Sense resultat
Editorial
Juliol 16, 2009

www.indianexpress.com

El debat sobre els cultius genèticament modificats és tan propens a ser segrestat per la pseudociència, s'han construït alarmisme i overstatement que retards en el lliurament a l'Índia els agricultors de nous llavors que els agricultors en altres països donar per fet.

Fa dos anys, la Comissió de l'aprovació de l'enginyeria genètica, L'Índia ’ reguladora s'àpex, concedeix permís als Mayco per macrolepis assaigs de Bt albergínia. Aquesta setmana, K.V. Thomas, Ministre d'agricultura, Parlament li va dir que la producció d'albergínia GM, tomàquet i coliflor es podia esperar en tres anys. Aquest mes, Medi ambient i boscos ministre Jairam Ramesh també havia dit Lok Sabha que entre altres plantes absolt pel GEAC per generació de bioseguretat dades són de cotó, arròs, quimbombó, patata, cacauet, blat de moro, cabdell, mostassa i sorgo. Abans comercialment disponibles, No obstant això, qualsevol llavor haurà de ser aclarits mitjançant el GEAC i la Comissió de revisió de manipulació genètica.

L'èmfasi en els mecanismes de regulació per a assajos de camp de cultius transgènics i d autorització per a sembrar generalitzada és ben establert per raons de la ciència i de la percepció popular. Els cultius transgènics ha de ser provat en diferents condicions ecològiques per l'impacte sobre la vegetació local i per comprovar si les propietats com la resistència major productivitat o plagues retinguts en el nou entorn.

Però el debat sobre GM ha de ser guanyats als extrems de la crítica va convèncer de la tecnologia els cultius ’ s Frankenstein propietats i seus adeptes uns que creuen els cultius transgènics són la resposta clara a cada angoixa de l'agricultor i el consumidor. La nostra experiència amb cotó Bt Mostra que patrons de cultiu no es adhereixen a les abstraccions. De fet, en 2001, alguns agricultors de cotó notificat de la seva impaciència amb els retards reguladors per collir els beneficis de la tecnologia Bt, si inadvertidament o a través de pirateria deliberada. La posterior liquidació comercial de cotó Bt també ha estat una corba d'aprenentatge, i ha obligat el desenvolupament de varietats híbrides més productius.

El cas per accelerar assaigs Bt sense comprometre la seguretat controls no és impulsada per un desig d'atrapar amb les economies agrícoles com als EUA, Xina o Argentina (on la superfície sota conreu GM ha crescut ràpidament). En canvi és donar l'agricultor més opcions.

http://www.indianexpress.com/news/On-a-GM-platter/489900