Estàndard de negoci (L'Índia)
Els Rituparna Bhuyan & Niharika Chandola / Nova Delhi
Juny 18, 2009

www.Business-Standard.com

Fins i tot com a ministre de comerç Anand Sharma va afirmar l'impasse"” sobre la ronda de Doha de xerrades de comerç mundial és "trenca", funcionaris de govern sènior familiaritzats amb les negociacions mantenir que res ha canviat des de juliol 2008, Quan el diàleg es va trencar.

Mentrestant, partits polítics i grups de la societat civil han expressat la inquietud en comentaris de Sharma.

En una entrevista amb l'agència de notícies Reuters, Sharma havia dit "hi ha molt succeint ara. L'impasse s'ha trencat.” Aquesta visualització es veu com una dilució de la postura difícil pres per Kamal Nath, seu predecessor en l'anterior govern i conegut per la seva firma estand sobre temes relacionats amb les converses de Doha, que han estat en des 2001.

Funcionaris de govern dir Sharma la declaració és només un intent per tirar endavant les converses de Doha i no reflecteix l'estatus present de la negociació, on res no ha canviat des de trencar les converses en la trobada de mini-ministerial en la volta a Ginebra el juliol 2008.

Comentaris del Sharma sobre la ronda de Doha ja han evocat les reaccions polítiques. "Si això és cert, Anem a prendre l'assumpte d'una manera gran, ja que contradiu totalment la posició del govern anterior,” deia Sitaram Yechury, M.P. i membre del Politburó de l'IPC(M).

"Sembla que Sharma ha doblegat l'esquena per acollir els desitjos dels països desenvolupats a Costa d'interessos dels agricultors marginals de l'Índia. No un sol dòlar de subvencions baixarà si la ronda es pren cap endavant en la seva forma actual,” dir Bhaskar Goswami del Fòrum de la biotecnologia i la seguretat alimentària.

Comentari de Sharma ve després només 20-odd dies des que es va fer càrrec del Ministeri de comerç i indústria, encarregat de tractar amb les negociacions comercials. Seva primera projecció internacional a l'esdeveniment relacionats amb Doha es va a Bali, on va assistir a una reunió del grup de Cairns (un grup de països que volen accés al mercat de productes agraris), com una especial captar.

Durant la conferència, Sharma va convidar a ministres de comerç del G20 que es reuneixen- un grup de lobby a OMC- per a una reunió al setembre aquest any a l'Índia per discutir l'estat de l'acord de Doha. Els països del g-20 – diferent de les altres G20 agrupació que es van reunir a l'escenari de la crisi econòmica global – comprèn les nacions en desenvolupament i tenen un interès en la protecció de la seva empresa agrària.

"Aquesta mateixa mostra que hi ha hagut gens de progrés a Doha,” el funcionari del govern afegit. Significativament, el dia es va fer càrrec com el ministre de comerç, Sharma havia dit mitjans de comunicació,"L'agenda de desenvolupament és fonamental per a les negociacions de Doha.”

Diplomàtics de l'antic comerç, que havia estat implicada amb temes relacionats amb la WTO, suggereixen la declaració de considerar postures diplomàtiques, com que cap país vol ser vist com la raó d'un possible fracàs de les negociacions comercials. Després de la mini-ministerial de Ginebra, el tiff entre l'Índia i els EUA en temes relacionats amb les mesures de protecció d'emergència comercials en productes agrícoles es percebia com la raó fonamental per a l'estancament.

Però hi havia altres problemes d accés al mercat crucial, subvencions incloent donats pels EUA a seva cotó produint mercat ple accés alguns productes industrials i empreses, on membres WTO podria no convergeixen en les seves aspiracions.

WTO experts a l'Índia mantingueren declaració de Sharma ha de ser vist sota una llum diferent. "La declaració necessita més a la comprensió. Això es fa llum d'obertura del comerç mundial i restant positivament compromès en les negociacions comercials multilaterals i ha estat qualificat per dir que les nostres preocupacions són atesos,” deia Biswajit Dhar, director general, Sistema d'informació i recerca (RIS).

Un altre factor és que la situació econòmica interna en molts desenvolupat Nacions, inclosos els EUA, no dóna un espai polític per concloure un acord de comerç que potencialment augmentarà l'accés al mercat i disminuir subvencions al significat per a les exportacions de productes agraris.

http://www.business-standard.com/india/news/anand-sharma%5Cs-optimismdoha-talks-not-welcomed-here/361393/