Als Estats Units ha cometre a una guerra de comerç amb Mèxic, provocat totalment per la negativa de Washington a l'altura d'un acord internacional que prèviament ha donat suport. Lamentablement, el meu país és totalment en el mal i Mèxic és totalment a la dreta. Com a un americà patriota, Odio dir això–però és la veritat senzilla.

Els agricultors de patata tot els Estats Units són danys col·laterals en aquesta disputa–víctimes innocents en un xoc d'interessos especials.

The good news is that President Obama has a chance to end this destructive game of “hot potato” in about three weeks, Quan el President Felipe Calderón de Mèxic visita la Casa Blanca. Acabant aquesta guerra comercial perjudicial ha classificar a la part superior de l'agenda del Obama.

La polèmica té profundes arrels. Sota els termes de l'acord de lliure comerç nord-americà (NEFTA), als Estats Units i Mèxic suposava obrir seves fronteres a altres camions a 1995. Tot i acceptar aquesta disposició, nostre govern mai ha mantingut l'extrem de la ganga. S'ha negat a complir, essencialment perquè gran treball acabalats caps vol tractament especial. No volen afrontar el tipus de competència que els treballadors nord-americans en moltes altres indústries hem d'enfrontar cada dia.

La promesa-ruptura protectionists han afirmat que els camions mexicans no són prou segurs per carreteres nord-americà. Ningú vol perillós camions conducció en u. carreteres, per descomptat. Però aquesta afirmació provocador és un sideshow–una desviació destinat a remoure ansietats més que la qüestió central d'obligacions dels tractats d'adreça. De fet, estudis independents han demostrat que transportistes mexicans que va participar en un programa de prova de Departament de transport de fet tenia millors registres de seguretat que els seus homòlegs nord-americà.

Intent de Washington per sortir del seu compromís de NAFTA és vergonyós. Això era obvi des del principi, però es va fer encara més clar quan un panell de resolució de controvèrsies internacionals, que incloïa membres nord-americà, va fallar per unanimitat a favor de queixa de Mèxic.

Per a més d'una dècada, Mèxic va intentar elaborar un compromís amb Washington. Va esperar pacientment, escoltar noves promeses i esperant una solució raonable. L'any passat, No obstant això, finalment ho cansat de retards i excuses. Es correspongueren, s'imposa $2.4 milions de dòlars en noves tarifes en una àmplia gamma d'American producte.

Granges de patata al nord-oest han tingut un impacte directe, a causa d'una caminada de tarifa de 20 per cent en productes de patata congelada. Les vendes a Mèxic han caigut dràsticament. Per això, preus de patata han caigut. Estem posant menys patates a terra i fer pluridisciplinària retallades a les nostres explotacions. Agricultors no són les úniques persones afectades. Plantes de processament de patata a la nostra zona són treballadors establint-se. Els comptes de la mala conjuntura econòmica per a alguns d'aquesta crisi, però no sempre de forma.

La negativa de Washington d'acatar les seves obligacions tractat ha pres una mala situació i s'agreuja. Agricultors estan perdent ingressos i els treballadors perden llocs de treball perquè funcionaris públics vol apaivagar a un interès especial.

El gran guanyador en tot això és Canadà. Les seves vendes de productes de patata congelada han augmentat gairebé exactament tant com nostre han disminuït. Ens hem rendit quota de mercat–i les feines que vénen amb ell–a un competidor estranger.

Amb la visita de Calderón a Washington el maig 19, Obama hauria d'anunciar la fi de la guerra de comerç. Certament que servia els seus interessos polítics. Ell va arribar al poder en un compromís per millorar la imatge dels Estats Units en el món. I principis d'any, en el seu estat de la Unió, va cometre la seva administració per duplicació u. exportacions en els propers cinc anys.

Ell ara hauria d'obligar Washington altura del seus compromisos diplomàtics i crear l'oportunitat per a American agricultors i fabricants vendre més del que van créixer i fer als clients a Mèxic.

Promeses com aquests són val la pena mantenir.

Cheryl Koompin és soci de Koompin granges, producció comercial i les patates de llavor, menjar blat de moro, pèsols frescos, blat, càrtam medicinal i mostassa al Comtat de poder, Idaho. Cheryl és un autor convidat per la veritat sobre comerç & Tecnologia. www.truthabouttrade.org