Després de diversos anys de dubte el govern xinès ha conclòs que insecte resistent Bt biotec arròs és segur per a la producció i ús i va concedir un certificat de seguretat per a la producció comercial. Aquesta serà la primera grapa gran escala aliments biotec ser produïda i consumida a la Xina. El govern també ha aprovat un call de biotecnologia que és alt en phytase que ajuda a l'absorció de fòsfor per porcina. Producció comercial per tant no és probable que començarà abans de 2012 després de la inscripció de les varietats de llavor de biotecnologia a departaments agrícoles provincials i assajos de camp.

Xina és el productor més gran del món i consum d'arròs amb 72 milions d'hectàrees dedicat a arròs anualment, 75 per cent dels quals està infestada d'arròs-els barrinadors del. Segons estimacions de l'USDA, en la 2009/10 comercialització Xina any produirà 136 milions de tones mètriques (. MMT) d'arròs blanquejat, 31.5 per cent de la producció mundial, i consumir 132.5 . MMT, 30.3 per cent del consum mundial. Xina s'espera a l'exportació 1.3 . MMT d'arròs, 4.4 per cent del comerç mundial. Exportacions d'arròs més anar a Corea del Sud i Àfrica occidental, però alguns es trasllada a països de la UE que són reticents a acceptar aliments biotec. Arròs de biotecnologia desautoritzat s'ha trobat en enviaments d'arròs a la UE, tot i que actualment la Xina té una tolerància zero per a varietats no aprovats.

L'arròs Bt va ser desenvolupat per la Universitat agrícola de Huazhong. Un Reuters’ història citat Jikun Huang, el director científic amb l'Acadèmia xinesa de Ciències, que vols reduir l'ús de pesticides per 80 per cent, mentre que elevar els rendiments fins a 8 per cent. Que és coherent amb un estudi publicat a 2005 que l'arròs produeix augment 6-9 per cent en zones amb grans problemes d'insectes. Xina ha anat creixent insecte resistent cotó Bt des 1997. Es representa per 68 per cent de la Xina 13.6 milions d'hectàrees i requereix la meitat els pesticides per hectàrea com no-biotec cotó.

L'Índia i Iran s'han reportat en els últims anys el desenvolupament arròs biotec, i les Filipines pot per 2012 adoptar una vitamina A enriquit arròs d'or desenvolupat per la International arròs Research Institute a les Filipines. Les Filipines ja creix sobre un milions d'hectàrees anualment de blat de moro biotec insecte resistent.

El blat de moro phytase ha estat desenvolupat per Xina ’ Acadèmia s de la ciència agrícola i origen Agritech Ltd, el tercer productor llavor del país. Origen també està fent recerca en eficiència de nitrògen i trets de tolerància de sequera. Phytase permet porcs a l'àcid fític desglossament i alleujament 60 per cent de fòsfor de blat de moro no altrament disponible, potenciar el creixement en els porcs i reducció de fòsfor en residus animals. Rendiments de blat de moro per hectàrea no s'espera incrementar. L'addició de phytase a l'alimentació porcina és obligatori a Europa, Sud-est asiàtic, Corea del Sud, Japó, i d'altres països per a finalitats ambientals. Aquesta tecnologia també pot ser de valor en aquests altres mercats de blat de moro.

En 2009 Xina s'espera produir 48.5 . MMT de porc en una base de pes de cadàver, meitat del total Mundial de 100.2 . MMT segons u. estimacions. Producció xinesa ha recuperat totalment dels problemes de malaltia que mal producció en 2007. Xina és el segon més gran productor de blat de moro després dels EUA, amb la producció de 6.5 bushels mil milions en 73 milions d'hectàrees plantades.

El procés d'aprovació xinès de biotecnologia els cultius per a la producció nacional i ús implica cinc passos: recerca, experiment de l'intermediari, llançament del medi ambient, provant productiva, i certificació de la seguretat. Noves varietats ha de passar una avaluació de seguretat per la Comissió Nacional de bioseguretat i emeses un certificat de seguretat del Ministeri d'agricultura divisió de bioseguretat OGM i IPR. Dos altres cultius, arròs resistent xancre bacterià i oli d'alta canola, estan en la fase productiva de proves on l'insecte resistent arròs i blat de moro d'alta phytase eren abans les convocatòries recents. D'acord amb l'u. Agrícola agregat a Beijing, cultius en l'etapa de prova de camp de desenvolupament (etapa 3 – llançament del medi ambient) inclouen el blat de moro resistent a insecte, blat de moro d'alta lisina, blat resistents a la germinació de pre-collita, i soja insecte resistent.

L'alliberament de l'arròs de biotecnologia és particularment important perquè Àsia creix i consumeix 90 per cent de l'arròs del món. L'arròs de Bt es va desenvolupar totalment a la Xina i podrà ser més fàcilment acceptat a la regió que una tecnologia desenvolupada en la EUA. o en un altre lloc. Els rendiments d'arròs de la Xina per hectàrea han estat per sota de la 1970-2007 tendència des 2001 i superfície ha disminuït sobre 6 per cent en els últims deu anys. Producció total ha estat tendència cap avall en els darrers anys, excepte en 2008 Quan el registre els rendiments producció empès fins a un any de deu alt de 135.1 . MMT.

L'aprovació de blat de moro phytase ha millorat busca més oportú acord sobre altres trets de blat de moro com insecte resistència. Rendiments de blat de moro xinesos han estat sota la tendència en els darrers anys, malgrat una rendibilitat rècord en 2008, mentre que la superfície de blat de moro ha augmentat 16 per cent en els últims deu anys. Rendiments de blat de moro mitjana són sobre 60 per cent dels EUA. rendiments de blat de moro i insectes com barrinador s'han identificat com un dels factors limitants per a rendiments. De Xina 2009 rendiments de blat de moro van resultar ferits per la sequera en àrees clau creixents mostrant una necessitat de tolerància a la sequera que ara està sent investigat en l'u. Mentre que Xina és el major productor de blat de moro en Àsia, blat de moro també és important a la resta de la comarca. Només les Filipines ha aprovat de blat de moro biotec insecte resistent, però l'aprovació a la Xina s'animin a altre blat de moro creix països a reconsiderar la seva posició.

Un abril 2009 publicació de el servei de recerca econòmica de USDA, Constant modernització agrícola de la Xina: Reptes de encara després 30 Anys de la reforma, s'explica, "Productivitat creixement a la Xina en els últims 30 anys es va beneficiar enormement d'avenços en planta i cria d'animals, però hi ha encara una àmplia capacitat per millorar els rendiments i altres característiques de cultiu mitjançant la contínua recerca i extensió.” Xina ha seguit un "anar-TI-sol” estratègia per als cultius biotecnològics amb control en els països. Reptes de producció de la Xina són similars a altres països, i es podria avançar més ràpidament dibuixant convencional i biotec cria el treball fet a l'Índia, Brasil, l'u. i la UE, especialment per trets en desenvolupament primerenc com la tolerància a la sequera.

A la Xina se centra en trets biotec a més de la criança convencional i millorar les pràctiques agronòmiques. Biotec trets són una altra font d'augmentar els rendiments redueixes insecticida d'ús i millora ramadera alimentar eficiències.