Correu & Guardian (Sud-àfrica)
Els Lynley Donnelly, Johannesburg
Juliol 28, 2009

www.mg.co.za

Pot tenir un telèfon mòbil que una bossa de gra més barat per a un consumidor pobre o mitigar l'impacte d'una crisi d'aliments en un país?

La resposta és sí, segons la investigació en el 2009 Panorama econòmic africà, que va ser llançat el dilluns.

La introducció de cellphone Torres al Níger entre 2001 i 2006 Veure la diferència de preus de cereals a través de mercats es reduïts 20% i la volatilitat de preus de gra per 12%.

Segons l'informe, 75% de la població són agricultors de subsistència que han de viatjar llargues distàncies per arribar a mercats setmanals, vendre béns o obtenir qualsevol informació orientada al mercat el preu.

Agricultors de grans, comerciants i consumidors, diu l'informe, van ser capaços de comunicar-se i accedir a informació de mercat, resultant en els preus més barats i més estables. I mentre els consumidors es van beneficiar de preus més baixos, comerciants va veure un 3,5% augment de beneficis i habitatges rurals podria permetre comprar un addicional cinc i 10 dies’ valor de gra a l'any.

A més a més, durant 2005, Quan Níger va experimentar una crisi alimentària greus, preus de cereals eren inferiors en aquelles àrees amb mercats de cellphone — suggerir que l'existència de cellphone Torres del país evitat un encara més gran crisi alimentària.

L'informe — publicat conjuntament pel Banc Africà de desenvolupament, el Centre de desenvolupament de l'OCDE i la Comissió Econòmica de les Nacions Unides — s'ocupa de l'impacte de la crisi econòmica mundial al continent, i apunta a maneres en quins països poden mitigar els efectes de la crisi en les seves economies ja està lluitant.

Això inclou el paper que les tecnologies informació i comunicació (TIC) podria jugar a ajudar a superar els impactes de la crisi i el seu potencial com a eines per al desenvolupament d'Àfrica.

Aplicacions de les TIC estan convertint cada vegada més innovadores en països arreu del continent, particularment cellphone aplicacions. La tecnologia és més barat establir en països que no tenen xarxes de línia fixa i el problema d'accés a internet, una espina en el costat per continent, sovint es dirigeix a través del telèfon mòbil d'ús.

La tecnologia ha vist l'aparició de diversos productes que ofereixen les persones pobres d'una agència per canviar les seves circumstàncies, com Sud-àfrica ’ s Wizzit Banc, qual es dóna el "unbanked" accés a la banca, i Kenya ’ s M-Pesa, que permet als usuaris de telèfon mòbil per a la transferència de diners i, segons l'informe, té més agents locals que Kenya té un banc d'oficines i caixers.

E-agricultura està enlairant a l'Àfrica amb programes com Senegal ’ s Xam Marsé iniciativa, que significa «saber el seu mercat" en Wolof. Per una quota, els agricultors reben SMSs amb informació de preu sobre els cultius que produeixen per tant seu mercat local, així com aquelles més lluny. De la mateixa manera, Esoko xarxes a Ghana envia informació sobre preus als agricultors, però també permet carregar ofertes per comprar o vendre productes mitjançant els seus cellphones. El servei SMS és aproximadament una setena part del cost d'una crida i una desena part de les despeses de viatge, diu l'informe.

Les notes d'informe que la inversió en TIC a l'Àfrica és probable que continuï en auge-malgrat la crisi financera mundial. Empreses com Kuwait ’ s Zain, que opera àmpliament en l'Àfrica Oriental, es la bomba més de $4 - bilions del continent abans 2010.

De la mateixa manera, el cable de Seacom, que és un exemple d'inversió sud-sud, ésser 76,25% Propietat d'Àfrica, va aterrar la setmana passada, malgrat la crisi econòmica.

Però l'informe també apunta a greus problemes arreu del continent que amenacen a ampliar la bretxa de les TIC entre Àfrica i la resta del món.

Aquests inclouen ineficients entorns reguladors i operadors de mòbil que cobren els alts aranzels. Subscriptors en països subsaharians rics en recursos naturals, com Sud-àfrica, pagar més. L'ingrés mitjà per usuari (ARPU) estava a punt $13 una persona en 2008 — superior a l'Amèrica Llatina, el Carib i Àsia-Pacífic.

Parla després del llançament de l'informe, Antoinette Batumubwira, del Banc Africà de desenvolupament ’ relacions externes s i comunicacions, Aquests països que són millors utilitzant les oportunitats que ofereixen les TIC són les que han entès la importància com a eina de desenvolupament.

"es ’ s una pregunta d'entendre com les TIC i telecomunicacions pot ser eficaços en termes de desenvolupament," Ella va dir:.

"si no ’ t tenen la voluntat política i comprendre que es tracta d'una de les eines més importants per desenvolupar un país no passarà."

http://www.mg.co.za/article/2009-07-28-cellphones-a-means-to-cut-Food-costs