Burkina Faso i tres altres països africans, Txad, Benín i Mali, són coneguts com els cotó quatre països en l'OMC que han empès canvis en u. polítiques de granja relacionades amb cotó. Burkina Faso també és el segon país Àfrica creixent cotó biotec i ha posicionat per ser més econòmicament rendibles sense tenir en compte què passa amb les polítiques públiques en altres països.

En la 2008/09 cultiu i comercialització de l'any 4,500 agricultors a Burkina Faso va créixer 21,000 hectàrees de cotó biotec Segons estimacions pel servei internacional per a l'adquisició d'Agri-biotec aplicacions (ISAAA). Investigadors locals treballat amb Monsanto científics d'incorporar el gen de cotó Bollgard II Bt per insecte resistència en varietats locals existents. Cotó biotec per a la 2009/10 any s'estima en 280,000 hectàrees, 25 percentatge de la 1.11 milions acres collides com estimada pel servei agrícoles estrangers (FAS) d'USDA. Subministrament de llavor és esperat estar disponible per a la 2010/11 temporada a la planta sobre 900,000 Acres si els agricultors continuen ràpida adopció.

Creixement en el cotó rendiment per hectàrea collida ha estat lent a Burkina Faso. Rendiments d'una mitjana 371 quilos per hectàrea l'any en 1980-89, 348 lliures l'any en 1990-99 i 379 lliures l'any en 2000-09. Rendiments en 2008/09 i 2009/10 estaven prop de la mitjana de deu anys, però en el rendiment 2007/08 va ser només 327 quilos per hectàrea, el nivell més baix des 1999/2000. Rendiments mitjana mundial han augmentat de sobre 400 quilos per hectàrea a la dècada de 1980 a 675 quilos per hectàrea en els últims quatre anys, mentre u. han passat els rendiments de 510 quilos per hectàrea per 815 quilos per hectàrea. L'Índia produeix un augment de 160 quilos per hectàrea a la dècada de 1980 a 470 quilos per hectàrea en els darrers anys.

Desinsectació és un factor clau en el rendiment. Agricultors aplicar insecticides 6-8 vegades per any i rendiment reduccions encara mitjana 30 per cent més anys i a vegades pròxim 40 per cent. Les proves pre-comercials de producció i la 2008/09 rendiment comparacions va mostrar rendiments de cotó de Bt 30 per cent més que el cotó convencional i només dues aplicacions que requereixin d'insecticides. Menys aplicacions insecticides són importants perquè representen el insecticides sobre 30 per cent del cost de producció. Reduït l'ús de pesticides també redueix la càrrega de treball per als productors perquè majoria polvorització és fet per caminar entre les files de cotó, i hi ha beneficis mediambientals i salut humana.

Una llavor de mutu acord estratègia de preus s'ha establert segons els informes de la ISAAA. El govern de Burkina Faso és un co-propietari de les dues varietats de biotecnologia amb Monsanto. Taxes de tecnologia es basen en l'augment dels ingressos d'agricultors de cotó rendiments més alts i estalvi en aplicacions d'insecticida. Dos terços del guany total romandrà amb els productors de cotó i un terç es dividirà entre Monsanto i les empreses locals de llavors que proporcionen la llavor.
Brookes i Barfoot d'economia PG estimar que basaven en proves pre-comercials l'impacte de la tecnologia principal és un 20 percentatge millora en els rendiments i estalvi de despeses insecticida de $25 per hectàrea. Depenent del preu de cotó, el guany al productor abans la quota de tecnologia s'acosta $67 per hectàrea. Si els rendiments augmenten en 30 per cent, els guanys de productor vols total $87 per hectàrea.

Segons el Banc Mundial, en 2008 van representar el cotó 32 per cent del valor de les exportacions de Burkina Faso i cotó va ser segon d'or en 2009. L'agricultura també és vist com un sector clau per al creixement de les exportacions. Superfície de cotó va arribar fora al 1.5 milions d'hectàrees en 2004/05 i 2005/06 abans es negà a un milió d'hectàrees degut a preus baixos de cotó, pressions de sequera i insectes. En la mesura que els rendiments més alts, menys variabilitat en els rendiments i producció menor costos millorar les perspectives econòmiques per a la producció de cotó, alguns dels que cotó perd superfície podria recupere. Comptes de l'agricultura per sobre 30 per cent del PIB, amb la indústria a 20 per cent i serveis 50 per cent. Sobre 90 per cent de llocs de treball de la nació s'associen amb l'agricultura. El Fons Monetari Internacional projectat recentment que creixerà l'economia de Burkina Faso 4.4 per cent en 2010 després de la 3.2 per cent en 2009.

L'u. Agrícola agregat a Senegal, ha informat que Burkina Faso és l'únic país de la regió amb un marc regulador operativa per a la producció i comercialització de cultius biotecnològics. Seu Institut Nacional d'investigació passar proves cotó Bt abans de l'Agència Nacional de bioseguretat aprovat dues varietats de cotó de Bt per a la producció comercial de camp quatre anys. Diversos grups de països estan treballant conjuntament per desenvolupar polítiques de bioseguretat i aplicacions de la biotecnologia per evitar duplicació d'esforços. Del Senegal Assemblea Nacional i Senat va aprovar les normes de bioseguretat el juliol de 2009. Benín ha adoptat el protocol de Cartagena i una Comissió de bioseguretat, però encara té una moratòria sobre cultius biotecnològics. Mali aprovat el Protocol de Cartagena a 2002 i el seu Parlament va aprovar un sistema normatiu per a la salut 2008. Txad no ha signat el Protocol de Cartagena i té cap normativa de biotecnologia agrícola.

Força recent a preus de mercat del cotó pot donar incentius afegits per aconseguir rendiments més alts de cotó. L'A-índex de preus de cotó internacional tocat fons a prop de fa un any $0.50 per lliura i ha recuperat a $0.90 per lliura. Final de la comercialització cotó del món any subministra el juliol 31 Esperem que siguin 50.9 milions de bales, per sota de 62.7 milions a l'any anterior. Carryover subministraments per als EUA, el major exportador, serà cap avall 70 per cent des del nivell de fa dos anys. Consum Mundial de 116.1 milions de bales de 2009/10 superarà la producció de 101.7 milions de bales per un registre de gran 14.4 milions de bales. Part del dèficit de producció inclou els països de parla franceses de l'Àfrica occidental on s'estima la producció d'haver caigut a gairebé un mínim de 20 anys de 2.2 milions de bales.

Com el major productor de cotó a Àfrica de parla francesa, estima en 880,000 bales per 2009/10, Burkina Faso ha pres un primer pas important per a la seva economia i la regió amb cotó biotec. Països amb un interès en treballar junts veïns pot recórrer a la regulació, producció i llavor preuació experiències per desenvolupar un marc per a la seva pròpia introducció de cotó de biotecnologia. Burkina Faso reguladors estan estudiant lleguminoses Bt com la propera collita a prova de camp.