Després d'un any del comerç internacional tranquil, arròs nou està rebent atenció com l'Índia ha patit de sequera i inundacions i les Filipines ha hagut inundacions de tifons repetides. L'arròs és un aliment bàsic per a la població mundial i comerç juga un paper vital en el consumidor necessitats. Mentre que només 7 per cent de la producció mundial de l'arròs es mou, que augmenta a 12 per cent quan Xina i Índia, el número u i dos productors i consumidors, s'exclouen del còmput.

Segons estimacions de l'USDA, Té una mitjana de producció d'arròs indi 96.4 milions de tones mètriques (. MMT) d'arròs mòlts en els últims tres anys; collita d'enguany, ara s'estima en 84.0 . MMT. Té una mitjana de consum 90.1 . MMT durant els darrers tres anys, registre general en cada any, amb 2008/09 estima en 93.2 . MMT. Per a 2009/10 consum s'estima que rebutjo per 89.5 . MMT. Les exportacions d'arròs per l'Índia s'espera que rebutjo per 1.5 . MMT, per sota de les exportacions de registre de 6.3 . MMT a la 2006/07 any de comercialització. Les poblacions de carryover de l'Índia s'anirà perdent d'un registre de gran 17.0 . MMT a finals de 2008/09 a 10.0 . MMT per 2009/10, les poblacions més baix de carryover durant els últims cinc anys, però encara 1.5 . MMT superior als 2004/05. Atès que l'arròs és un aliment estable i consum ha anat augmentant ràpidament, el govern no arrisqueu tenir arròs accions rebutjo per 10.0 . MMT.

En els últims tres anys les Filipines ha estat més gran arròs importador del món una mitjana 2.1 . MMT anuals. Projeccions per a aquest any posem les importacions a un registre de gran 2.4 . MMT. Té una mitjana de producció a les Filipines 10.3 . MMT anuals durant l'any passat tres, i la collita actual s'estimava en 10.7 . MMT a principis d'octubre. Té una mitjana de consum 13.0 . MMT durant l'any passat tres, però ha crescut des 10.4 . MMT a 2004/05 per tant que imat 14.0 . MMT a 2009/10. Accions carryover es calcula en 4.1 . MMT a 2008/09 i s'espera que s'extreuen a 3.2 . MMT a finals de 2009/10, avall de l'alta recent de 5.3 . MMT a 2005/06.

Accions de carryover món arròs eren 90.7 . MMT al final de la 2008/09 any de comercialització, 20.8 per cent del consum i la carryover més alta dels últims cinc anys. Aquest nombre és enganyosa perquè 46.5 per cent de les accions es duen a terme per la Xina i la seva exportació recent alta era només 1.3 . MMT a 2006/07, amb 2009/10 Exporta projectada també al 1.3 . MMT. Xina podria exportar més perquè USDA projectes seves poblacions carryover a 44.8 . MMT per 2009/10, fins a 42.2 . MMT a finals de 2008/09 i 37.6 . MMT a 2007/08. S'espera que la collita d'un registre 136 Cultiu. MMT, però pot decidir no disposin de les poblacions per a una de les seves grapes de midó.

Tailàndia és exportador més gran del món amb 2009/10 projectat al 10.0 . MMT, igual al seus gravar exportacions a 2007/08. Les exportacions per Vietnam es projecten a 5.5 . MMT, just a la sortida la 2008/09 registre. Exportacions d'arròs del Pakistan són esperats estar 3.3 . MMT, fins a 3.0 . MMT per a cada un dels últims dos anys i fora de la seva alta recent de 3.6 . MMT a 2005/06. Exportacions de l'u. es projecten a 3.1 . MMT per 2009/10, just a sota de l'any passat i la segona més baixa dels últims sis anys. U. i accions de carryover tailandès són esperats estar fins 0.5 . MMT i 0.4 . MMT, respectivament, indicant que podria exportar més si necessitava. Tailàndia té accions governamentals de 7.0 . MMT que pugui ser llançat al mercat per fer espai per a un altre previst collita rècord i satisfer la demanda d'exportació addicional. Vietnam també tenien una gran 2009 retallar i podria augmentar les exportacions a nivells rècord.

Les estimacions en el mercat de posar arròs hindú importacions a 1.0 a 3.5 . MMT; Índia normalment les importacions cap arròs o només quantitats insignificants. Preus arròs Índia han augmentat 70 per cent aquest any com el curt monzòniques i després les inundacions han reduït la collita d'enguany. El govern està interessat en mantenir baixos els costos menjar als seus ciutadans d'ingressos més baixos. Nota que l'extrem superior de l'Índia importar rang és superior a la mitjana de tres anys les importacions de 2.1 . MMT per Filipines i previst 2009/10 importacions de 2.4 . MMT. Com era cert en la primera meitat del 2008, arròs subministraments són adequats per satisfer la demanda addicional si altres importadors i exportadors no alteren tradicional de compra i venda dels patrons.

La creixent demanda per l'arròs pot vessar al mercat de blat on el Consell Internacional de cereals espera la 2009/10 cultiu de només ser lleugerament més petit que el gran registre 2008/09 collita de 687 . MMT. En alguns programes d'assistència i mercats de consum, blat pot substituir per l'arròs als preus de mercat just relativa.

Preus de mercat a Tailàndia que representa un terç de l'ofici d'arròs encara no han de respondre a la demanda esperada nova. Preus d'exportació 100 arròs de grau B percentatge a finals d'octubre segons ha informat l'u. Una mitjana de agrícola agregat a Tailàndia $508 per tona mètrica (MT), sense canvis d'una setmana abans. Que era aproximadament la meitat del $970 per preu setmanal mitjà MT per a mitjans de maig de 2008, però més que duplicar el $205 per mitjana MT durant la primera meitat de la dècada. Preus per a 100 per cent de la qualificació arròs B una mitjana sobre $600 per MT a finals de juny i principis de juliol i octubre a poc a poc va disminuir a finals $508 per MT. Aquest descens del preu venia en un moment de major expectatives de demanda d'augment de l'Índia i les Filipines. Polítiques d'existències domèstiques a Tailàndia i la gran collita nova ser collit eclipsat els canviant món les forces del mercat. El contracte d'arròs de Chicago de comerç novembre és ara al seu nivell més alt des de principis de gener d'enguany.

Com els governs en arròs important i exportant a països responen a una major demanda determinarà el que passa en els mercats. En tardà 2007 i principis 2008 Vietnam i l'Índia va imposar restriccions d'exportació quan les Filipines va entrar en el mercat de compres d'arròs addicionals. Ara el govern tailandès ha grans poblacions comprats per donar suport a preus que pugui ser llançat per les exportacions.

El mercat global d'arròs és aprendre a respondre als factors d'oferta i la demanda de mercat. Menys intervenció governamental en importació i exportació a països seria útil, però que prendrà temps. Intervenció en el mercat de l'arròs és la resposta natural quan demanda o mercat preus canvien més d "políticament acceptable.” Els polítics poc a poc aprendran que comerç més oberta és útil per a aconseguir una adequada subministraments a preus raonables en lloc de manipular comerç per aconseguir resultats polítics a curt termini.