Diari nació (Kenya) / Reuters
Juliol 28, 2009
www.Nation.co.ke

ALEXANDRIA, Dimarts d'Egipte (Reuters): Egipte està treballant al costat d'altres països de la conca del Nil per arribar a un marc sobre l'ús del riu d'aigua per a tots els Estats, però no comprometre el seus drets històrics, el país ’ s aigua ministre va dir el dilluns.

Sota un 1929 acord, pes pesat Egipte té el dret de vetar els projectes amunt sobre el Nil que afectaria la seva quota de l'aigua de 55.5 mil milions de metres cúbics l'any, el Lleó ’ compartir s del riu ’ flux total s al voltant de 84 mil milions de metres cúbics.

Nil països han estat frisosos per una distribució més equitativa de l'aigua del riu per donar suport a projectes de generació d'energia i el creixement agrícola.

Però amb la comptabilitat de l'agricultura per 83.3 percentatge d'Egipte ’ consum d'aigua de s en l'exercici fiscal 2007/08, assegurar l'aigua és vital per al país ’ seguretat alimentària de s. Egipte ha estat la tala dels conreus consumeix aigua com arròs, una exportació egipci, per tal d'estalviar aigua.

Ministre de l'aigua Mohamed Nasreddin Allam va dir que això no importa si altres països de la conca del Nil no estaven convençuts dels drets donats a Egipte, el país més poblat d'àrabs, en anteriors convenis.

"això doesn ’ t importar si estan convençuts. Importa que estem convençuts," Allam va dir als periodistes en el marc de la 17a reunió de Ministres de l'aigua de la iniciativa de la conca del Nil.

La 1929 es va signar el conveni entre Egipte i Gran Bretanya, que llavors estava actuant en nom de les seves colònies d'Àfrica Oriental. La 1959 Egipte, Acord de Sudan actua com un complement a l'acord anterior i dóna a Egipte el dret a 55.5 mil milions de metres cúbics de Nil l'aigua a l'any.

Ressentiments

Dos acords creat ressentiment entre d'altres Estats del Nil i demana canvis al Pacte, resistit per Egipte.

Una reunió de Ministres de l'aigua de Nil que va tenir lloc a la República Democràtica del Congo en pot fracassar quan Egipte es va negar a signar un nou marc que regeixen el riu Nil.

"el principal obstacle és la seguretat de l'aigua i els drets històrics d'Egipte i Sudan," Allam va dir.

El Banc Mundial i altres països donants a la iniciativa de la conca del Nil, una Comissió cooperativa formada en 1999 que reuneix nou Estats del Nil, va enviar una carta el juny 29 a totes les parts pertinents expressant la preocupació amb el resultat de la reunió de Kinshasa.

"el primer acord Nil inclusiva és prop sent totalment realitzat," David gris, Assessor Sènior de l'aigua al Banc Mundial, va dir en la benvinguda a la conferència. "però hi ha una qüestió difícil de resoldre," va dir, sense l'elaboració.

Egipte, amb una població de prop 77 milions de persones, es troba per sota del llindar de pobresa de l'aigua de 1,000 metres cúbics per habitant i any al 800 metres cúbics per habitant i any.

Egipte ha dit a les seves necessitats d'aigua vols superar els seus recursos per 2017. El país del Magrib està fortament condicionat per al riu Nil, que comprèn al voltant 87 percentatge dels seus recursos d'aigua total, ja que té poques precipitacions.

"podem ’ t arreglar tot en un dia. Un acord per a tots els països de la conca tindrà temps, Així que hem de tenir paciència, però ’ m segur que hi haurà una solució," Allam va dir.

http://www.nation.co.ke/News/africa/-/1066/631086/-/item/0/-/149sghm/-/index.html