Reuters
Per Jonathan Lynn
Agost 30, 2009
www.Reuters.com

GENEVA (Reuters) – Ministres de comerç es reuniran a Nova Delhi aquesta setmana per injectar el nou impuls a la Doha refredar les seues ronda de negociacions comercials en el període previ a la Cimera del G20 a Pittsburgh.

L'objectiu, segons l'amfitrió de l'Índia, és de "re-energitzar" les xerrades de Doha, ara en la seva vuitena edició, i establir un horari per a la finalització, en comptes de participar en les negociacions substantives.

"com l'objectiu és continuar i intensificar les negociacions de la ronda de Doha, debats tècnics no estan previstes. El debat se centrarà principalment en la millor manera de despertar les negociacions multilaterals per la ronda de moure a un tancament ràpid," L'Índia va dir en un document de posició obtinguda per Reuters.

Però alguns dels principals jugadors poden utilitzar el setembre 3-4 reunió, precedida per les converses el setembre 2 els alts funcionaris, per intentar avançar en alguns dels temes més espinosos en les converses, llançat a finals 2001 per l'organització mundial del comerç (OMC) membres per impulsar els món economia i ajudar els països pobres créixer a través del comerç.

La Cimera de Pittsburgh és probable que vegem una quantitat de Doha com a part de la curació de la crisi econòmica mundial, així com un baluard contra el proteccionisme.

Terminis autoimposat molts han anat i vingut en les converses de Doha tan ric i pobres Units i exportadors i importadors es barallaven per obrir mercats i protegir les indústries sensibles. Però diplomàtics dir que el resultat més probable de les converses de Delhi seria un acord per aspirar a un tracte algun temps a 2010.

Per al comerç de gran jugadors un repte és alinear les converses de Doha Contenciós amb el cicle polític — com l'u. les eleccions al Congrés i Brasil ’ presidencials s en 2010, Aquest any l'arribada d'una nova Comissió Europea i l'impacte de la possible introducció de la UE ’ s tractat de Lisboa.

"So my money is on spring or at least first half of 2010," deia un diplomàtic d'EU.

DIPLOMÀCIA INDI

L'Índia ’ nou ministre de comerç s, Anand Sharma, un antic diplomàtic, ha accentuat la seva determinació a aconseguir socis comercials al voltant de la taula de negociació per assegurar un acord, en la percepció occidental comuna de l'Índia com l'aleró en les converses.

Però els millors comerç indi oficial Rahul Khullar va dir als periodistes la setmana passada que l'Índia no comprometria la seguretat alimentària i mitjans de subsistència per als pobres — reforçar una postura de defensar el subcontinent ’ s milions d'agricultors de subsistència a ultrança.

Sharma ’ desig s per un tracte re-ha donat energia a l'Índia ’ oposició i milers d'agricultors es deuen a març en protesta per la reunió de 36 Ministres de comerç a través de Delhi el setembre 3.

L'Índia té tant interès com ningú en el sistema de comerç global umpired per l'OMC com es lluita convulsions dels seus genèrics medicaments en trànsit a ports europeus i considera impulsar les importacions d'aliments per fer front a aquest any ’ s decebedor del monsó.

Qualsevol pignoracions emergeixen de la reunió s'afegeix a una llarga llista de trucades polítics per a un acord de Doha en marcat contrast amb els progressos en les negociacions detallades a Ginebra.

Les converses de Doha han fet progressos Substantius poc des d'un nou dia reunió de Ministres al juliol l'any passat a buscar un gran avanç es va esfondrar, en part sobre les diferències entre l'Índia i els Estats Units sobre protecció per als agricultors pobres.

EUA anterior. ambaixador de Peter Allgeier, que va deixar Geneva aquest estiu, Aquests negociadors eren no està cedint malgrat els polítics’ motivacions perquè ells no estaven convençuts de les negociacions havien arribat a la fase final on tothom Mostra seves targetes.

"fins que la gent pensa que realment és el final del joc ’ no anem a prendre les decisions polítiques difícils que els permeten realment començar la negociació de debò," li va dir a Reuters.

Els Estats Units no es poden inscriure a un acord fins que sigui segur que crearà noves oportunitats per a negocis americans.

"si ens ’ vas a aconseguir un paquet que podem vendre a casa hi ha ’ que han de ser millor mercat accés," va dir.

Altres potències comercials dir comerç no és simplement una alta prioritat al President Barack Obama ’ administració s, com es lluita amb la crisi econòmica i la salut.

Un signe d'això és que la Casa Blanca ha no encara omplert totes les posicions en u. Representant de comerç Ron Kirk ’ equip s, incloent-hi un substitut per a Allgeier.

"fins que les cites són en lloc ’ que es molt difícil fer res de la substància," un país ric diplomàtic, va dir.

Pistes sobre Obama ’ voluntat s per empènyer per una quantitat vindrà en un discurs de política comercial esperat que s'espera donar abans de la Cimera de Pittsburgh.

Per ara, sigui quin sigui l'Índia, als Estats Units, Unió Europea i altres potències comercials d'acord a Delhi es de ser retratada com un èxit.

"res menys es debilitaria els G8 i del G20 compromisos assumits per completar l'oferta de l'any vinent," el diplomàtic EU va dir.

http://www.reuters.com/article/worldNews/idUSTRE57T0FG20090830