El Miami Herald
Opinió – per Andrés Oppenheimer
Agost 13, 2009
www.miamiherald.com

L'informe Oppenheimer

La Cimera EUA-Mèxic-Canadà aquesta setmana va ser gairebé universalment descrit als mitjans de comunicació com una foto-op, sense resultats substantiva. Jo no ’ t pensar així: Podria haver estat un gran pas per ajudar a convèncer el President Barack Obama sobre la necessitat d'una major integració nord-americà.

A jutjar pel que he sentit de persones properes a la Cimera de dos dies a Guadalajara, Mèxic, Obama — que havia estat crític de la 1994 Nord-americà de lliure comerç (NEFTA) durant la campanya — va sortir està més disposada a considerar econòmica conjunts nord-americà Respostes a la comú, delicte, problemes de salut pública i medi ambient.

GRIP PORCINA

Què pot haver obert Obama ’ ulls s sobre la necessitat d'una major col·laboració regional? Entre altres coses, por de la pandèmia de la grip porcina.

U. funcionaris esperar milions de nous casos de la grip H1N1 aquest hivern, com la grip temporada arriba a l'hemisferi nord. Temen que podria avortar una enorme extensió del virus als Estats Units que veuen com una possible recuperació econòmica finals d'aquest any o a principis del proper any.

Amb un milió de persones creuant Mèxic-EUA. frontera només per terra cada dia, no hi ha molt pot fer Estats Units per lluitar contra la propagació de H1N1 pandèmia si Mèxic no ho. A la Cimera de Guadalajara, Obama i els seus homòlegs nord-americana dos acordat que els ministres de salut conèixer el proper mes per idear una estratègia conjunta per lluitar contra la pandèmia.

Però Obama també sentit arguments sòlids en suport d'enfortiment integració econòmic nord-americà. Al final de la Cimera, Obama declarat públicament que ell ja no està considerant una renegociació de NEFTA. I els tres països també van acordar celebrar tres reunions de nivell de gabinet — incloent-hi aquell en la pandèmia H1N1 i un sobre temes d'infraestructura — abans de l'any següent ’ la Cimera s nord-americà al Canadà.

Entre les coses que Obama sentit de les seves contraparts de Guadalajara:

• Canadà i Mèxic junts comprar u vuit vegades més. béns que la Xina. Mentre que el comerç nord-americà s'ha triplicat des de NAFTA entrava a l'efecte 15 fa anys, la taxa de creixement del comerç regional ha disminuït des de 2001, principalment a causa de restriccions de frontera augment.

• U.S., Les exportacions de Canadà i Mèxic estan perdent quota de mercat en l'economia global. Mentre que els tres socis de comerç nord-americà junts van representar 19 per cent de les exportacions del món en 2000, es compon només 12.7 per cent en 2008. L'u. compartir sol va caure des de 12 per cent a 8 per cent durant el mateix període.

• Països asiàtics i europeus han subscrit nous acords de lliure comerç i reforçar els ja existents en els darrers anys. A Amèrica del nord, Mentrestant, no hi ha nous camins o passos fronterers s'han construït en els últims set anys, que és augmentar els costos de transport al llarg de la frontera i fent menys competitius Nordamèrica globalment.

• Per ser més competitives i sortir de la crisi econòmica més aviat, Membres del TLCAN haurien de construir nous passos fronterers, alleujar els obstacles al comerç i harmonitzar la producció i les normes d'etiquetatge. Si U.S., Empreses mexicanes i canadencs podria produir béns amb etiquetes que són vàlids a tots els països membres NAFTA tres, van arribar a 450 milions de persones viuen a Amèrica del nord en lloc de ser confinats als seus mercats de casa.

OPORTUNITAT

Preguntat sobre el resultat de la Cimera, Rafael Fernández de Castro, el primer assessor internacional President mexicà Felipe Calderón, em va dir que es pot haver ajudat a Obama per veure una oportunitat econòmica en el comerç nord-americà.

“Tenim una opció: Ens pot permetre integració econòmica procedir de naturalment, o podem activament accelerar-lo i gestionar-lo per ser més competitives en l'economia mundial,” Fernández de Castro va dir. “President Calderón fer aquell punt quatre o cinc vegades durant les converses, i crec que el President Obama ho entenia.”

' OBAMA EDUCAR’

Robert Pastor, co-director de la American University ’ s centre d'estudis nord-americans i un campió de la integració nord-americà, em va dir que “el benefici real d'aquesta cimera va començar a educar Obama sobre les qüestions fonamentals que defineixen la idea d'una comunitat nord-americana.”

Meva opinió: Si Obama va anar a aquest pensament Cimera va vols discutir qüestions bilaterals amb els seus dos companys i va sortir-lo convençut que els tres països tenen molt a guanyar creant un més estretament teixir comunitat nord-americà, va ser un èxit. Podem veure els resultats de la Guadalajara cim quan la “tres amics” es retroben en Canadà l'any vinent.

http://www.miamiherald.com/opinion/columnists/Story/1183686.html