Xinhua (Xina)
Per Daniel Ooko
Agost 4, 2009
http://News.xinhuanet.com/English

NAIROBI, Agost. 4 (Xinhua) — El govern kenyà dimarts desafiat països africans per obrir-se les pròpies fronteres per al comerç realçar negoci entre elles.

Parlant a la inauguració de l'African Growth and oportunitat acte (AGOA) Fòrum, que va començar a Nairobi el dimarts, Kenya primer ministre Raila Odinga va dir que era crucial per a l'Àfrica coordinar més eficaçment amb els Estats Units per assolir els seus objectius compartits de manera ordenada.

Va dir que per a iniciatives de comerç com la AGOA per fer una diferència, Nacions africanes cal esforçar-se augmentar la qualitat, quantitat i la competitivitat dels seus productes.

"necessitem urgentment incrementar la qualitat, quantitat i la competitivitat dels nostres productes d'exportació," Odinga dir milers de participants dels Estats Units i 39 Països africans que incloïa ministres de comerç.

"només llavors podem convertir-se en actors globals importants econòmicament i políticament i fer un ús màxim d'oportunitats de la AGOA," va dir.

Odinga deia que Àfrica ha d'iniciar reformes de gran abast i a vegades dolorós per fer front a limitacions sistèmics que han festered durant dècades.

"desenvolupament de les infraestructures de l'empresa, construcció de l'estat de dret i institucions nacional i internacional respecte de gaudir i invertir en educació i salut per eliminar la pobresa més absoluta han de ser les nostres prioritats indivisibles," Odinga va dir.

"molt també restes de fer per enfortir la confiança dels inversors en les oportunitats que abunden en el nostre continent. Es triga menys temps per als béns moure's de països europeus a Àfrica mentre que la seva presa molt temps per als béns moure's dins dels països africans," va dir.

Odinga deia Àfrica ha de deixar el joc de la culpa i en canvi obrir les fronteres per permetre la lliure circulació de béns i serveis dins d'Àfrica per millorar el comerç.

El primer ministre va dir Àfrica, un continent percebudes per l'oest com una regió d'alt risc, no cal una conferència sobre governança per qualsevol.

Odinga va dir que el continent és reformes compromís sobre bon govern i democràcia fora de la pròpia voluntat.

Les observacions venia hores abans d'u. els millors diplomàtic Hillary Clinton arriba al país més tard a la nit per al fòrum on ella s'esperava a pronunciar un discurs en dimecres i procedir per a converses amb alts dirigents de kenyans.

Odinga va assenyalar que en comptes de discursos sobre com millorar l'estat de dret, Països africans Benvingut idees sobre com augmentar el comerç i per tant millor la vida de les persones.

"necessitem més conferències sobre com anem a negociar amb la resta del món que com anem a governar-nos," va dir.

U. Ambaixador Michael Ranneberger anomenat a Kenya per implementar urgentment la reforma programa acordat després de la signatura de l'acord nacional que va acabar la violència post-enquesta l'any passat.

L'ambaixador va assenyalar i lloat el paper de la societat civil, mitjans de comunicació i sector privat els protagonistes per arribar a una solució política a l'impasse de pressió.

"l'execució completa (de l'agenda) és absolutament essencial. No és un factor que deté la recuperació econòmica," va assenyalar.

Parlant al fòrum, Odinga va dir la recessió global actual va ser particularment desafiadors continent que ha estat desolat per conflictes, malalties i guerres.

"Afegeix a la nostra creixents crisis en aigua, aliments, energia i lent creixement econòmic, que significa que per a desenes de milions, fins i tot una petita gota en ingressos pot catapultar-los a la vora de supervivència," va dir.

"difícil com períodes de crisis, també porten dins les llavors de la immensa oportunitat. Crisis fer líders i gent comuna igualment reconeix que cal trobar noves maneres per obrir urgentment la nostra gent ’ energia s tant afrontar l'adversitat i trobar noves maneres d'abordar problemes que no es pot resoldre amb mètodes convencionals," Odinga va dir.

Deia Àfrica era més afortunades que "nosaltres mateixos pensem nou sobre com desenvolupar les nostres economies, tenim a Washington un nou govern que de debò està explorant noves idees i ha mostrat una extraordinària aposta per donar suport a l'Àfrica ’ esforços s fer molt millor."

Va assenyalar que la AGOA ha actuat com a catalitzador per promoure el comerç entre Estats Units i Àfrica, que tanmateix fou, massa aviat per reclamar que la AGOA ha fet una diferència notable per fortunes africans.

Odinga va dir en 2008, importacions de roba als Estats Units van ser valorades en 93 EUA milions. dòlars que Àfrica subsahariana representen només 1 mil milions de dòlars — mentre Bangla Desh sol exportar tres vegades d'aquesta quantitat.

"una raó per a aquesta debilitat és que la producció més africana és des de les pimes, que estan en el cor de les nostres estratègies de creixement a nivell nacional. No obstant això no complir les ordres massiva del gran nord-americà. corporacions. D'altra banda, nostres productors encara estan per aprofitar les tecnologies d'alta producció," va dir.

http://News.xinhuanet.com/English/2009-08/04/content_11826387.htm