Post de Praga (República Txeca) mitjançant AgBioView
Per Martina Cermáková
Juny 17, 2009

http://www.praguepost.com

‘ Nou estudi advoca menys restriccions de cultius modificats’

Investigadors de l'Acadèmia Txeca de Ciències han publicat la seva opinió en els cultius genèticament modificats en una pàgina 95 "llibre blanc" que ha estat aclamat com organismes la presentació més completa del treball experimental realitzat en els cultius de genèticament modificats (OMG) en el país.

Els avantatges d'aquests cultius d'ortografia, el juny 10 estudi demana un canvi en com els riscos dels productes conreades d'aquesta manera s'avaluen en el nivell d'EU. La idea és reduir el debat motivat políticament i per jugar el paper de l'evidència científica en la presa de decisions EU.

Encara que retroalimentació hasn ’ t es colaven encara, una facció de la comunitat científica en silenci s'oposa a l'atractiu. "això és promoció dels OMG," deia Jaroslava Ovesná de l'Institut de recerca de cultius, que es va negar a undersign la llibre ’ contingut.

Encara que Ovesná considera els resultats publicats valuosa i indiscutible, expressava les reserves serioses sobre un recurs de cassació per permetre als Estats membres a tecnologies sanció encara no aprovats per la UE. "he guanyat ’ t incita a ningú a no mantenir-se a la legislació," Ella va dir:.

Com una clau exemple de motivacions polítiques no acord amb la legislació actual de la UE, els autors citen la 2008 prohibit genèticament modificat "Bt" blat de moro a França i posteriorment a Àustria, Hongria i Grècia. En tots els casos, la Autoritat Europea de seguretat alimentària ’ s OGM panell va concloure que la informació dels països proporcionades en suport de la prohibició no va "presentar qualsevol noves evidències científiques."

Ovesná va assenyalar que les forces polítiques i econòmiques són inherents a la UE ’ procés d'aprovació s dels OMG demana però que la votació final és difícilment unànime.

Després de la Autoritat Europea de seguretat alimentària s'avalua una sol·licitud, es passa a la Comissió Europea, i que ’ s on les diferències individuals estat entren en joc, Ella va dir:.

Durant la seva 2008 Presidència de la UE, França, amb el suport de nou Estats membres, empès per factors socioeconòmics que cal tenir en compte durant el procés d'avaluació de riscos dels OMG, que podria empènyer evidència científica en el fons i politicize el procés sencer fins i tot més, portaveu de Ministeri d'agricultura va dir Petr Vorlícek.

Ovesná agradaria veure més flexibilitat i temps-eficiència en els procediments d'aprovació, però li preocupa que no hi ha troballes científiques influiran que.

Dibuix d'estudis de camp del centre biologia a la Acadèmia de Ciències de ?Bud eské?Jovice, així com la Crop Research Institute, el llibre blanc ’ s autors conclouen: "cultius transgènics són més respectuosos que tecnologies comparables i més rendible per als agricultors." "dos avantatges claus dels OMG inclouen la reducció necessitat d'insecticides i herbicides tolerància," deia Lubos Babicka de Txeca Universitat de Ciències de la vida.

Stepán Cizek, responsable de la cooperativa agrícola ZD Moina, que ha conreat el blat de moro Bt des que es va convertir en legal en 2005, es fa ressò d'aquestes troballes. "[Blat de moro BT] com a mínim els rendiments 20 per cent més," deia de la cooperativa ’ s 500 hectàrees de cultius en Morina, sud de Praga. "el blat de moro és molt més saludable, no gens infestades per la arna de blat de moro, i que ’ s també per què es vegetates per períodes més llargs."

Magdalena Klimovicová del moviment global Greenpeace va dir que aquests rendiments són inflat i en canvi la cara amb un estudi d'abril, "fracàs de rendiment" Els Doug Gurian-Sherman de la Unió de científics preocupats. L'informe troba que l'avantatge de rendiment de blat de moro Bt sobre les pràctiques convencionals típics per estar més a prop 3 per cent a 4 per cent.

El Ministeri d'agricultura prediu una disminució del GM-cultiu Conreu de terra 8,380 hectàrees en 2008 a 7,000 Aquest any. Vorlícek va dir que el declivi deu continuar problemes amb vendes de blat de moro Bt, com compradors prefereixin inmodificat blat de moro.

El Ministeri deixarà desenvolupament de blat de moro Bt en mans de conreadors i consumidors, Vorlícek va dir. En un país amb la tolerància màxima dels productes GM a la UE, el llibre blanc ’ autors s sentir que els consumidors jugarà un paper important en la configuració del futur de les polítiques sobre els OGM.