Deutsche Welle
Juliol 28, 2009
www.DW-World.de

L'organització mundial de Comerç diu hi ha renovat el compromís polític de la comunitat internacional per concloure amb èxit la ronda de Doha. L'OMC diu que un acord de comerç lliure és possible al final de l'any.

Reunions per reviure la ronda de Doha fracassat estan recollint el vapor a Ginebra. L'organització mundial de Comerç diu que ha rebut renovades compromisos polítics dels caps d'estat i ministres de comerç per concloure un acord a finals de 2010. Pascal Lamy, OMC Director General, dimarts va dir que la recessió mundial havia servit com un recordatori de la importància de les converses de Doha.

"tots sabem que aquesta crisi no té precedents en la seva amplada, en la seva profunditat, el seu impacte global. Cal actuar col·lectivament per enviar els senyals correctes i establir un entorn de comerç adequat per a una recuperació sostenible per a tots," Lamy va dir.

Quan la ronda de Doha es va ensorrar fa tres anys, Comerç Mundial va ser pròspera i semblava com si el bon moment econòmic mai acabaria. La història és ara molt diferent. Economistes WTO predir comerç mundial es reduirà els 10 per cent en 2009, alguna cosa, que no ha succeït des de la Segona Guerra Mundial.

Comerç per aixecar el món de la crisi

Portaveu de l'OMC, Keith Rockwell, va dir que era cada vegada més reconegut que comerç ha estat una víctima de la crisi econòmica. Al mateix temps, va assenyalar comerç seria una eina important d'elevació del món fora d'aquesta crisi.

"el mercat obertura que vindrà a través de la ronda de Doha, en efecte seria un impost global tallat de sobre $150 milions de dòlars. Aquest tipus de coses pot ser un important estímul per a la recuperació econòmica," va dir.

Rockwell afegeix que les persones, en general, He resistit prenent mesures proteccionistes alta intensitat perquè són conscients que el comercial està contractant i aquestes mesures vols perjudicar l'economia i dificulten la recuperació.

WTO adverteix contra el proteccionisme

"tot i que, hi ha molta pressió nacional a favor del proteccionisme més en gairebé tots els països. Ara, una manera de mantenir obert comerç és seguir obrint el comerç i que és el que la ronda de Doha faria. Ara el que hem de fer és traduir aquest espectacle molt fort suport polític a l'acció a la taula de negociació aquí a Ginebra."

Les negociacions no serà fàcils. Els problemes que es van enfonsar el darrer acord són complexos i pendents de resolució. Principals desacords sobre accés a l'altre ’ mercats s segueixen repartint els països rics dels pobres.

Mentre que els EUA, Europa i el Japó intenten prémer per accedir a mercats gobal, emergents economies com Brasil i l'Índia són reticents a complir mentre desenvolupat countrys don ’ t caure la seva pesades subvencions per a la producció nacional.

"hem recorregut un llarg camí, i probablement no gaire lluny nostre viatge ’ final s," WTO cap Lamy va dir. "però, sabem que l'últim tram serà un actiu i un dur."

Com un corredor de Marató experimentats, Lamy creu resistència i una determinació unívoc per aconseguir l'objectiu és el que va guanyar el dia.

Autor: Lisa Schleiner (ia)
Editor: Neil King

http://www.DW-World.de/DW/article/0, 4523895,00.html,?maca = en