Funcionaris dels EUA, Austràlia, Brunei, Xile, Nova Zelanda, Perú, Singapur i Vietnam va començar la reunió el març 15 a Melbourne, Austràlia per a la primera ronda de converses sobre una expandida Trans Pacific Partnership (TPP) Conveni comerç. Excepte per als EUA, els països en les negociacions són relativament petites, però un acord podria servir de marc per als països més grans a participar en el curt termini.

L'Associació Trans Pacific (oficialment la Trans-Pacífic estratègica posteritat) és un acord de lliure comerç entre Brunei, Xile, Nova Zelanda i Singapur signat al juny 2005. Va entrar en vigor el maig d ' 2006 amb l'objectiu d'eliminar 90 per cent dels aranzels immediatament amb tots els aranzels eliminat per 2015. És un acord de lliure comerç completa incloent-hi mesures sanitàries/fitosanitaris, normes de drets de propietat intel·lectual origen i la, però és un esvelt 160 pàgines.

En un viatge a Àsia el novembre passat el President Obama ha anunciat que l'u. vols unir-se les negociacions al març de 2010. Un banc d'exportació-importació recents anual trobada el President va dir que les negociacions "donarà lloc a un nou estàndard per al segle XXI acords comercials que aren ’ t només bo per a treballadors, empreses i agricultors, però també coherent amb els nostres valors més preuats.” Mentre que generalment signifiquen aquestes paraules disposicions laborals i medi ambient, que estan inclosos en l'actual acord de TPP, tenen moltes aplicacions més ampli.

Acords de lliure comerç en la seva veritable sentit permet als consumidors més les opcions de producte a costos més baixos i facilitar l'accés de productors a tecnologia addicional i recursos, aporten economies d'escala i reduir costos de producció mentre que la millora de beneficis. Llibertat per a consumidors i productors de perseguir un augment en el seu estand de viure per reduir despeses i augmentar ingressos és entre aquests valors"més preuats” per a moltes persones en l'u. Creixement del nombre de llocs de treball és el resultat natural de costos per als consumidors i més ingressos per mà d'obra i capital.

U. productors no Temin la creació d'un fort acord TPP. Menys de 5 per cent de consumidors del món viu als EUA; acords comercials que redueixen els aranzels d'importació i impediments regulació fora de l'u. són necessaris per accedir a alguns dels altres 95 per cent de consumidors. L'u. té molta més capacitat per produir molts béns i serveis que poden ser consumits en l'u. i mercats internacionals, proporcionar l'oportunitat de treball i capital per aconseguir un major retorn.

A veritablement 21 St acord de comerç de segle ha de tenir com a principi de la base que tots els béns i serveis incloses en el conveni. Períodes de transició caldran per a alguns productes; vam aprendre d'altres acords comercials que molt de temps períodes de transició en general com a resultat en la majoria de les adaptacions que es produeixen en els darrers anys.
Abans de la primera sessió de negociació es va celebrar, alguns dels EUA. grups de productors volia ser exclòs de l'augment de la competència internacional. Lactis interessos han suscitat preocupació real que Nova Zelanda augmentarà les exportacions de productes lactis a l'u. Si s'eliminen els límits d'importació actual. El major exportador de Nova Zelanda làctic, Fonterra, està acusat de tenir poder de monopoli i que el problema ha d'abordar. Austràlia podria augmentar les exportacions de vedella a l'u. Si els mercats asiàtics no pren. L'u. i Austràlia ja tenen un comerç lliure acord que limita el sucre s'exporta a l'u. Si Nova Zelanda i Austràlia no pot accedir als EUA. mercats, per què van participar? Si l'u. i altres països treure molts productes de consideració per a l'obertura de comerç, hi ha res a guanyar.

Mentre que el nord-americà. indústries tenen preocupacions sobre les polítiques econòmiques nacionals d'altres països, els països també tenen preocupacions sobre EUA. polítiques. Control del govern i finançament de General Motors poden ser un problema. Mentre que l'actual administració es compromet a no tornar rescatar bancs i altres grans institucions financeres, Aquesta promesa serà vist amb escepticisme. Països poden tenir preocupacions sobre subvencions a u. productors de llet i productors de cereals i cotó. Les polítiques nacionals de tots els països haurien de formar part dels debats. Les converses inicials incloïa sis grups de negociacions: regles d'origen, l'agricultura, barreres tècniques per al comerç, drets de propietat intel·lectual, legal, i qüestions institucionals.

Un acord de TPP també té implicacions de política de comerç més ampli. Països asiàtics estan esdevenint més econòmicament integrat amb 150 acords de lliure comerç amb altres països asiàtics o països fora i un altre 50 acords en les negociacions; la majoria d'aquests acords no inclouen l'u. L'u. podria ser tancats dels mercats de major creixement a Àsia si continuar les converses de Doha OMC s'aturi i un acord de TPP no es desenvolupa. Països asiàtics són el mercat més ràpid creixement d'alt valor d'u. productes que ajudés a crear la 2 milió ben remunerats que el President Obama busca. Si l'u. no forma part d'acords comercials asiàtic, el centre de comerç es desplaçarà més cap a Xina i Índia en lloc d'un ampli complex món del comerç. Canadà, Mèxic i Malàisia pot optar entrar a l'acord en qualsevol moment. Corea del Sud i el Japó han expressat interès. Si té èxit, alguns creuen que l'acord serà finalment atreure Xina i Rússia.

Mai hi ha un moment perfecte per negociar un acord comercial. Queden obstacles per temes com la seguretat alimentària, legislació laboral, drets humans i assumptes socials. Si els costos d'aquests ser massa oneroses, es podria enfonsar un acord, però l'obertura de comerç addicional també podria fer aquests requisits més fàcil d'acceptar. Tres altres rondes de converses estan programades enguany amb alguna esperança d'un acord de novembre 2011 Quan l'u. acull el fòrum de cooperació econòmica d'Àsia-Pacífic a Hawaii.

L'u. no assolir guanys importants del comerç llevat que li dóna el seu enfocament mercantilistes de només mirar les exportacions i ignorant que u. consumidor i productor beneficiar-se d'importacions. Treballant en un acord que obre mercats d'Àsia és fonamental per u. espera creixents oportunitats per ben remunerats en l'u. Altres països TPP és poc probable que fer greus concessions sobre qüestions sensibles llevat que estan convençuts que l'Administració Obama farà iguals compromisos i l'u. Congrés d'acord a les.