El moment econòmic (L'Índia)
Comentari – per Catherine Ashton
Agost 31, 2009
http://economictimes.indiatimes.com

Aquesta setmana, Ministres de comerç és procedirà a Delhi per definir el futur camp de negociacions comercials multilaterals. El compromís de la majoria de les economies del món per obrir el comerç ha quedat clar, i en general països no han recorregut a noves mesures proteccionistes. El que falta és moviment seriós per trobar noves oportunitats per al comerç com una manera d'aixecar països fora de la crisi actual i ajudar a aconseguir l'economia mundial tornar a executar.

L'Índia ja s'ha la UE i altres a jugar un paper principal en Liberalitzi el comerç global. El país ha beneficiat d'una major integració amb l'economia mundial, exportació amb sectors com el software i serveis d'alta tecnologia mostrant resistents a rendiment fins i tot durant la crisi econòmica. Encara, més d'altres economies asiàtiques creixents, Creixement impressionant de l'Índia en els darrers anys ha estat impulsat per la demanda interna. Per tant particularment roman aprofitar noves oportunitats de comerç.

Fins ara, un govern tornen a Delhi ha demostrat iniciativa i energia, oferint acollir la reunió ministerial sobre la ronda de Doha i buscant moure's endavant comercials bilaterals converses amb la UE i altres. Dono la benvinguda a resoldre el meu contrapart Anand Sharma del ministre i espero poder treballar amb ell.

Com ha assenyalat Sr. Sharma, un resultat just i satisfactòria a les negociacions comercials Doha és important si volem alliberar-nos de la crisi econòmica. La Unió Europea i l'Índia han de treballar junts per fer que això passi en 2010 — pels principals membres WTO al joc final de la negociació. Per fer-ho, Membres WTO cal recollir els debats sobre agricultura i productes industrials on vam deixar en 2008, i donar negociadors la flexibilitat necessària per tancar els temes pendents.

També cal avançar en la gamma més àmplia d'àrees claus que hauria de ser part de l'acord final. L'Índia i la UE tenen interessos comuns aquí, i treballat junts efectivament en alguns d'aquests: en els serveis, regles, biodiversitat i indicacions geogràfiques. Cal redoblar els nostres esforços, especialment en els serveis, el sector més ràpid creixement del comerç mundial. Que constitueixen 55% de les exportacions, Aquesta és una àrea on l'Índia han de ser disposat a trobar un acord.

El camí a seguir a Doha ha d'incloure un "full de ruta” amb la reunió Ministerial de l'OMC al final de l'any a Ginebra donant les negociacions una empenta addicional. Doha també hauria de ser una part clau del debat en el G20 a Pittsburgh, que se centrarà en la recuperació econòmica mundial de promoció.

Hi ha molt: assegurar una quantitat de Doha afavoriria una recuperació ràpida i suau — sense costos addicionals fiscals — mitjançant la injecció d'un significatiu impuls a l'economia global. Sobretot jugarà un paper important en la lluita contra la pobresa com es crearà el potencial de més creixement econòmic i ocupació. Significativament, un acord reformaria programes d'ajuts agrícoles per tot el món desenvolupat, un impuls important per als agricultors dels països en desenvolupament.

Al mateix temps, Si fracassem a concloure un acord ens arrisquem a una economia global sota setge: comerç-distorsionant mesures ja han començat a sorgir i pot estendre's més. Com més aviat podem tancar aquest tracte, com més aviat ens custodiarà l'economia mundial contra l'amenaça del proteccionisme. Això potenciarà el sistema multilateral, donar-nos la confiança per afrontar altres reptes globals comuns, com el canvi climàtic.

A més de Doha, També espero que treballant estretament amb el Sr. Sharma per tal d'impulsar la nostra agenda comercials bilaterals, i en particular les nostres negociacions per un acord de comerç i inversió completa. La oferta proposta representaria un acord referent entre bloc comercial més gran del món i una important economia emergent. Perquè l'acord vols liberalitzar el comerç més en una àmplia gamma d'àrees pot ser un complement a la ronda de Doha robusta.

Per aprofundir en la nostra integració econòmica, tant la Unió Europea i l'Índia poden guanyar nous mercats per als nostres productes i serveis. En poc més d'e60 milions anuals, UE-India trade és important però encara poc menys nostre potencial. Per posar això en Perspectiva, el nostre comerç bilateral és menys de un cinquè que de la UE el comerç amb la Xina. Un acord ambiciós vols ajudar-nos a realitzar aquest potencial sense explotar per millorar sensiblement les nostres comercials bilaterals i fluxos d'inversió i fent-ho més fàcil de fer negocis amb els altres.

La col·laboració entre Bosch i Tata Motors és un bon exemple d'èxit esforços conjunts, un producte diferent i innovadora com la Tata Nano. Crec que un ambiciós acord bilateral donarà lloc a moltes més històries d'èxit.

Com hem es reuneixen a Delhi per discutir el camí a seguir per la ronda de Doha, alguns veuen indicis que la crisi global és fons fora. Però fins i tot com a sortida recull, l'atur és en augment i comerç mundial és quiet en una caiguda.

Tracta de concloure el valuós comerç — multilaterals o bilaterals — vols demostrar que podem conciliar les legítimes aspiracions dels països en desenvolupament amb les expectatives del món desenvolupat i crear un camí per a un creixement sostenible.

(L'autor és Comissari Europeu de comerç)

http://economictimes.indiatimes.com/Comments-Analysis/Boosting-trade-is-the-only-game-in-town/articleshow/4952493.cms