El Globe and Mail (Canadà)
Per Steven Chase
Agost 11, 2009
www.theglobeandmail.com

Part d'acord de crear lligams més profund a Sud Amèrica Central i

(Ciutat de Panamà) – Primer ministre Stephen Harper ha desviat del viatge a casa seguint tres Amigos cim a Mèxic a signar un acord de lliure comerç dimarts a Panamà, l'economia més ràpid creixement a Amèrica Central.

Coincidint amb l'acord, Panamà és l'aixecament prohibició sis anys canadenc Bou, un imposat després malaltia de les vaques boges colpeixi Canadà en 2003.

L'acord de lliure comerç de Canadà-Panamà és el cinquè tal acord a liberalitzar el comerç amb altres països que el govern conservador ha tintat tenint el poder fa més de tres anys des de.

Canadà i moltes altres nacions estan lluitant per signar arranjaments negoci preferent amb l'altre arran de la caiguda de xerrades de comerç mundial que no havia pogut arribar a un acord global-escala.

Ottawa també està intentant diversificar comerç més enllà del seu únic soci comercial més gran, els Estats Units perquè la recessió mundial ha afectat especialment durs nord-Americans. Es ’ s, no la primera vegada Canadà ha intentat canviar d'activitat de l'u. però tots els esforços anteriors han fracassat moure quantitats significatives d'activitat comercial a l'estranger.

Sr.. Harper ’ amfitrió s en ciutat de Panamà és avui acabats d'estrenar panamenyes President Ricardo Martinelli, cadena d'un supermercat convertit magnat polític populista que guanyar poder només fa tres mesos.

El líder canadenc també és visitar el Canal de Panamà, una meravella d'Enginyeria esforç que ’ s en una important expansió. El canal, que els Estats Units, construït a principis del segle XX, que s'amplia així que pot acceptar superpetrolier gegant vaixells.

El canal es connecta el mar Carib, i l'oceà Atlàntic més enllà, a l'oceà Pacífic, escurçarà considerablement viatges entre alguns ports del món.

L'acord de lliure comerç de Canadà-Panamà, encara que cal superar pel Parlament, vols eliminar les tarifes en més 90 per cent de les mercaderies canadencs actualment importades per Panamà immediatament. Això inclouria productes de patata congelada, fesols, llenties, així com alguns talls de carn i carn de porc, peix, marisc i maquinària com simuladors de vol.

Restants les tarifes vols ser eliminats dins cinc i 15 anys, amb alguns productes sent resguardat de lliure comerç per períodes més llargs.

Canadà ’ s comerç actual amb Panamà és extremadament petit i el tracte subjau en el fet que això és més que un moviment comercial a Ottawa. Es ’ s també un esforç simbòlic per forjar llaços més profund a Sud Amèrica Central i.

Comerç bilateral de mercaderies entre Canadà i Panamà 149.1 - milions de dòlars l'any passat. Que equival a un mer 10 per cent de un sol dia ’ comerç s entre Canadà i Estats Units.

"Signatura un acord de lliure comerç amb un soci clau hemisfèrica com Panamà és el següent pas lògic en la nostra política de perseguir integració més profunda i més estreta cooperació tota Amèrica del Sud,” Sr.. Harper va dir en un comunicat de.

Canadenc inversió directa en Panamà avui, en àrees com la banca i Enginyeria, és només $111 - milions segons les xifres més recents d'Ottawa.

http://www.theglobeandmail.com/News/National/Harper-in-Panama-to-sign-Free-Trade-Deal/article1247617/