L'Express financera (L'Índia)
Els Swaraj Thapa, Rituparna Bhuyan
Juliol 25, 2009

www.financialexpress.com

Malgrat els dubtes serioses expressat pels seus propis companys ministerials, Primer ministre Manmohan Singh ha autoritzat una fita significativa en el seu ' est mirar’ política per aprovar l'acord de lliure comerç (TLC) amb l'agrupament de l'Asean deu membres. El PM va aixafar confiscacions i reserves expressades pel ministre de defensa AK Antony i ministre d'estat per al medi ambient & boscos Jairam Ramesh a la Junta de govern el dijous a la nit.

Com a ministre de comerç júnior a UPA-m, Ramesh havia estat buscant una renegociació de determinats aspectes de l'Asean FTA. Estand de Antony el FTA també és ben conegut. Sorprenentment, Maharashtra cap exministre Vilasrao Deshmukh, que ara dirigeix el Ministeri d'indústries pesades & empreses públiques, també expressaven reserves sobre l'impacte de la FTA en la indústria de components auto domèstic.

El PM s'aprèn a han sentit a parlar de les seves preocupacions, però enganxat al compromís del govern amb una aliança estratègica amb el bloc de l'Asean. El vistiplau del Pacte de comerç arriba una setmana després que el govern ratifica un acord de col·laboració econòmica integral que cobreix el lliure comerç de mercaderies, serveis i inversions amb Corea del Sud.

Tant el govern comunista liderada estatal i parlamentaris de Congrés de Kerala té oposar el FTA amb l'Asean, les negociacions que van concloure l'agost passat. L'oposició es deriva por grans importacions de mercaderies s'anomena "productes altament sensibles"—oli de Palma, pebre, te i cafè—de països com Vietnam, Indonèsia i Malàisia. L'Índia s'ha compromès que no retallarà drets sobre aquests productes sota 30%-45%.

El bloc de l'Asean deu-membre representa gairebé 11% de les exportacions de l'Índia i 9% de les importacions.. El Pacte de comerç té una importància estratègica, com l'Índia vol incrementar el seu compromís amb l'Agrupació per contrarestar la presència creixent de la Xina a la regió.

Segons fonts, el Pacte proposa comerç va ser operativa del gener 1, 2010, un any més tard del previst inicialment. Amb el vistiplau a principi de l'armari, detalls de la implementació pot ara ser es desenvolupen. Un cop s'obté un vistiplau final, prendria un mes per a finalitzar els contorns del Pacte, obligació amb la participació de les retallades en sobre 90% de la 12,000 productes que l'Índia oficis amb la resta del món.

Quan operativitat, deures en tots els productes no vols ser retallat immediatament, però en diverses fases.

http://www.financialexpress.com/news/Cabinet-clears-trade-pact-with-Asean-bloc/493787/