Diari nació (Kenya)
Editorial
Juny 24, 2009
www.Nation.co.ke

És comprensible que els membres de la comunitat de l'Àfrica oriental són cautelosos sobre signar nous acords comercials amb la Unió Europea.

Els acords de col. laboració econòmica (EPAs) són degudes renovació com comerç actual expira pactes, però és clar que els països de l'EAC, així com el gran comerç i blocs econòmics en Àfrica del Sud i oest, no es delerós per precipitar nous acords abans unes quantes coses se solucionen.

El problema no és que els mercats de vol tancat de països africans, però que els poders econòmics del Nord tendeixen a predicar l'aigua i beure vi.

Els EUA i Europa han estat a l'avantguarda en la promoció lliure comerç, mercats oberts i flexibilització del proteccionisme. Països en desenvolupament en molts casos estat disposats a anar al llarg de, però els socis comercials al nord no han correspost.

Europa, EUA i el Japó, en particular, protegir els seus propis mercats ferotgement i doblar totes les regles en el llibre en fer-ho. També van subvencionar d'agricultura i la indústria fins a cert punt sorprenent, sovint en detriment de les economies de socis comercials més pobres que sovint són víctimes d'abocament a l'engròs.

La hipocresia i l'explotació on països africans estan pressionat a obrint seus mercats a les importacions, mentre que els seus propis productes nega a Europa ha arribat al seu fi.

http://www.nation.co.ke/oped/Editorial/-/440804/614928/-/plhalnz/-/