Reuters
Juny 12, 2009
www.Reuters.com

WASHINGTON (Reuters) – U. President Barack Obama està disposat a discutir un acord llargament demorat lliure comerç amb President colombià Alvaro Uribe quan els dos líders es troben el juny 29, la Casa Blanca va dir divendres.

Colòmbia és un nord-americà a prop. aliat i Obama espera que discutir una sèrie de qüestions amb Uribe, incloent-hi com millorar seguretat regional i desenvolupament, Casa Blanca portaveu Robert Gibbs va dir en una declaració.

"el president també espera que discutir amb el President Uribe nostre compromís econòmic, incloent-hi l'acord de lliure comerç U.S.-Colòmbia," Gibbs va dir.

Colòmbia, el món ’ tercer productor cafè s, signat l'acord de lliure comerç amb Estats Units al novembre 2006.

Però Uribe ’ frustració s, ex President George W. Bush ha pogut convèncer el Congrés controlat Democràtica per aprovar el Pacte davant la preocupació molts nord-americà. legisladors havien sobre anti-treball violència a Colòmbia.

Obama, qui també es va oposar l'acord de comerç durant l'any passat ’ eleccions presidencials s, u freqüents. Representant de comerç Ron Kirk a l'abril per treballar amb el Congrés i Colòmbia per establir "criteris" per a Bogotà satisfer a la reducció d'assassinats dels sindicalistes i augmentant perquisicions.

Obama i Uribe es discutirà com consolidar recents "seguretat guanys a Colòmbia a través de la governança democràtica eficaç, així com altres maneres d'enfortir encara més la relació bilateral," Gibbs va dir.

Colòmbia, amb el suport de milers de milions de dòlars en u. ajuda, ha registrat considerables avenços en els darrers anys sobre un quatre dècada d'edat rebel·lar insurgència.

(Informes per Doug Palmer; edició per Eric Beech)

http://www.reuters.com/article/politicsNews/idUSTRE55B4RQ20090612