Vuit anys han passat des de Brasil arxivat el cas a l'OMC contra els EUA. per no complir els seus compromisos en programes de cotó i els subsidis d'exportació, i sis anys des d'un panell WTO primer va governar contra l'u. L'u. està obligada a complir la sentència WTO original, fer un comptador oferir o acceptar la venjança de $591 milions d'increment tarifes i $238 milions de creu-venjança sobre propietat intel·lectual proposat pel govern brasiler. L'u. i Brasil tenen massa en risc en el comerç per no aconseguir un acord. Com a President brasiler Lula ha dit segons un informe de Reuters, “Brasil no està interessat en la confrontació. Ens ’ re interessat respecte a les decisions de l'OMC. Respectem les institucions o el món caurà en desordre.”

La sentència WTO es basava en les condicions del mercat i programes de govern en lloc de 1999-2002. Aquest va ser un període de preus baixos a tot el món per pràcticament totes les matèries primeres agrícoles i pagaments governamentals als EUA. productors de cotó i altres conreus. Programes de crèdit govern exportació van ser utilitzats per ajudar les exportacions i u. cotó tenia una subvenció d'exportació anomenat pas-2 que compensar la diferència entre el preu superior domèstic cotó i un preu de referència de cotó de món. Després de la sentència de panell WTO disputa contra els EUA. finalitzen el 2005, el programa de pas-2 va ser eliminat pel Congrés i els programes de crèdit d'exportació van canviar pel tipus d'interès acusats reflectir millor el risc cert de préstecs. Govern preu i ingressos suport programes de cotó agricultors no s'han canviat substancialment.

A l'agost de 2009 l'OMC va governar en la quantitat i tipus de sancions anuals que Brasil pot posar en la EUA. productes. La $591 milions de tarifes s'apliquen a 102 productes diferents repartits en moltes indústries. Aranzels sobre els productes agrícoles com blat s'incrementen de 10 per cent a 30 per cent, fresca i fruits secs tenen la mateixa tarifa augmenta i cotó i productes de cotó s'enfronta amb les tarifes de 100 per cent. Tarifes de Talladores de gespa es duplicarà des 18 per cent a 36 per cent, tarifes de mòbil portàtil dobles de 16 per cent a 32 per cent, i augmentar les tarifes en els automòbils de 35 per cent a 50 per cent. Aquestes entrarà en vigor, llevat que un acord és d'abast dins 30 dies (Abril 7). El 23 de març Brasil anunciarà $238 milions en creu-venjança sobre drets de propietat intel·lectual. Això inclourà "trencant les patents” productes farmacèutics i altres productes. Per exemple, Brasil pot escollir no pagar drets d'autor en fàrmacs utilitzats en programes de salut pública.

Alguns polítics en l'u. té implícita que esperen Brasil per fer una proposta de negociació una solució, però no hi ha cap necessitat de Brasil per fer que. L'u. govern té la responsabilitat. Posició del Brasil és que l'u. Cal documentar que les subvencions que delinqueix han estat eliminats o pagar les tarifes a proposta. Brasil ha indicat que estan disposats a discutir solucions alternatives.

Molt ha canviat en la producció de cotó des 1999-2002. Durant aquells anys, l'u. cull una mitjana de 13.2 milions acres de cotó per any, 16.6 per cent d'acres de món collides, produït 17.9 milions de bales de cotó, 19.5 per cent del total mundial, exportar 9.1 milions de bales, 32.3 per cent del total mundial, i tenia la utilització domèstica de 8.5 milions de bales, 9.0 per cent d'ús del món. Una mitjana de outlays de govern per al programa de cotó $3.0 milions de dòlars anuals a 1999-2002.

Per a la 2009 cultiu de cotó ara es comercialitza, U. cotó collir va caure a 7.7 milions d'hectàrees, 10.3 per cent d'acres de cotó de món, com el blat de moro i soja han estat cultius més rendibles per créixer en els darrers anys. Total u. la producció es va 12.4 milions de bales, 12.1 per cent de la producció mundial, com u. producció va disminuir i la producció va augmentar en països com l'Índia a causa de les varietats millorades de cotó. U. les exportacions per aquest cultiu màrqueting any es preveu a 12.0 milions de bales, fins a 9.1 milions de bales exportats de mitjana 1999-2003 i 35.3 per cent del món exporta enguany màrqueting. U. es va negar a l'ús domèstic 3.6 milions de bales, 3.1 per cent d'ús del món, com el final de l'acord de multi-fibra desembre 31, 2004 va obrir l'u. mercat de productes de cotó més fets fora del país.

Total ús domèstic i les exportacions d'u. declinar una mitjana de cotó 17.6 milions bales anuals en 1999-2002 d'una durada prevista 15.6 milions de bales en el present curs màrqueting. Al mateix temps, l'ús total del món de cotó va augmentar una mitjana de 94.0 milions de bales de 1999-2002 a uns 115.7 milions de bales de 2009, un 23 percentatge d'increment. Utilització d'u. cotó a 15.6 milions de bales enguany és possible només perquè u. accions carryover haurà estat reduït de 10.0 milions de bales al final de la 2007 Màrqueting any només 3.2 milions de bales al final d'aquest any de comercialització. Ús d'u. cotó seran una part menor del mercat mundial de l'any vinent llevat que u. superfície augmenta molt més que s'esperava i rendiment per hectàrea són grans. Segons les últimes estimacions de l'Institut de política agrícola i aliments, outlays govern neta per al programa de cotó en l'exercici fiscal 2010 s'estima a $1.7 milions de dòlars, incloent pagaments en els terrenys que ja no produeix cotó.

U. influència de la producció de cotó en els mercats mundials ha disminuït; el que busca el Brasil en part aconseguit per les forces del mercat. U. la producció de cotó és més sensible a les demandes del mercat. U. pagaments de govern als productors de cotó han disminuït, però no tant com esperava el govern brasiler.

La responsabilitat per oferir una solució per a la disputa recau en l'u. L'OMC va dictaminar que l'u. no complia els seus compromisos i el procés d'apel·lació ha corregut el seu curs. Si la credibilitat de l'OMC és a mantenir, l'u. Govern ha pas endavant amb una proposta. U. grups amb raó han criticat altres països per a no resoldre alguns conflictes i l'u. no cal fer el mateix.

Brasil ha indicat que un acord ha d'incloure u. programes de govern relacionades amb cotó. Que és una petició raonable. L'especulació ha estat que la transferència de cotó creixent tecnologia podria ser part d'un assentament. Reduccions de tarifes en les exportacions agrícoles brasileres com l'etanol, Bou i suc de taronja és una possibilitat. Productes no agrícola podria formar part d'una quantitat. El que es proposa es necessita el suport de la Cambra i el Senat per canviar u. programes. És hora que els EUA. govern per complir la seva obligació de trobar una manera de resoldre aquest conflicte.