Visita d'estat del president Obama novembre 13-19 a Àsia es produeix en un moment quan les condicions econòmiques permeten un nou enfocament en qüestions de comerç. La recessió econòmica està darrere de nosaltres quan preocupacions van ser més sobre problemes immediats més que mirant cap al futur. El futur és encara incert prou per fer líders polítics interessats a enfortir el creixement econòmic a llarg termini a través del comerç. Viatge del President s'iniciarà amb dos dies al Japó, seguit per un dia a Singapur per a la cooperació econòmica d'Àsia-Pacífic (APEC) cim del 21 Països. Tres dies a la Xina és seguit per un dia a Corea del Sud abans de tornar a casa.

Mentre que Àsia es coneix com una regió, hi ha molts diferents efectes econòmics a Àsia. Japó és un país desenvolupat com els EUA, mentre que Singapur i Corea del Sud són avançats als països en desenvolupament que cal dependre de comerç com a motor de creixement. Xina és un país amb 1.3 mil milions de persones en una bonança econòmica. Països com Vietnam estan sorgint a països en desenvolupament. Què uneix aquests països més regional proximitat és que el comerç internacional com una part integral de les seves economies. Segons les estimacions pel Fons Monetari Internacional (FMI), valor afegit en activitats relacionades amb l'exportació en les economies més grans de l'Àsia supera un terç del PIB amb una majoria de exportat el valor afegit de destins fora d'Àsia. L'u. ha tingut lligams sobre el passat 50 anys amb països asiàtics a causa dels beneficis d'augmentar el comerç.

Àsia ha 4.1 mil milions de persones, 60 percentatge del món ’ s 6.8 milions de dòlars, en comparació amb 730 milions de persones a Europa i 530 milions de persones a Amèrica del nord. Segons estimacions de l'IMF, en 2009 Àsia tindrà 24 per cent del PIB del món en un nord-americà. base de dòlar i 32 per cent sobre una base de paritat del poder de compra. Creixement del PIB per a Àsia s'estima en 2.8 per cent per 2009, per sota de 5.1 per cent per 2008, amb 5.8 per cent per 2010. Creixement de la demanda del mercat interior més es produiran en els anys endavant, però els països asiàtics dependrà encara comerç per mantenir el creixement econòmic.

Amb el creixement de les economies, demanda d'aliments a Àsia seguirà augmentant. Van representar Àsia 38 per cent dels EUA. exportacions agrícoles en el calendari 2008, amb 82 per cent a l'est d'Àsia incloent el Japó, Xina, Corea del Sud i Taiwan. Un altre 16 per cent va anar a sud-est asiàtic, incloent a Indonèsia, Filipines, Malàisia i Tailàndia. El dos per cent restant va anar a Àsia del Sud, incloent-hi l'Índia i el Pakistan. Japó és un mercat madur; Corea del Sud i Taiwan està canviant a més productes d'alt valor; i altres mercats tenen oportunitats de creixement en tots els productes agrícoles. Alguns països són terrenys limitats i ha d'augmentar les importacions agrícoles com creixen les seves economies i augmenta la demanda d'aliments.

Funcionaris d'administració d'Obama han estat a la regió aquesta setmana preparant per al viatge del President. U. Representant de comerç Ron Kirk va a Singapur a activitats APEC on ministres de comerç aprovat a principis del comerç en serveis transfronterers i simplement documentació acreditativa de l'origen dels béns. Secretari del tresor Timothy Geithner va ser al Japó parlant sobre la importància d'un dòlar fort abans d'anar a la reunió de l'APEC i repartint el mateix missatge. També va parlar sobre la necessitat de Japó, Xina i altres països d'Àsia confiar menys a Exportacions als EUA. i més en creixement intern de la demanda. Els ministres de Finances APEC demanar preus flexibles, incloent-hi els orientats al mercat el tipus de canvi i tipus d'interès, jugar un paper clau en l'assignació eficient de recursos per donar suport a equilibrat i sostingut creixement econòmic a llarg termini.

President Obama va a Àsia en una posició defensiva. S.g. política sembla han jugat pràcticament cap paper en les decisions de política econòmica en els deu primers mesos de la seva administració. El "buy American” disposicions de l'estímul econòmic pla confirmades les pors de la campanya electoral que el President no donen una alta prioritat en el comerç. Permetre que l'acord de lliure comerç dels EUA-Corea llanguir és just el contrari dels interessos que molts països asiàtics tenen en l'expansió d'acords de lliure comerç. EUA recents. decisions sobre tarifes sobre pneumàtics i tub d'acer de la Xina confirma les preocupacions que l'enfocament de l'administració en l'aplicació Llei de comerç és només una altra frase de tarifes superiors i mercats de reducció.

President Obama pot oferir algun suport a relacions comercials existents centrant-se en alguns missatges. S'ha de convèncer els dirigents asiàtics que l'u. reconeix la seva responsabilitat per mantenir el valor del dòlar en relació amb altres monedes. Participants en el mercat no hauria de tenir por de l'erosió dels marges pels canvis en el valor de la moneda de canvi. Sense que el compromís, socis comercials tenen cap elecció però per a protegir-se contra el risc canviari augment. Aquesta posició també donaria President Obama algunes força fomentar polítiques monetàries de la nostre línia Àsia mercat basat en socis de comerç, inclosa la Xina.

Segon, el President ha de trobar una manera d'invertir la diapositiva al proteccionisme, que ja és evident en la EUA actual. polítiques. En política comercial, paraules són de poc valor; requereix accions positives que condueixen a més obrir el comerç.

Tercera, nous acords comercials bilaterals han de formar part de l'agenda d'Obama, incloent-hi esforços en curs fons en una àrea de lliure comerç APEC d'Àsia-Pacífic. Nous acords de comerç continuar de ser firmat en Àsia. El mes passat, la UE i Corea del Sud va signar un conveni, i Malàisia i Nova Zelanda va signar la setmana passada un. Japó i l'Associació de Nacions del sud-est asiàtics (L'ASEAN) signat un acord comercial important 2008. A l'agost d'enguany Xina completat un acord comercial amb l'ASEAN. Més temps les converses de Doha ronda de OMC romandre estancades, que pot ser permanentment, els països més es veurà al conveni bilateral i regional com una alternativa viable a fer res.

Primer viatge del president Obama a Àsia, és una bona oportunitat per començar una nova direcció en les seves polítiques de comerç. Creixement econòmic està triant cap amunt i l'u. és de pas sobre la política de comerç amb la regió de comerç més gran del món. El missatge ha de ser que l'u. es dedica i continuarà que participen en les qüestions de comerç d'Àsia-Pacífic. Uns ajustaments de política de comerç important ara pagarà dividends econòmics grans per a l'u. en els anys endavant.