President Obama en el seu estat de la Unió va anunciar una National Export Iniciative a Exportacions dobles en els propers cinc anys. Que era una mica sorprenent com el President va ser negatiu cap al comerç durant la campanya electoral en 2008 i va dir poc positiu sobre el comerç oficina durant el seu primer any. L'objectiu no és com l'optimista ja que pot ser aparèixer i és coherent amb el seu enfocament en la creació de llocs de treball, però la majoria de països també estan duent a terme estratègies similars per augmentar les exportacions.

L'u. Cambra de comerç ha estat pressionant duplicar les exportacions, estima en $1.54 bilió per 2009, per sota de $1.83 bilió en 2008, com a part del seu esforç més gran per crear 20 milions de llocs de treball durant els propers deu anys per substituir les feines a temps complet set milions perduts en la recessió actual i la 13 milions de llocs de treball addicionals necessaris per assolir la plena ocupació en 2020. Segons Howard Rosen de l'Institut Peterson per economia internacional (IIE), creixement en u. una mitjana de les exportacions de béns i serveis 10 per cent per any sobre el passat 50 anys, en comparació amb la 15 per cent del creixement any necessari per les exportacions de dobles en cinc anys. U. Les dades del cens Mostra que incrementa el valor real de les exportacions de mercaderies 35 per cent de 2000 a 2008. Les exportacions són 11 per cent dels EUA. PIB en comparació amb 40 per cent per a Europa i Xina, 36 per cent al Canadà, 22 percentatge de l'Índia i 16 per cent al Japó. És la mitjana de països d'alts ingressos 24 per cent.

Interès del president Obama en les exportacions està relacionada amb la creació 2 milions de llocs de treball. Rosen d'IIE va declarar a la Subcomissió de Comitè de Finances del Senat sobre el comerç internacional al desembre 2009 sobre els beneficis del comerç augment,
"Les exportacions Habilita les empreses vendre més enllà del seu mercat intern, cosa que els permet augmentar la producció, vendes, i l'ocupació. Exportació de les empreses, mitjana, emprar gairebé dues vegades com molts treballadors i produir el doble d'empreses com no-exportació.
Exportadora de les empreses paguen als seus treballadors més de no-exportació de les empreses i són més propensos a oferir una assegurança de salut i pensions cobertura als seus treballadors. Exportadora de les empreses tenen l'augment de la productivitat, fent-los més competitius i pròspera.”

Rosen també va assenyalar que malgrat aquests resultats de les exportacions, "Només 4 per cent de nosaltres empreses d'exportació. Compte de cinc-centes empreses per 60 per cent de les exportacions dels Estats Units. Empreses amb més de 500 empleats, que constitueixen només 3 per cent de les nostres empreses exportadora, compte per a 70 per cent de les exportacions dels Estats Units. Menys de 0.5 per cent dels EUA les empreses operen en més d'un país. Cinquanta-vuit per cent de les empreses exportadores comerciar amb un país.”

A més de la National Export Iniciative per ajudar els agricultors i les petites empreses que volen vendre els seus productes a l'estranger, l'administració treballaran per canviar lleis de control d'exportació que limiten les vendes de tecnologia amb usos militars i empènyer endavant en tant la Doha ronda de OMC comerç política negociacions i acords de lliure comerç regional i bilaterals (TLC). Un informe recent de l'Associació Nacional de fabricants estima que la modernització lleis de control d'exportar podria augmentar el PIB per $64 milions de dòlars per 2019 i crear 160,000 treballs de fabricació.

El President és establir un gabinet de promoció d'exportació que inclou els secretaris de comerç, Estat i l'agricultura, l'u. Representant de comerç, la direcció d'empreses petites i l'u. Banc d'exportació i importació. El comerç promoció Coordinadora liderat pel Departament de comerç ha revitalitzat d'aplegar 20 les agències federals i departaments en temes d'exportació. Del President 2011 pressupost proposa un 20 increment per cent el pressupost per al Departament de comerç ’ s administració de comerç internacional per finançar la iniciativa d'exportació. També inclou el pressupost de l'USDA $54 milions addicionals per a la promoció del mercat estranger i treballar per eliminar barreres comercials. L'autoritat del Banc exportació-importació pressupost es veuria incrementada a $93 milions de FY2011, que donaria suport a finançament de $19.4 milions de dòlars de les exportacions, un augment de $16.1 milions de dòlars. Els plans del Banc per passar $13.5 milions d'ampliar els esforços de desenvolupament per a empreses petites d'exportació.

En el seu discurs el President es va comprometre a "enfortir” relacions comercials amb Columbia, Panamà i Corea del Sud, però no cometis per donar suport a la FTAs de Bush. Secretari del tresor Timothy Geithner va respondre a una pregunta en una cambra de representants audiència que el President vol que els convenis va aprovar aquest any. L'assumpte va ser aclarits per Geithner oficina que comerç funcionaris de resoldre problemes amb els tres països abans d'enviar el FTAs Congrés. El president de la Comissió d'agricultura del Senat, Blanche Lincoln (D -AR), i 17 altres senadors han escrit al President Obama instant-lo a enviar els acords al Congrés.

Devaluar del dòlar per augmentar les exportacions ja ha ha plantejat com un problema. Sotssecretari de comerç Gary Locke ha estat citat dient que l'administració no està comptant amb un valor inferior dòlar per ajudar a augmentar les exportacions.

L'agricultura no està inclòs en les indústries preveu doble exportació en cinc anys, tot i que les exportacions agrícoles va fer més que doble de $50.8 milions de dòlars l'any fiscal (FY) 2000 en un registre $115.3 milions de dòlars a FY2008. Volums i els preus eren alts en FY2008. Exportacions es va negar a $96.6 mil milions a exercici 2009 i està projectat per a l'any fiscal 2010 al $98 milions de dòlars, gairebé el doble del 2000 nivell.

El President reconèixer el vincle entre les exportacions i la creació d'ocupació i dirigir els empleats més diners i govern a l'exportació de desenvolupament no es traduirà automàticament en més les exportacions de béns i serveis. Recuperació de les economies del món proporcionarà probablement algunes oportunitats per recuperar perdut en l'exportació 2009. Acabant les tres pendents d'acords de lliure comerç vols obrir nous mercats i confirmar que l'Administració Obama té una nova perspectiva sobre el comerç. Eliminació de controls de exportació antiquat afegirà oportunitats de mercat.

Aquests esforços serà útils, però u. les empreses han de ser competitius en mercats mundials. Exportacions de béns i serveis serà probablement alt valor, Salari alt productes de firmes i indústries que són líders mundials i tenen una cultura que dóna suport a les exportacions com una part regular de la activitat empresarial. Augment de les exportacions serà principalment el resultat d'activitats del mercat privat, govern no els.