Monitor diària (Uganda)
Opinió – per Robert B. Zoellick
Setembre 1, 2009

www.monitor.co.UG

La regió dels grans llacs d'Àfrica revela reptes del continent. Hi anava recentment a veure els efectes de la crisi econòmica, països sortint de conflicte, i la integració. Al Congo, Em vaig creuar amb secretari de Clinton. Ara hem de traduir les impressions en acció.

La crisi financera ha ferit d'Àfrica. Però els Africans’ visió de futur ha romàs resistent: Tracten d'energia, infraestructura, desenvolupament agrícola, integració regional vinculat al comerç mundial i mercats, i un dinàmic sector privat. És una llista que un podria haver sentit d'Europa 60 fa anys, com aquell continent pretenia reconstruir i desenvolupar. Per a Units sortint de conflictes, el repte és "assegurar el desenvolupament” — a través d'una barreja de reforç de pau i ordre, governança, Economia, i legitimitat.

A la República Democràtica del Congo, Rwanda, i Uganda, només sis a 10 per cent del públic té accés a l'electricitat. Electrificació rural, tan experimentat per parts dels Estats Units durant els anys 1930 i Vietnam a la dècada de 1990, vols transformar vides i aliments per a centenars de milions d'Africans, especialment per a dones. Hi ha els mitjans per a l'Àfrica: En el Congo i Uganda, projectes hidro finalment podria multiplicar l'energia de baix carboni alguns fifteen-fold i subministrament piscines poder Àfrica Oriental i meridional.

Aproximadament 80 per cent de les persones viuen de la terra en aquests països, pel desenvolupament de l'agricultura és crític. A Uganda, Vaig visitar un arròs de cultiu i processament d'operació – construït pels indis que una vegada va fugir d'Idi Amin –que els processos sobre 15 per cent de l'arròs del país, un terç de les quals és subministrat per smallholder veïns. Rwanda és desenvolupar la cadena de valor total de l'agricultura – tinença de la terra, llavors, fertilitzants, infraestructura, emmagatzematge, transport, i Finances.

Nous camins, transport de riu, i ferrocarrils són vitals per a la construcció nacional cohesió i integració regional, així com accedir al mar per països litoral. Aquest maquinari"” necessita ser complementades pel programari"” dels sistemes de manteniment, gestió financera i preus, i netejar l'administració. Solia prendre dos dies per a camions d'aclarir la frontera entre Kenya i Uganda. Avui, un lloc d'una aturada vora ha reduir el temps de trasllat a dues hores o menys. Els funcionaris que solia exercir competències mesquins per retardar ara s'enorgulleixen en el moviment més de càrrega més ràpid.

Parada de secretària Clinton a la oriental ciutat congolesa de Goma il·lustrat la destrucció física i humana de conflictes en curs. Però literalment un pas, a través de la frontera, és una tranquil·la, poble net Rwanda. President Kagame de Rwanda va destacar que un problema bàsic amb congolès tropes –una barreja de l'exèrcit i les milícies – és que sovint no es paguen. Com rwandesos va començar després del genocidi, van construir un exèrcit relativament petit sobre 20,000 tropes, que està entre els millors a l'Àfrica. Si els forans volen parar a aldarulls rebels al Congo, no necessiten intervencions estrangeres –que necessiten ajudar a pagar i entrenar un exèrcit més petit mentre assistint desmilitarització i reintegració d'altres.

Reconstrucció de seguretat – i un país – requereix la restauració de la dignitat. A Rwanda, Vaig visitar un projecte d'habitatge per a excombatents. Els oficials retirats que serveixi de Patronat i els homes en cadira de rodes eren de diferents bàndols, però tots ells contribueixen a un Rwanda.

Més tard aquest any, als Estats Units acollirà una Cimera de G-20, i Dinamarca s'inaugurarà la conferència de Nacions Unides sobre el canvi climàtic. La crisi econòmica i el canvi climàtic han subratllat la importància dels països en desenvolupament: Així, Àfrica ha de ser en l'agenda d'aquestes trobades.

El G-20 ha ser edifici múltiples pols de creixement global com a part de la "nova normalitat” per a una economia internacional que ha excessivament dependent del consumidor nord-americà. Podem mirar al creixement de la Xina i l'Índia, però cal anar més enllà de. Amb el temps, inversions a l'Àfrica també pot expandir les fonts de demanda, incloent-hi dels béns i serveis de països desenvolupats. CFI, braç de sector privat del grup del Banc Mundial, és trobar interès entre el sobirà i pension fons invertir amb nosaltres en el patrimoni net a l'Àfrica. Principals països en desenvolupament –Xina, L'Índia, Brasil—ara també estan invertint en infraestructures africà, recursos, l'agricultura, i potser bàsica fabricació. La Cimera de G-20 ha d'impulsar aquesta transformació endavant assegurant que aconseguir el finançament als països pobres, suport a les inversions del sector privat, i l'obertura de mercats per béns africans. El cim també podria fer operatiu el $20 milions de dòlars es compromet per a la seguretat alimentària a Itàlia de G-8 reunió amb el lideratge del President Obama.

Les negociacions sobre el canvi climàtic de Copenhaguen ha de donar suport l'energia hidroelèctrica de l'Àfrica, desenvolupament d'energia neta, i forestació. Els boscos d'Àfrica ofereixen pulmons per al món –o més fum al cel.
La globalització ha de ser sostenibles i inclusives. Els cims aquesta tardor us connecteu la globalització amb una oportunitat africà.

Sr. Zoellick és el president del grup del Banc Mundial

http://www.monitor.co.ug/artman/publish/opinions/Globalisation_must_connect_with_African_Opportunity_90572.shtml