La primera Conferència Ministerial de OMC en quatre anys, va acabar a Ginebra amb el president de la conferencia, Ministre d'economia xilena Andrés Velasco, declarant, «Ministres va reafirmar la necessitat de concloure la (Doha) Ronda 2010 i per un exercici de balanç per tenir lloc en el primer trimestre del proper any.” Conferències se suposa que se celebra cada dos anys, i aquest oficialment es va centrar en "l'OMC, el sistema Multilateral de comerç i l'actual entorn econòmic Global.” Ronda de Doha de negociacions polítiques comercials van ser discutit al llarg de la conferència. Quan alts funcionaris de membres’ capitells es reuneixen a Ginebra a l'obra de mitjan desembre començarà a desenvolupar un pla d'acció per 2010, incloent un inventari"” reunió el març per avaluar el progrés cap a l'arribar a un acord final d'any.

Mentre el progrés està sent fet estretes en qüestions, un grup de 22 desenvolupament de les Nacions va anunciar l'acord sobre un marc per reduir els aranzels per una cinquena part o més per una substancial majoria d'altres’ les exportacions augmentar "sud-sud” comerç, les grans negociacions de Doha han estat aturat des de desembre de 2008. La cuina internacional & Consell de política de comerç agrícola (IPC) proporcionat últimament algunes idees útils en les negociacions agrícoles WTO en un document de posició titulat "la ronda de Doha i alternativa opcions per crear un sistema comerç agrícola orientada al mercat i Fira.” IPC creu ronda de Doha, "encara ofereix el major potencial per a la reforma de l'economia agrària en aquest moment.”

El paper de l'IPC explica alguns dels reptes que han perseguit les negociacions agrícoles de la ronda de Doha. Mentre que la ronda de Doha és una tasca"sol” que abraça molts sectors, la realitat és que les negociacions en cada sector es miren en l'aïllament dels altres. El focus s'ha centrat en l'agricultura amb accés al mercat no agrícola en segon lloc i serveis i regles lluny darrere. IPC tindria el Comitè de les negociacions de comerç animar debats periòdiques sobre les compensacions entre els sectors. La projecció d'una ronda també permetria a més compensacions.

Més transparència en els països’ compliment de compromisos i més comunicació amb grups externs són àrees IPC suggereix per a millores reduir la desconfiança en activitats WTO. Aquestes també permetria seguiment més fàcil per als països en desenvolupament i una major participació en les negociacions. Països en desenvolupament requereix ajuda a identificar els grups que poden proporcionar "imparcial” anàlisis de negociació d'opcions.

La flexibilitat"” que s'han introduït en el text actual agrícoles per ajudar desenvolupats i països en desenvolupament accepti l'acord han reduït la naturalesa multilateral de qualsevol acord final. El paper de l'IPC suggereix que l'acord de proporcionar una posta de sol o renegociació de la flexibilitat després 10 anys.

Mentre que la part agrícola de la ronda de Doha ha tingut molts reptes que han donat forma a aquest punt, el consens general a Ginebra com articulat per la conferència cadira ministre Velasco va ser que la ronda hauria de moure a conclusió. L'agricultura és probable que romandrà al centre d'atenció, com ha de ser atès que això és només el segon ofici ronda d'incloure l'agricultura i substancial romanen distorsions en el comerç agrícola. El tema continua essent com moure cap a l'economia agrària aportat dins aquesta ronda per millorar els nivells de vida dels productors i consumidors.

Des de 2001 els tres "pilars” de les negociacions agrícoles han estat accés al mercat, suports domèstics i subsidis d'exportació. S'ha fet progrés en subsidis d'exportació, incloent-hi aliments ajuda i exportació de programes de crèdit, amb subvencions d'exportació de ser eliminats per 2013. Exportació diferencial impostos i retalla exportacions excepte circumstàncies extremes també cal discutir.

Comerç-distorsionant subvencions domèstics hi ha previstes reduccions substancials sota la llengua actual de Doha. Agricultura endarrerida altres indústries en l'eliminació de subvencions domèstics. Les reduccions de subvenció domèstics són un bon primer pas, però no ha de ser vist com el final de les reduccions. Per exemple, es podria tallar més després de les reduccions de cinc anys en la llengua actual, o matèria per negociar començant en tres anys d'implantació de l'acord.

El Pilar d'accés de mercat en l'agricultura ha fet el progrés menys, i és al centre de comerç més lliure. Si no es redueixen barreres comercials no hi haurà un augment guanys del comerç per als consumidors i productors. Aquí és on la flexibilitat"” assenyalat en el paper de l'IPC ha estat el més difícil. En un intent de donar flexibilitat països a prendre les decisions polítiques més difícils en la disminució de tarifes, els productes sensibles i especials ocasionarà menys accés al mercat addicionals. Una estructura simple per a les reduccions aranzelàries han de desenvolupar amb una taxa de tarifa màxima que es tradueix en importants reduccions en les majors taxes aranzelàries. L'acord per la 22 països en desenvolupament pot ser un bon punt de partida per a discussions més ampli en la simplicitat de la tarifa. Reduccions més després de cinc anys o principis negociacions addicionals com en suports domèstics ha de ser part de l'acord final. Comerç-distorsionant altes tarifes cal extingir com comerç-distorsionant subvencions.

L'acord final encara necessita certa flexibilitat".” Un acord WTO o qualsevol acord de comerç és un document polític creat per aconseguir un benefici econòmic amb un mínim de costos polítics. Ronda de Doha ha lluitat durant vuit anys sota la il. lusió que podria aconseguir guanys econòmics substancials sense frunzir moltes plomes polítics. Si el focus estava en els guanys que els consumidors en comptes de les pèrdues pels productors de l'alt cost, hi haurà menys necessitat de flexibilitat. Si un nou acord no dóna lloc a comerç va augmentar substancialment, no hi ha cap punt en la prolongació de l'agonia de les negociacions per a un altre any.

Ajuntar un acord segueix sent un tir llarg. Un país, o països, cal fer un pas audaç en suports domèstics agrícoles o accés per causar altres per començar a fer decisions polítiques difícils del mercat. Una clara, simple acord començaria a construir la confiança necessària per acords WTO sobreviure a llarg termini. Si això no es pot aconseguir, l'OMC ha de considerar altres marcs de negociacions.