L'Express financera (L'Índia)
Editoral
Juliol 16, 2009
www.financialexpress.com

Resposta parlamentària del govern que tres genèticament modificades varietats de verdures—tomàquet, albergínia i coliflor—a comercial producció en tres anys aclareix una situació de fet tèrbola per constant activisme. Això ha de ser presa com a prova que el govern es seriós sobre suposà una segona revolució verda en un sector de l'agricultura estancada ràpid. L'Índia ha estat molt lent a adoptar tecnologies GM i així ha perdut l'oportunitat d'aprofitar els avantatges que vénen amb l'agricultura GM. Cultius transgènics, com a mínim, oferir els beneficis inequívoca de rendiments més alts i una major resistència a les plagues, els quals podria donar un gran impuls a l'agricultor mitjana. Fins ara, el conreu de GM única permesa a l'Índia és cotó Bt, que va ser absolt per la producció per primera vegada fa gairebé set anys. Els resultats de l'experiment amb cotó Bt han estat molt positius—la producció de cotó gairebé ha duplicat des que es van introduir llavors GM, i productivitat ha disparat cap amunt. Al mateix temps, hi ha evidència de cap dany als patrons de sòl, que és una de les pors intercanviaven aproximadament pel lobby anti-GM. Per cert, a part de l'augment de la quantitat, També hi ha hagut una millora en la qualitat del cotó produït a l'Índia, que ha reduït la nostra dependència de les importacions de cotó d'alta qualitat.

La decisió del govern és obligat a afrontar la resistència de diferents grups focals estrets, que tractarà de ressaltar els perills de cultius transgènics i aliments GM. El govern ha inclinar sobre el cos aclaparadora evidència científica, que ha governat aliments GM completament segurs per al consum. Llavors GM i conreus han demostrat tenir efectes negatius sobre el sòl o. Proves d'altres llocs on l'agricultura GM s'ha utilitzat més àmpliament—especialment des dels EUA, Argentina i Brasil—Mostra l'enorme augment de rendiments després de l'adopció de la tecnologia de GM. Aquests països han estat utilitzant llavors GM durant molt de temps ara sense efectes nocius per la salut va informar. Per cert, ja podem consumir productes GM a l'Índia a través d'importacions—soyabean oli d'Argentina són totalment GM. Per descomptat, hi ha bona raó per tenir adequada regulació per garantir que tots els procediments científics es compleixen. L'Índia en realitat té una de les millors estructures institucionals per a això, cortesia del Tribunal Suprem govern i intervenció acció a partir de llavors. Totes les propostes de GM ha de passar un doble sistema normatiu a través del Comitè de revisió en la manipulació genètica i el Comitè d'aprovació de l'enginyeria genètica. Tant els cossos tenen una àmplia gamma d'experts amb diferents punts de vista en GM que garanteix d'adequada controls i equilibris. Els sistemes de, i fins i tot més enllà de les tres verdures de l'agenda de curt termini hauran de procedir de la Generalitat.

http://www.financialexpress.com/news/FE-Editorial-Good-and-modified/489829/#