La crisi financera en curs de govern a Grècia s'ha mantingut la Unió Europea (UE) en les notícies últimament com temors han crescut que la crisi ha ja estès a Portugal i Espanya i potser Itàlia. EUA-UE comerç agrícola és una cosa singular en que el comerç sigui més processats productes que no són tant per la crisi econòmica a curt termini afectada, però també no són elements essencials de consum. La UE està preparant també els canvis en la seva política agrícola comuna (CAP) en 2013 i problemes financers podria influir opcions de política.

U. exportacions agrícoles a la UE l'any calendari 2009 Totalitzar $7.46 milions de dòlars amb arbres secs la categoria més gran a $1.28 mil milions seguit de soja i productes al $1.0 milions de dòlars. Fruites, verdures i sucs eren a tercera $822 milions i el vi i la cervesa a $386 milions era la quarta. Els primers sis elements eren completen per tabac a $370 milions i plantar les llavors a $287 milions. Eren les exportacions carn vermella $239 milions i carn d'aviram $146 milions. Blat era l'exportació de gra més gran a $157 milions.

Importacions de l'u. des de la UE en 2009 eren gairebé dues vegades tan llargues com les exportacions al $13.44 milions de dòlars. Cervesa i vi van ser la categoria més gran a $4.21 milions de dòlars, seguida d'olis essencials (concentrat compostos d'aromes de plantes) a $1.89 milions i formatge i altres productes lactis a $995 milions. Fruites, verdures i sucs a $844 milions van ser la quarta major importació seguida d'olis vegetals en $808 milions i mos d'aliments al $794 milions. Importacions de carn vermella de la per la e.u. per. Totalitzar $297 milions. El servei d'agricultura estrangers (FAS) de l'USDA actualment projectes u. importacions procedents de la UE per a l'exercici fiscal 2010 (Octubre 1, 2009 – Setembre 30, 2010) a $14.0 milions i u. exportacions a la UE a $7.8 milions de dòlars.

La desacceleració econòmica mundial ha tingut un impacte en les exportacions d'EU amb cervesa i exportació de vins a l'u. en 2009 després d'haver un 20.6 per cent de disminució de $4.95 mil milions al 2007 i $5.03 mil milions al 2008. Exporta vi EU a tot el món en una base de valor de dòlar declinat per 17 per cent, segons l'u. Agrícola agregat a la UE amb la comptabilitat nord-americà per a 32 per cent de les exportacions sobre una base de valor de dòlar. França, Itàlia i Espanya representen gairebé 80 la producció del vi per cent de la UE, i la UE representa gairebé dos terços de la producció vinícola del món. L'u. van representar el 12 per cent del vi importat a la UE en 2009.

Mentre la UE es tracta com una entitat per a finalitats comercials que és 27 països individuals amb variades històries econòmics i temps a la UE. Grècia es va unir a la Unió Europea 1981. Sis membres originals, Bèlgica, França, Itàlia, Luxemburg, els Països Baixos i Alemanya Occidental, crear el que és ara la UE a 1957. Espanya i Portugal es van unir 1986. Vuit països que formaven part del bloc oriental antiga Europea va unir el 2004 i es va unir dues 2007. Segons el llibre de fet Mundial de la CIA, la UE havia 491.6 milions de persones a partir de juliol 1, 2009 amb un PIB en una base de paritat de poder adquisitiu de $14.5 bilió en 2009 en comparació amb els EUA. a $14.3 bilió.

La PAC s'aplica a tots els països i és el programa original per ser administrat EU àmplia, però les condicions agrícoles varien molt segons el país, especialment ara amb 27 Països. Segons les dades a la web de el servei de recerca econòmica de USDA, després de la darrera ampliació de la UE en 2007, la mida mitjana granja és ara 34.1 hectàrees amb una gamma de 171 hectàrees al Regne Unit per 7.2 Acres a Hongria. La mida mitjana de granja a la UE-15 pre-2004 va ser també un petit 46.2 hectàrees. Les explotacions més petites són generalment en els països menys avançats en l'economia no agrícoles. El CAP és vist com un èxit per a potenciar l'agricultura i assegurant els consumidors d'una alimentació adequada en tots els països de la UE, però també va portar a excedents per a molts productes que s'exportaven a preus subvencionats.

El CAP es va sotmetre a una sèrie de reformes a partir de 1992 per fer-lo més mercat orientada a reduir excedents i alinear-lo amb les polítiques comercials de l'acord General antiga tarifa i comerç i des 1995 la organització mundial del comerç. La Unió Europea acordat a 2003 limitar el creixement en la despesa CAP a un u per cent per any per a 2007 a través de 2013. Els membres estan preparant per discutir quin serà els paràmetres pressupost després 2013 i les polítiques de mercat subjacent. Sota la seva importació de tot-però-armes polítiques de la UE es compromet a importacions de productes agrícoles des de països en desenvolupament, mentre que les tarifes limitar l'accés als països desenvolupats com l'u. Normes sanitàries i Fito-sanitaris restringir l'accés per a tots els importadors. En el comerç de Doha ronda de OMC negociacions polítiques la Unió Europea ha acordat eliminar els subsidis d'exportació per 2013. Mentre les converses romandre estancades, qualsevol acord és probable que inclogui la prohibició subvenció.

L'elaboració de noves polítiques de CAP que protegeixen els ingressos agrícoles mentre encoratjadors reformes agrícoles en els nous membres de l'Europa Oriental i trobada obligacions internacionals de la UE en un temps de mercat lent creixement i els ingressos públics limitada és un gran desafiament. En el món pre-2008 de desenvolupar mercats nacionals i mundials i augmentar ingressos del govern, noves polítiques construïts sobre l'estructura existent CAP podria haver estat possibles, però no és probable que en les actuals condicions econòmiques.

Al final d'aquest any la Comissió donarà a conèixer un document polític que descriu les diferents opcions pel CAP després de 2013. DACIAN Ciolos, recentment nomenat Comissari d'agricultura i desenvolupament Rural, va parlar al Parlament Europeu sobre la necessitat d'un debat públic sobre la propera PAC. Va demanar aquest debat no perquè ell s'oposa a continuar el CAP, però perquè es veu la necessitat política per explicar el paper de la tapa més enllà de només els agricultors i com es pot tenir una part en el "Europa 2020” estratègia alliberat per la Comissió a principis de març en resposta a la crisi econòmica. Comissari Ciolos va dir que és la necessitat de centrar en les qüestions més ampli del bosc"” més detalls tècnics. També va reconèixer que l'agricultura d'EU no és homogènia.

Integració política agrícola en el marc més ampli de política econòmica és més difícil de la UE que als EUA, Japó o altres països desenvolupats. Com que és fet a la Unió Europea entre ara i 2014 afectarà comerç agrícola per l'u. i la resta del món.