Interessos agrícoles en les últimes setmanes ha pressionat Congrés per a tirar endavant els acords de lliure comerç (TLC) amb Colòmbia, Panamà i Corea del Sud, que han estat aturat durant més de tres anys. Aquests mercats varia en grandària, però són a llarg termini tots els mercats on accés obert serà important en l'obtenció de quota de mercat. Aquests països han ofert reduir els aranzels d'importació, però l'u. no s'ha acordat.

Corea del Sud és clarament el major mercat actual dels tres per u. l'agricultura amb les exportacions de $4.38 mil milions al 2009 i les importacions de només $346 milions, principalment marisc i orientat al consumidor productes. Cereals, sobretot blat de moro, van representar el 25 per cent dels EUA. exportacions a $1.11 milions de dòlars, seguit de soja i productes al $448 milions i carn vermella a $437 milions. U. les exportacions carn vermella va créixer de $157 milions en 2005 com les restriccions a les importacions de vedella dels EUA. han estat relaxat. Les altres exportacions estan repartides entre pràcticament cada producte exportat per u. l'agricultura. Corea del Sud té una població de 48.5 milions, 25 del món més gran, i un PIB per càpita en una base de paritat de poder adquisitiu (PPP) de $28,000 l'any, 49th més alt del món.

U. exportacions agrícoles a Colòmbia en 2009 eren menys de 25 per cent de les exportacions a Corea del Sud a $922 milions. L'u. té un dèficit comercial agrícola amb Colòmbia a causa de cafè, productes de la llar d'infants (sobretot flor tallada) i plàtans i les importacions de Plantatge de $1.53 milions de dòlars de les importacions totals de $1.82 milions de dòlars. Colòmbia és ara un mercat de productes bàsics de granel amb cereals al $215 milions, blat $141 milions, soja i productes $141 milions, cotó $66 milions i altres menjars $52 milions de comptabilitat per dos terços dels EUA. exportacions. En temps de subministraments ampli món lliure accés a aquest mercat és fonamental perquè altres proveïdors en nord i Sud-Amèrica són fàcilment disponibles. Població de Colòmbia és gairebé tan gran com Corea del Sud a 43.7 milions, amb un PIB per càpita de $9,200 l'any.

El mercat nord-americà panameny. productes agrícoles es tractava 40 per cent del mercat colombià en 2009 a $379 milions, amb les importacions de Panamà de $118 milions, principalment marisc i orientat al consumidor productes. Com Colòmbia, la majoria de les exportacions a Panamà són massiu de mercaderies amb cereals al $69 milions, oli de soja i farina $54 milions, blat $30 milions i arròs $17 milions. Productes d'aperitiu són la categoria orientada al consumidor més gran a $26 milions. Població de Panamà és només 3.4 milions, el país més gran 134st, i PIB per càpita és $11,900 l'any.

El mercat agrícola Corea del Sud és un cas de manual de desenvolupament de mercat on el mercat va començar com un mercat de productes de granel per complementar la producció nacional. Amb el temps segons el PIB va créixer capita, el mercat massiu va créixer i demanda augmentat per als intermedis i dels consumidors de productes orientats als. Colòmbia i Panamà està treballant a través de la fase de mercaderia massiva de desenvolupament amb l'inici de canvi cap a l'intermedi i consum de productes orientats als. Ple accés als mercats de productes intermedis i orientat al consumidor no es pot aconseguir sense els tres països sacsejar les seves polítiques proteccionistes amb FTAs.

Sota la U.S.-Corea FTA, tarifes de blat de moro, blat, soja per aixafament i pells i pells vols ser zero, simplement reconèixer la realitat que els consumidors coreans no pot prosperar sense aquests productes. Arròs segueix sent una importació políticament sensible i tarifes no seria el canvi de nivells WTO mandat. Orientat al consumidor productes van representar el 29 per cent dels EUA. exportacions a Corea 2009 i s'espera a créixer ràpidament sota el FTA. Tarifes per fora de temporada les taronges es reduiria a 30 percentatge i eliminats en sis anys i el 54 Tarifa per cent en suc de taronja congelades immediatament va caure. La 30 Tarifa per cent de llimones i aranges seria eliminada durant dos anys i cinc anys. Altres fruites i verdures tindria una barreja d'eliminació immediata de tarifes i sortides de la fase de fins a 18 anys. Tarifes de producte congelat i fresc de porc es reduiria a zero per 2014. La 40 Tarifa per cent en carn de vedella muscular es reduiria a zero sobre 15 anys. Carn d'aviram, ous i lactis tindria reduccions similars a tarifes amb quotes de tarifa tarifa (TRQs).

Economia de Colòmbia no és tan desenvolupat i es necessita més temps de transició per a molts productes. Tarifes estarien eliminats en blat, nonfeed d'ordi, soja, farina de soja, carn de boví d'alta qualitat, més fruites i vegetals, cacauets, sèrum de llet, cotó i la majoria de productes elaborats. TRQs lliures d'impostos es crearien per Bou estàndard, quarts de cama de pollastre, productes lactis, blat de moro, sorgo, pinsos, arròs, i oli de soja. Tarifes d'excés de quota per Bou estàndard seria eliminada durant 15 anys, quarts de cama de pollastre sobre 18 anys, làctics, sobre 15 anys, porc sobre 5 i 10 anys, blat de moro, sorgo i pinsos sobre 12 anys, oli de soja sobre 5 i 10 anys i l'arròs sobre 19 anys.

Panamà és semblant a Colòmbia amb tarifes en 63 per cent dels EUA. comerç agrícola eliminat immediatament amb la majoria dels altres tarifes disminuint en 15 anys. Blat, l'ordi, soja, menjar soja i oli de soja, cru seria duty free de immediatament. Tarifes de carn de boví d'alta qualitat es veuria reduït immediatament a zero, mentre la carn de qualitat estàndard tarifes prendria 15 anys. Per a productes amb més sortides de fase de tarifa, accés al mercat lliure d'impostos s'inclouria a través de TRQs. Blat de moro i arròs tindria TRQs gradual de sobre 15 i 20 anys. Vols eliminarà porc sobre tarifes límit terme sobre 15 anys. Tarifes en alguns productes estarien eliminats immediatament en aus de corral i altres’ sobre les tarifes de la quota gradual de sobre 18 anys. Productes lactis tenen disposicions similars. Per a fruites i verdures, 80 per cent dels aranzels seria immediatament eliminada i altres reduït sobre 5 a 12 anys.

Aquests països han fet un canvi real de paradigma en el reconeixement de mercats ha de ser més oberts per oferir beneficis als consumidors. Tots tenen necessitats polítiques per protegir alguns productes i proporcionar transicions llargs per a altres. L'administració d'Obama i l'u. Congrés semblen no haver descobert a aquest canvi de paradigma. Aquests tres països no han mantingut estàtics mentre l'u. espera. Si no poden accedir a aliments dels EUA, es farà amb altres països. Corea del Sud va signar un FTA amb la UE i està treballant en un amb Canadà. Panamà i Colòmbia ha signat acords amb Canadà.