins a 16.13 . MMT a 2008/09, però sobre un terç més baix que el 30.78 . MMT aconseguit en 2006/07 i 28.63 . MMT a 2007/08. Zona de canya collides per 2010/11 es projecta al 4.80 milions d'hectàrees, cap amunt 12.9 per cent de 4.38 milions hectàrees en 2009/10, però de la 5.15 milions hectàrees en 2006/07. Amb un lleuger augment en el rendiment de la canya de sucre per hectàrea collides, producció en 2010/11 ha de ser 24.7 . MMT.

Consum domèstic per a 2010/11 es projecta al 24.50 . MMT, cap amunt 4.3 per cent des de baix tendència 2009/10 consum i coherent amb el 3.7 percentatge de creixement anual mitjana des de 1991. Importacions de 2010/11 es projecten a 1.2 . MMT, per sota de les importacions de 4.50 . MMT a 2009/10 i 2.8 . MMT a 2008/09, en les exportacions de 5.83 . MMT a 2007/08 i 2.68 . MMT a 2006/07. El canvi de les exportacions en 2007/08 a importacions en 2009/10 va ser 10.33 . MMT, sobre 20 per cent de les exportacions de món. Existències al final de la 2010/11 any de comercialització s'espera que es 5.36 . MMT, curt de l'objectiu de consum de tres mesos per a les poblacions de carryover.

Un informe de el servei de recerca econòmica de USDA, Sector del sucre a les Índies cicles avall, A punt de rebot per Maurice Landes, ofereix informació de fons sobre polítiques indis. Va destacar en la introducció, "La recessió en la producció de l'Índia és principalment a causa d'un cicle induïdes per la política que ha esdevingut cada vegada més pronunciat.” La majoria de la variació en la producció de sucre és impulsada pels canvis en l'àrea de canya de sucre perquè 91 per cent de la collita és de regadiu i rendiment es veu més afectada per la quantitat de zona acabats de plantar. Una plantació es manté durant tres anys amb el rendiment més alt que es produeixen en el primer any. Quan la plantació d'incentius declivi, menys noves plantacions estan fetes i declivi es produeix perquè més de la collita és el cultiu de segon i tercer curs rendiment inferior. Àrea es va reduir de 5.04 milions hectàrees en 2007/08 a 4.38 milions hectàrees en 2008/09 i 4.25 milions hectàrees en 2009/10.

Govern de Nacional de l'Índia ofereix una garantia de preu per als productors de canya de sucre. La Comissió de agrícola costos i preus estableix que es coneix com la Fira i preus remuneratius (FRP). Alguns governs d'estat major sucre comarca establir estat aconsellat preus més alts (SABA) que molins de sucre estan obligats a pagar els productors. El govern nacional finança la FRPs, però sucre molins ha de pagar la diferència la SAPs i cobrir qualsevol pèrdua que pugui incórrer. La SAPs solen tenir poca connexió amb preus de mercat del sucre refinat produïda per les fàbriques.

Landes trobar "una relació forta però quedat entre els canvis en la SAPs de canya de sucre i canvis en l'àrea collides.” La reducció en zona collit en la comercialització de l'any 2008/09 va ser precedida per SAPs considerablement inferiors a 2007/08 com també va ser veritable de la disminució de superfície en 2003/04 i 2004/05. Grans augments de preus Nacional suport mínim de blat i arròs en 2006/07 i 2007/08 també va permetre aquests cultius per competir per hectàrees de regadius a 2008/09 com a preu de sucre va disminuir a causa de la segona collita de sucre gran consecutius en 2007/08. Quan baixen els preus de mercat i SAPs sent alts, sucre molins patir pèrdues i ajornar el pagament fent als productors de canya de sucre que anima a altres cultius de commutació. Sucre fàbriques van poder recuperar la seva economia amb alts preus de mercat del sucre en 2008/09 i pagaments productor no són propensos a retardar durant la 2009/10 cultiu.

El govern nacional també micromanages la venda de sucre refinat en els mercats a l'engròs i al detall. Molins ha de vendre 10-20 per cent de la seva producció a per sota dels preus de mercat en el sistema de distribució pública sucre de proporcionar als consumidors de baixos ingressos. L'altre 80-90 per cent es ven a preus de mercat, però el govern estableix la quota trimestral de preus de vendes en lloc de deixar que tirar sucre al mercat en resposta a les demandes dels consumidors. Accions de memòria intermèdia de govern l'excés que s'acumulen en els anys de bon cultiu es venen al mercat en anys de cultius. Comerç internacional de sucre refinada i crua és controlat per ajustar les tarifes d'importació, quotes d'exportació, i finançament per a encoratjar o descoratjar comerç. L'any passat va veure intervencions addicionals de control d'inventaris, tanques i altres "tendències especulatives.” Els mercats de futurs sucre permesos en 2001 van suspendre el maig de 2009 fins al setembre de 2010.

Segons Landes, Índia té el potencial per augmentar encara més la producció de sucre si rendible comparat amb altres conreus. Sucre ocupa sobre 5 milions d'hectàrees, 91 per cent dels quals és de regadiu. Superfície total retallada és 142 milió hectàrees amb 60 milió hectàrees de regadiu. Rendiments de canya de sucre per hectàrea pot continuar augmentant a mesura que el sucre es desplaça des del subtropical nord al sud tropical. Rendiment de canya al 68 mètrica tones per hectàrea és similar a la Xina, però més baix que altres grans productors com Austràlia a 88, Columbia 82 i Brasil i Mèxic a 75 mètrica tones per hectàrea.

Com l'economia de l'Índia creix la demanda de sucre s'espera a créixer a mesura que es demanda d'altres productes com aviram productes de carn i llet. Gestió de govern de producció i consum serà més difícil. L'Índia necessita seguir obrint les polítiques com altres països i guanyar eficiència econòmica per productors i consumidors de mercat. Això es pot fer sense eliminació d'assistència per als consumidors de baixos ingressos i proporcionar una xarxa de seguretat d'ingressos per als agricultors. Índia ha canviat els problemes de política a la resta del món exportant quan subministraments domèstics són grans i traient restriccions d'importació quan subministraments domèstics són curts. L'Índia necessita permetre una major implicació de les forces del mercat, obertura incloent exportar i importar els mercats en una base consistent, d'equilibrar fora de la demanda i a la prestació econòmica de productors nacionals i els consumidors i els seus socis internacionals.