Seguint terratrèmol letal de la setmana passada, Haití encara està comptant els seus òrgans. Mai no sabrem exactament quantes persones van morir, però anem a tenir les estimacions espantós. Una suposició primerenca de la Creu Roja la mort de peatge al posar 50,000. Un oficial d'Haití ha suggerit que és més com 200,000.

Aquesta nova catàstrofe ve en els talons d'un altre. Mentre que els sismes de gener 12 colpejat amb ferocitat impredictible i sobtada, Altres desgràcies d'Haití–una crisi alimentària lenta–ha afectat a la nació petita del Carib durant anys.

En 2008, Haitians famolenques va esclatar en violència com disturbis va sacsejar Port-au-Prince. El creixent cost d'arròs, fesols, oli de cuina, i altres grapes obligat els manifestants van prendre els carrers. Diverses persones van morir, incloent-hi un soldat de la Pau de Nigèria. L'anarquia va portar a l'agitació del ministre d'Haití.

Compromís del president Obama per enviar $100 milions a Haití procedeix aparentment sobre l'ajuda que els Estats Units, ja hi ha vaixells: gairebé $64 milions en 2009. Inclourà el paquet actual 14,550 tones d'arròs, barreja de soja de blat de moro, i dels olis vegetals. Aquest pagament inicial és suficient per alimentar 1.2 milions de persones durant dues setmanes.

Organitzacions de beneficència privades estan saltant en acció, així. He estat testimoni alguns d'aquesta generositat de prop. El gendre té una connexió personal a Haití. Abans de l'èxit del terratrèmol, ell tenia previst volar allà amb el seu grup de l'església. Que donen suport a un orfenat anomenat àngels Littlest de Déu, nord de Port-au-Prince.

La bona notícia és que va sobreviure a l'orfenat els estralls recents amb danys menors només. Però el futur és incert. Pot disminuir la disponibilitat d'aliments i aigua, tot i que aboca assistència de tot el món. Les xarxes de transport són devastades.

Nord-americans tenen l'obligació de respondre a l'emergència actual els elements essencials de la vida d'Haitians necessitades de subministrament. Amb el temps, hem de fer més que oferir fullets. Com lluita Haitians tornar al seus peus, hem d'assegurar-se que el seu país empobrides obté els mitjans per convertir-se en alguna cosa més que la nació més pobre en l'hemisferi occidental–que és tan desesperat que la gent d'Aldarull d'aliments.

Agricultors i ramaders als Estats Units i arreu del món cal seguir fent el que fem: produeixen una gran quantitat d'aliment que ens podeu exportar grans quantitats a l'estranger, tant per clients estrangers que poden permetre i Haitians preocupades que necessiten simplement per sobreviure.

A llarg termini, hem de compartir la nostra experiència amb els agricultors haitians. Segons les Nacions Unides, aproximadament la meitat de tots els Haitians viuen en zones rurals. La immensa majoria d'aquestes persones es dediquen a algun tipus d'agricultura. Representen aproximadament una quarta part de la producció econòmica de Haití.

Comença la temporada de creixement al març. Agricultors haitians es trobarà amb tensions com que han vist mai abans, sobretot si les persones sense llar urbà migrar al camp. Hem d'assegurar que poden créixer aliments tant com sigui possible aquest any i més enllà.

Veritat sobre comerç i tecnologia es compromet a fer la seva part. Convidarem a un pagès haitiana a participar en la 2010 Camperol Taula rodona global, un esdeveniment anual a Des Moines, que connecta els agricultors de tot el món per discutir els reptes i compartir coneixements.

Quan un huracà va colpejar les Filipines l'any passat, un agricultor australià organitzat un esforç de l'assistència, treballant amb un pagès filipí qui havia conegut a nostre esdeveniment. Forja bons com aquest ajudarà el món preparar el proper desastre natural, no importa on té lloc.

Això també ens ajudarà a combatre provocades, especialment si aquestes connexions de pagès-a-pagès conduir a la difusió de la tecnologia agrícola en el món en desenvolupament. Agricultors haitians ha de tenir accés a les millors eines disponibles, entre la sequera i llavors tolerants de la sal.

Ara mateix, podem donar els Haitians cap regal més gran que l'aliment que necessiten per sobreviure durant les properes setmanes. Endavant, ens cal ajudar-los a adquirir la capacitat d'alimentar-se.

Carol Keiser és propietària i gestiona bestiar alimentació operacions a Kansas, Nebraska i estat d'Illinois. Mrs. Keiser és una veritat sobre comerç & Membre de la Junta tecnologia. (www.truthabouttrade.org)