La nova visió (Uganda) / mitjançant allAfrica.com
Per Bernard Muthaka
Juliol 21, 2009

http://allafrica.com

Kampala — AGRICULTORS en regions afectades per la sequera a Uganda podria aviat sospir amb relleu amb l'escenari per a assaigs de camp confinats per varietats tolerants a la sequera de blat de moro.

Kasese a sud-oest d'Uganda s'ha trobat adequat per les proves a realitzar sota el blat de moro eficient de l'aigua per l'Àfrica (WEMA) Projecte. La iniciativa està avalada per la Bill i Melinda Gates i Howard G. Bufet fundacions per desenvolupar el blat de moro tolerants a la sequera d'Àfrica.

La iniciativa es combinen mètodes robustos incloent cria convencional, Reproducció asistida per marcadors, i biotecnologia desenvolupar tolerants a la sequera varietats de blat de moro que finalment es farà disponibles, lliures, de petits agricultors a l'Àfrica subsahariana.

Segons el Dr.. Godfrey Asea, el coordinador del país WEMA projecte, la nova varietat espera augmentar els rendiments per 20-35% sobre les actuals varietats en condicions de sequera. Diu que l ' augment de rendiments significarà un addicional de dos milions tones mètriques per alimentar sobre 21 milions de persones durant els anys de sequera.

El projecte s'està implantant a Kenya, Uganda, Tanzània, Moçambic i Sud-àfrica. És una associació públic-privada liderada pels sistemes nacionals d'investigació agrícola en els països respectius. Altres institucions implicades són el blat de moro i blat millora Centre i Monsanto.

La organització sense ànim de lucre basades en Nairobi, la Fundació Àfrica tecnologia agrícola (AATF) coordina el projecte mentre que l'Organització Nacional de recerca agrícola està liderant la implantació de les activitats WEMA a Uganda. Serveis d'investigació nacional dels països participants estan proporcionant la seva expertesa en versió de proves i varietat de camp i pensat fer assaigs de les varietats de blat de moro desenvolupats.

El projecte ofereix les oportunitats d'organitzacions nacionals per construir les seves capacitats en diversos aspectes de la biotecnologia a través de col. laboració amb empreses privades.

Un equip d'Uganda participat recentment en WEMA regulador i companys d'equip de desenvolupament de producte limiten formació a Sud-àfrica en les modalitats de demanar permisos per dur a terme assajos per a cultius genèticament modificats de camp (OMG).

Cria convencional finalment es pot utilitzar per desenvolupar varietats resistents a la sequera, però el procés és laboriós i considera anys. En el projecte WEMA, Monsanto ajudarà a accelerar el procés de cria a través de Reproducció asistida per marcadors, que permet als investigadors trobar i seguir gens relacionats amb la tolerància a la sequera i l'enfocament en el desenvolupament de les.

Tolerància a la sequera i l'ús eficient de l'aigua és considerat com la més alta prioritat en la millora de l'agricultura, amb taules d'aigua caient ràpidament en molts països. Amb la població mundial s'espera a créixer des de l'actual 6.7 milions de dòlars a més de nou milions de persones per 2050, subministrament d'aigua continuarà reduir a tot el món.

S'estima que 25% de pèrdues a causa de la sequera poden ser eliminats per millora genètica en la tolerància a la sequera, i més 25% l'aplicació de pràctiques de conservació de l'aigua. Experts en projecte que una modesta augment en els rendiments de 15% per hectàrea per dècada va poder superar la disminució prevista en la producció d'aliments a causa del canvi climàtic.

Dr.. Sylvester Oikeh, el director del projecte WEMA, diu un repte important per aconseguir la seguretat alimentària a l'Àfrica és superar els conceptes erronis sobre organismes genèticament modificats que alentir l'adopció de productes de biotecnologia.

http://allafrica.com/Stories/200907220014.html