Jo vaig saltar els consells de moda i se centren en la substància de la seva adreça–o almenys la substància d'una secció concreta. Va arribar gairebé la meitat del, Quan el president va parlar sobre la importància del comerç internacional.
 
Les seves paraules sobre el tema eren algunes de les més encoratjador de la presidència.
 
"Hem d'exportar més dels nostres productes,” va dir. "Perquè els productes més fem i venem a altres països, les feines més que aquí donem suport als Estats Units.”
 
Obama va trucar per "un Doha acord comercial que obre mercats globals” i una voluntat de "reforçar la nostra relació comercial a Àsia i amb claus socis com Corea del Sud, Panamà, i Colòmbia.” També va establir un objectiu de duplicar u. exportacions en els propers cinc anys.
 
Ens hem recorregut un llarg camí de candidat d'Obama, el flirteig proteccionista que va parlar sobre la possible necessitat de "renegociar” o fins i tot "optar fora” de l'acord nord-americà de lliure comerç.
 
Dimecres nit, President Obama transformat en una animadora de franc comerç. "Hem de buscar nous mercats agressiva, igual que els nostres competidors són,” va dir. "Si Amèrica s'asseu a la banqueta mentre que altres països signen acords de comerç, perdrem l'oportunitat de crear llocs de treball en nostres costes.”
 
Assessors polítics Obama pot advertit contra aquesta aprovació ple de negociacions comercials atacs barrera. En una recent enquesta de Pew Research Center, 83 per cent dels nord-Americans citat l'economia com una "prioritat” i 81 percentatge esmentat feines. "Tractar amb comerç mundial” era a la part inferior, amb només 32 per cent considera un assumpte essencial.
 
Però els líders no deixis que forma la seva agenda de enquestes d'opinió. Utilitzen les seves agendes a l'opinió pública de forma.
 
L'economia, llocs de treball, i comerç estan estretament relacionats. És difícil de discutir qualsevol un d'ells sense tenir en compte els tres. Prou adequadament, Obama va impulsar les exportacions i la millora de comerç en el context de alimentant el creixement econòmic i la creació de llocs de treball.
 
Així que anem a fer cap equivocació, demanar una de les frases favorites del president. S'acaba el temps per paraules. El temps dels fets és ara sobre nosaltres.
 
Que és l altre cosa líders do: Van fer que succeeixin coses. Walt Disney havia una dita:  «per començar un ha deixar de parlar i començar a fer!"
 
Si el president és veritablement compromesos a l'expansió oportunitats de comerç dels Estats Units, primer hauria de provar per un simple realització. Com es tracta de guanyar l'aprovació del Congrés per a un dels acords comercials que ja ens hem negociat?
 
Quan Obama va assumir el càrrec, va heretar tres potencials acords comercials que el seu predecessor havia intentat, però no va poder enllestir. En el seu estat de la Unió de la veu, el president diu molt clarament perquè el Congrés de ratificar aquests acords amb Corea del Sud, Panamà, i Colòmbia.
 
Va ha de triar una i empènyer pel Congrés. Panamà i Colòmbia, probablement de peu la millor oportunitat d'èxit. Són relativament petits i poc polèmics, excepte entre més tossuts isolationists econòmics de Washington. Són significativament menys ambiciós que els altres objectius de comerç que Obama identificat, com completar la Doha ronda de converses de l'organització mundial del comerç i a negociar un acord comercial amb les Nacions d'Àsia.
 
També estan preparats per a l'acció d'avui. Tots ells requereixen aprovació és un vot amunt o avall al Congrés.
 
Pas d'un acord comercial amb Panamà o Colòmbia no volta l'economia. Però tots dos són peces d'un gran trencaclosques. Es creen llocs de treball i millorar els mitjans de subsistència. Certament faria una gran diferència en les vides dels treballadors que fan els productes que els clients estrangers que volen comprar. El mateix és cert per als agricultors, que conreen els aliments que els consumidors estrangers volen menjar. Vols representen també un pas inicial cap a l'objectiu d'Obama de duplicar les exportacions en cinc anys–un pagament inicial d'un objectiu digne.
 
Quan es tracta de comerç 2010, Obama ha tingut un excel lent començament retòrica. Ara anem a veure-li fer alguna cosa.
 
Terry Wanzek creix de blat de moro, soja, i el blat a la seva granja familiar a Dakota del Nord.
Sr.. Wanzek serveix com a senador de Dakota del Nord i membre de la Junta de veritat sobre comerç i tecnologia (www.truthabouttrade.org)