És mort de Doha?

Crec que és. Hi ha. Ho he dit.

Permetin assegurar que prenc cap plaer en aquest. Desitjo que això no era cert. Però és moment per deixar enganyant-nos. L'actual ronda de negociacions de l'organització mundial del comerç és tan mort com un doornail.

Ho ha derrotat, destruïda, i mortes. I ara ha convertit en alguna cosa pitjor. És una distracció.

El març 22, Ministres de comerç va començar un exercici de balanç"” a Ginebra. Què? No sents sobre això? Per descomptat no: Era només un altre sentit que gyration en una negociació que no acaben mai excepte en fracàs.

Hem de deixar la charade. Als Estats Units s'ha de prendre la iniciativa i treballar per millorar el flux de béns i serveis a través de fronteres–no participar en diplomàtica rituals sense sentit simplement per mantenir les aparences.

No cometi cap equivocació: M'encantaria la Doha ronda per tenir èxit. M'he passat anys defensant-lo. He intentat empènyer cap endavant a les reunions de tot el món. Estic d'acord amb el consens de Copenhaguen, un grup d'economistes que inclou cinc premis Nobel. Creuen que Doha té el potencial per incrementar la riquesa global per $3 bilió per any, amb quatre cinquenes parts d'aquesta suma a persones en els països en desenvolupament, que té la majoria per guanyar.

No obstant això és tan mort com el dodo Doha. Hem de deixar enganyant-nos. En el futur, barreres comercials caurà no a través de negociacions multilaterals massives, però en els acords bilaterals i regionals. Com més aviat Americans captar aquesta realitat, serà millor estem.

La ronda de Doha el nom de la ciutat a on començar converses a Qatar 2001. Allò és quan observadors diuen que "llançat.” Pou, Doha no arribà a òrbita. Cap altra ronda ha arrossegat aquest temps. Com un coet que no va disparar correctament, Doha ha ensorrat a la terra.

No estic interessat en la recerca a través de les restes, com a mínim ara no. Com les "assassinat de Agatha Christie a l'Orient Express,” no hi ha cap malvat únic en aquest drama. Països industrialitzats tenen massa subvencions distorsionant-comerç, inclosos en l'agricultura. Les nacions en desenvolupament no està suficientment disposats per obrir els seus mercats a la competència estrangera o per protegir drets de propietat intel·lectual. Ningú sembla apreciar la regla més bàsic de negociacions comercials: D'aconseguir alguna cosa, vostè ha de donar alguna cosa.

Polítics encara pagar servei de llavi a Doha. President Obama esmentar la seva importància en el seu estat de la Unió en gener. A la conferència G-20 a Pittsburgh el setembre passat, líders mundials dir seus ministres de comerç per a concloure les xerrades de Doha per desembre d'enguany.

Aquestes paraules són l'equivalent de "cap setmana a Bernie retòrica,” la pel·lícula sobre un parell de nois que arrossega al voltant del cadàver del seu cap per altres enganyar pensant que encara és viu. Funcionaris públics semblen pensar que si arriben a esmentar Doha prou vegades en els seus discursos, la resta de nosaltres va a creure que encara hi ha alguna vida restant.

No obstant això, la rigidesa cadavèrica ha posat en. Aquí als Estats Units, és evident per a qualsevol que està prestant atenció. Obama diu que vol dobles exportacions en cinc anys i negociar una aliança de Trans-Pacífic. Aquestes són dignes d'objectius, però va guanyar ’ t fins i tot impulsar pactes comerç molt més petit però ja negociada amb Colòmbia, Panamà i Corea del Sud a través del Congrés. Però deixeu ’ s, ser honest, el problema és bipartidista. Ambdós costats de la manca de passadís polític es. Les nominacions de Michael Punke com u. ambaixador a l'OMC i Islam un. Siddiqui com a negociador cap agrícola (dues bones persones) els inhòspits, tot i que ambdós van guanyar suport unànime del Comitè de Finances del Senat.

Crítics dirà que els Estats Units no pot possiblement suport de Doha perquè fent així que representaria una abdicació de lideratge nord-americà. Per desgràcia, hi hauria alguna veritat en aquesta afirmació. Encara ningú no està liderant el camí a Doha ara mateix. Les converses fallar en sense finalitat–o l'autèntica esperança d'èxit.

Hi pot haver una altra manera de mirar la situació. Per simplement reconeixent que ha succeït, Estats Units podria portar al món a nous debats.

Doha pot ser mort, però no és el cas de Doha! Es ’ s el moment de passar.

Dean Kleckner, un pagès d'Iowa, presideix la veritat sobre comerç & Tecnologia. www.truthabouttrade.org Sr.. Kleckner va ser l'agricultor única en els EUA. equip d'assessorament a les negociacions del GATT quan van començar al setembre 1986 a l'Uruguai. Kleckner se serveix a l'u. Comitè Consultiu de comerç, nomenats primer pel President Reagan, reelegits per President Bush, i revalidat dues vegades pel President Clinton.