Viet Nam notícies (Vietnam)
Agost 29, 2009
http://vietnamnews.vnagency.com.vn

HECTÀREES NOI — Cultius genèticament modificats s'espera fer fins a 50 per cent de total del país agrícola de sortida per 2020.

Experts es va reunir ahir a la trobada nacional en organismes modificats genèticament (OMG) i gestió de seguretat biològica en OGM per discutir temes relacionats amb OGM en l'agricultura Nacional.

"per tal de desenvolupar i aplicar els OMG en producció agrícola d'una manera sostenible, és necessari establir i aplicar la normativa eficaç biotecnologia i mecanismes de gestió de seguretat pels OGM i els aliments derivats de l'ADN recombinant," deia Nguyen Xuan Cuong, Ministre de la Secretaria de recursos naturals i medi ambient (Monro).

Un decret sobre gestió de seguretat de biotecnologia per als OGM elabori Monro sotmetrà al govern l'octubre, segons Le Thanh Binh, Subdirector del Departament de conservació de la biodiversitat de Monro.

Sota aquest decret, persones i organitzacions que volen investiguen i desenvolupen tecnologia OGM hauria de complir totes les normes sobre personal i equipament establert pel Ministeri de ciència i tecnologia.

Binh, va dir que els OMG es considera per utilitzar en els aliments o altres productes hauria de sotmetre's a una sèrie de proves per avaluar els riscos potencials per a l'entorn, la biodiversitat o la seva salut. Totes aquestes proves es regirà pel Ministeri d'agricultura i desenvolupament Rural (MARD) i el Ministeri de Sanitat (MoH).

Després de la valoració, entitats o persones físiques hauria de mostrar l'aprovació del producte OGM a Monro; llavors que concedeixin un certificat per certificar el producte és segur abans que estigui disponible en el medi ambient. Per als OGM sent utilitzats com a aliment, MoH concedeixin un certificat que declara el producte segur per al consum humà.

Productes que continguin més de 5 per cent dels OMG tindrà una etiqueta dient que aquests productes "usats tecnologia genèticament modificat", d'acord amb el decret d'esborrany.

Proporcionar informació sobre els OGM productes perquè els consumidors també està regulada en aquest decret.

Binh, va dir que aquest decret delineades clarament la responsabilitat de cada Agència Estatal per garantir l'ús segur de la biotecnologia per als OGM, així com els drets i les tasques d'aquells investigant i desenvolupant els OMG.

S'està creant una orientació circular sobre gestió de seguretat de biotecnologia i la recerca i el desenvolupament de tecnologia d'OMG pel Ministeri de ciència i tecnologia; una circular en la gestió de seguretat de biotecnologia per a cultius OGM també s'està creant per MARD.

Fer ajuda

Cuong va dir que amb biotecnologia, plantes pogut crear que són resistents a malalties i pot resistir la sequera i les inundacions.

El món havia presenciat èxits en biotecnologia moderna, que podrien augmentar el volum i la resistència dels cultius per ajudar a subministrar aliments suficients per a una població creixent, Cuong va dir.

"sol·licitud de modificació genètica dels (GM) tecnologia és una tendència irresistible científics difícilment pot predir quan serà assolellat o plujós o quan la sequera o les inundacions es produirà," aquest director del agrícola genètica Institut Le Huy pernil.

Juntament amb la pèrdua de terres agrícoles per a la industrialització i la urbanització, i el ràpid ritme de creixement de la població, no hi havia cap altre camí per desenvolupar les plantes que s'adapten al canvi climàtic per mantenir la seguretat alimentària de la nació, va afegir.

Professor Le Tran Binh de l'Institut de biotecnologia que va dir un OGM o organisme genèticament modificats (GEO) és un organisme en el material genètic ha estat modificat mitjançant tècniques d'enginyeria genètica. Aquestes tècniques, generalment conegut com tecnologia de ADN recombinant, molècules d'ADN de l'ús de diferents fonts i combinar-los en una molècula de crear un nou conjunt de gens. Aquest ADN és transferit a un organisme, donar-lo modificat o novel·la gens.

"èxits s'expressen a través de transferència a les plantes els gens que ajuden a les plantes resistents contra malalties i insectes autor," deia Binh.

Avui, EUA, Canadà, Mèxic, Brasil, Austràlia, així com suport a països en desenvolupament l'ús de plantes GM. No obstant això, molts països europeus encara han d'acord amb l'ús.

Fins a la data, fins a 800 milions hectàrees de plantes GM ha crescut en 25 Països, i sobre 55 països permeten la venda d'aliments derivats de l'ADN recombinant.

Pham Van Toan, Director del Departament de biotecnologia de MARD va dir que el benefici total en l'últim 10 anys que han guanyat els agricultors dels països en desenvolupament de cultius OGM és 16,5 milions de dòlars i en els desenvolupats és el nombre $17.5 milions de dòlars. Juntament amb el que, s'estima utilitzant OGM en la producció agrícola que va ajudar a disminuir l'ús de pesticides per més de 200,000 tones.

No obstant això, molts oponents havia expressat la seva preocupació quant a la garantir productes transgènics són segurs per a les persones i el medi ambient, va dir el Dr Nguyen Van Khai, que és coneguda pels seus mètodes de protecció vegetal i planta.

Cuong va dir que aquesta tecnologia que planteja alguns riscos al medi, biodiversitat i la salut de les persones que requereix el experts i autoritats competents per trobar les maneres de minimitzar aquests efectes. — VNS

http://vietnamnews.vnagency.com.vn/showArticle.php?Num = 02AGR290809