Sucre té una posició única en el món com una de la majoria dels productes de govern regula en mercats nacionals, però amb més 30 per cent de la producció mundial de moviment en comerç internacional. L'actual augment en els preus del sucre internacional està sent impulsat pel temps a l'Índia i Brasil i per les polítiques del govern a l'Índia.

L'Índia és el consumidor més gran del món de sucre al 23.0 milions de tones mètriques (. MMT) valor brut en la 2008/09 (Setembre/octubre) any de comercialització. Consum humà de sucre a l'Índia és amunt 35 per cent de 10 fa anys i doble el consum de 20 fa anys. L'Índia és també el segon o tercer productor darrere de Brasil i oficis posicions per any amb la UE. Tenia una collita rècord gran 2006/07 a 30.8 . MMT i la seva segona collita en 2007/08 a 28.6 . MMT abans un descens de 16.8 . MMT a 2008/09 a causa de la pluja del monsó pobres. Superfície superior a 2009/10 s'espera que condueixen a una recuperació en la producció 20.6 . MMT Segons estimacions anteriors del servei agrícoles estrangers (FAS) d'USDA. Són les últimes projeccions de funcionaris governamentals i analistes del mercat privat 15-17 . MMT.

D'acord amb l'u. Agrícola agregat a l'Índia és un cicle de producció normal 6-8 anys, inclou 3-4 cultius més gran seguits per dos 2-3 cultius més petits. Una collita de 20.6 . MMT per 2009/10 hauria estat un cultiu mitjana durant els últims 10 anys, però bé curt d'augment de la demanda en els darrers anys. Les poblacions de carryover de l'Índia va créixer fins a 9.9 . MMT al final de la 2006/07 any de comercialització, disminuït lleugerament per 9.1 . MMT per 2007/08 abans de fer d'una durada prevista 4.5 . MMT a setembre 30 d'aquest any, la segona més baixa en els últims 15 anys després 4.2 . MMT a 2005/06. Va ser el cicle anterior alta a carryover 12.0 . MMT a 2000/01. Si carryover al final de la 2009/10 any declina a 4.0 . MMT i producció és 16.0 . MMT, les importacions hauria d'estar 6.5 . MMT. El sucre més que importats de l'Índia va ser 3.4 . MMT a 2003/04; les importacions aquest any 1.8 . MMT. Alguns analistes han assumit les importacions serà 5.0 . MMT amb el dèficit restant es va reunir per menor consum. Això posaria consum a prop de la 2005/06 nivell de 21.2 . MMT.

Quan l'Índia tenia dues grans collites en 2006/07 i 2007/08 van exportar 2.7 . MMT i 5.8 . MMT, respectivament, dos anys de registre. Només havia aparellat les exportacions de registre 1.7 . MMT a 2002/03, carryover al final de 2007/08 vols han arribat a un nou rècord de 14.7 . MMT, 64 per cent del consum. Un subministrament de tres mesos, 5.8 . MMT és el nivell de les poblacions de destinació. El govern indi va prendre la decisió correcta en permetre sucre flueixi a altres mercats, però ha han permès més exportacions del registre gran 2006/07 per evitar un fort descens del mercat preus i mantenir la superfície gran rècord en sucre. Superfície modestament disminuït en 2007/08 des de 12.7 milions d'hectàrees de 12.4 milions d'hectàrees, i llavors va declinar 12.1 per cent en 2008/09 a 10.9 milions d'hectàrees com a preus de mercat va romandre deprimits. Superfície que s'esperava recuperar en 2009/10 a 11.9 milions d'hectàrees, però que probablement no passarà.

Un canvi a grans importacions inversa també no era fàcil d'executar. Com la collita més petits en la 2008/09 any màrqueting va començar a desenvolupar, preus de sucre domèstics va començar a augmentar el juliol de 2008, va ser considerablement més alt en hora 2009, i van ser 45 per cent per sobre l'any anterior els principis d'aquesta primavera. El govern indi s'enfronta a una elecció, al maig del 2009 i va començar a permetre la venda d'accions de govern l'estiu de 2008. No volen fer els agricultors infeliç, però els finals d'hivern, que finalment admetien duty free d'importacions. El govern recentment ampliat duty free importacions de sucre refinat fins al novembre i sucre cru fins al març de 2010.

El mercat també és ser empès per problemes de temps al Brasil, del món més gran productor i exportador de sucre en 2008/09 a 32.4 . MMT i 20.3 . MMT. Fortes pluges al centre-sud de Brasil, suposadament a causa de l'efecte dEl Niño, han frenat collita i estan ocasionant rendiments. La temporada de collita del centre-sud continua fins al final de l'any natural i el temps pot quedi mullat. El maig d'enguany de l'u. Agrícola agregat a Brasil ja estava esperant el percentatge de la collita de la canya de sucre per ser utilitzat per sucre d'augmentar des de 40.4 per cent en 2008/09 a 42.5 per cent en 2009/10. Quant més d'un canvi es produeix serà determinat per quant l'Índia es basa en el mercat, retallar els resultats en altres països i el preu de l'etanol. Ara s'acosta els preus del sucre cru $0.20 per lliura, cap amunt 67 per cent per any, però la continua desacceleració econòmica una mica pot limitar més augments de preu.

Abans d'aquests problemes de temps, Projeccions FAS-USDA va mostrar la producció mundial de sucre i consum per 2009/10 sobre en equilibri a 159 Stocks. MMT i final de 31 . MMT. Aquest nivell de consum hauria estat registre gran i probablement no s'aconseguirà amb preus més alts. Accions hauria estat aproximadament el mateix que els recents Baixos 30.2 . MMT a 2005/06 i al capdavall de la 30-40 Gamma. MMT dels últims anys. El dèficit de producció es resultat necessitat en ús inferior.

Mercats de productes agrícoles bàsics per la seva naturalesa tenen àmplia gronxadors a preus de mercat perquè la demanda és inelàstica relativament quan cultius són grans o petits perquè la demanda dels consumidors sobre la mateixa quantitat. Els polítics volen mantenir els preus de mercat baixa per a consumidors i alta per als productors, fins i tot en el mateix país. El lliure comerç és la millor manera de canviar subministraments del món per reduir els xocs a qualsevol país o regió, però que només poden passar quan el procés polític permet productes flueixi i els participants creuen que els mercats es permetrà treballar.

Creixement econòmic a l'Índia continuarà augmentar la demanda de sucre i altres cultius i fer-los més preu inelàstica. A mesura que creix la demanda hi haurà menys espai per grans fluctuacions en subministraments i comerç internacional serà més important. Això serà veritat per a tots els països en desenvolupament amb l'augment dels ingressos, no només els grans com l'Índia i la Xina.

Països que són els principals productors i consumidors de mercaderies té l'obligació d'evitar canviant tot el cost d'ajustaments a la resta del món.
Índia rep bones marques per parcialment obrint mercats al món, però més necessita ser fet per evitar desequilibris de subministrament domèstic. Govern va aconseguir preus prevenir ajustaments ordenada mercat i mal en última instància, productors i consumidors.