IPS – Agència de notícies de premsa servei d'Inter
Per Miriam Mannak
Juny 22, 2009

www.ipsnews.net

CIUTAT CAP, Jun 22 (IPS) – Intents d'alleujar la pobresa i la fam i impulsar economies africanes són inútils si s'ignoren les necessitats i el potencial d'agricultors de petita escala a la regió i el número de barreres comercials roman sense resoldre.

Aquesta posició va sorgir al Fòrum econòmic mundial a l'Àfrica que va concloure el dijous Jun. 12.

"Tenim uns 80 milió petits agricultors a l'Àfrica que produeixen molt poc – no perquè no volen ser més productiu, però perquè no són capaços de,’’ argumentar Florència Wambugu. Ella és una antiga Monsanto biotecnologia i, al capdavant de Kenya basat en Àfrica collita Biotech Fundació, un grup de pressió líder de tecnologia de modificació genètica en el continent.

' Augmentar aquests agricultors’ la productivitat és possible i és clau per a la seguretat alimentària i el creixement econòmic global de l'Àfrica,’’ Wambugu afegit.

Nombrosos obstacles enfronten els petits agricultors a l'Àfrica, Ella va dir IPS. Aquestes varia de manca d'infraestructures sense accés al crèdit i les noves tecnologies i poc o cap suport del govern i les institucions financeres.

Kofi Annan, President de la Junta de l'Aliança per a una revolució verda a l'Àfrica (AGRA), tot i reconeixent.

' L'africà mitjana petita celebració agricultor res sol,’’ l'exsecretari general de les Nacions Unides va declarar. "Ella té cap assegurança contra els patrons del clima erràtic, aconsegueix sense subvencions i no té accés al crèdit. Dic "va’ perquè la majoria dels petits agricultors a l'Àfrica són dones. "’

AGRA és una organització no governamental que pretén alleujar la pobresa entre les comunitats de granges a petita escala de l'Àfrica.

Nick lluna, co-fundador de Kickstart internacional – una organització sense ànim de lucre que desenvolupa tecnologies de baix cost per als agricultors pobres en efectiu – va destacar que infraestructures de reg pobres juga un paper important en els pagesos’ dificultats i la inseguretat alimentària de la comarca.

"Només quatre o cinc per cent dels terrenys agrícoles a l'Àfrica és de regadiu. La resta és alimentat amb pluja,’’ va dir. Pocs agricultors de petita celebració a l'Àfrica subsahariana "en directe a les proximitats d'una font d'aigua, Si es tracta d'aigua subterrànies o de superfície. Això és un problema, sobretot pel canvi climàtic.

"Per tant, Quan les necessitats de l'agricultura de petita escala, més atenció ha d'anar a la infraestructura d'aigua i reg. "’

Accés als mercats és fonamental quan es tracta de potenciar l'agricultura africans comunitats pobres, Wambugu afegit. "Molts lluiten amb productes de màrqueting,’’ Ella va dir:.

"Barreres comercials internacionals per protegir els agricultors en els països rics definitivament un paper però les tarifes regionals existents també són obstacles,’’ Ella va sostenir. "Crear un mini mercat regional per a productes africans estimularà la producció ja que estan habilitades per vendre els seus excedents i millorar la seguretat alimentària del continent i per tant l'economia global."’

Estadístiques per Outlook econòmica africana, que proporciona informació econòmica i anàlisi sobre les economies de l'Àfrica, indiquen que el comerç intra-africana en 2008 va ascendir a 424,14 mil milions de dòlars de les quals 17.1 per cent es modela mitjançant l'agricultura.

Durant el Fòrum econòmic mundial en la reunió d'Àfrica, també es va argumentar que els governs africans – a banda d'obrir els seus mercats per als productes agrícoles d'altres llocs del continent – mantindrà la seva promesa de despesa 10 per cent dels seus pressupostos en l'agricultura.

En 2003, amb la declaració de Maputo, Dirigents africans es van comprometre a assignació de pressupost Nacional de 10 per cent a l'agricultura per 2008 com a part dels seus intents de reunir-se el primer gol de desenvolupament del mil·lenni – la lluita contra la fam i la pobresa.

Sis països s'han reunit aquest objectiu tan lluny, amb la mitjana de despesa en l'agricultura de la Unió Africana ser cinc o sis per cent.

Un dels països que es reuneixen aquesta obligació és Rwanda. "L'agricultura és un conductor important de desenvolupament econòmic, especialment a l'Àfrica on tantes persones es basen en l'agricultura,’’ Presidenta rwandesa, deia Paul Kagame.

"Si tens els agricultors per incrementar la seva productivitat, a augmentar el seu producte nacional brut (PIB) i gent de la pobresa a l'aixecar. Àfrica pot arribar a ser graner del món, però cal treballar-hi. Invertir en l'agricultura és més fàcil que tenen milions de persones moren de fam,’’ va afegir.

Segons Wambugu és important per a governs africans centrar més en desenvolupament rural. "És allà on viu la majoria de persones. Per no fer més atractives les zones rurals, gent continuarà el ramat a les ciutats amb l'esperança d'una vida millor. Això no és beneficiós per a la seguretat alimentària del continent. "’

Xifres pel Centre de Nacions Unides per als assentaments humans mostren taxa d'urbanització que Àfrica del 3.5 per cent l'any és el més alt del món i és predominantment provocada per la pobresa rural. S'estima que l'any 2030, més la meitat de població del continent a viure en ciutats i poblament rural.

Sud-àfrica és un dels països que s'han compromès a posar més energia en desenvolupament rural.

En el seu primer estat de la nació adreçada al juny 2009, elegit novament el president Jacob Zuma va dir que els "treballant juntament amb el nostre poble en les zones rurals, assegurem una estratègia de desenvolupament integral rural vinculat a la terra i seguretat agrària reforma i aliments.

"La gent en les zones rurals tenen dret a ser ajudats amb l'agricultura per tal que puguin créixer verdures i altres coses i cria de bestiar per tal que es pot alimentar-se."’

Wambugu aplaudeix aquestes promeses. "És necessari aquest canvi de mentalitat arreu del continent. Desenvolupament rural basades és el camí a seguir per l'Àfrica. "’

*L'original d'aquesta història, mogut Jun. 15, no va poder identificar Wambugu Florència com a principal impulsora de la tecnologia de GM per Àfrica. (FINAL/2009)

http://www.ipsnews.net/Africa/nota.asp?idnews = 47313