Ressenya de tecnologia
Per Phil McKenna
Juny 9, 2009

www.technologyreview.com
Ressenya de tecnologia – Publicat per MIT

El calat resistent "somni" biocombustibles també és un porc de l'aigua.

Una nova anàlisi exhaustiva d'ús d'aigua en la producció de cultius de biocombustibles troba que jatropha, una planta d'oli ric defensat per la seva capacitat créixer en regions àrides on els cultius d'aliments no es, és el porc de l'aigua més gran de tots ells.

Investigadors de la Universitat de Twente, als Països Baixos, informe en un recent edició de la Procediments de l'Acadèmia Nacional de Ciències la jatropha requereix cinc vegades més aigua per unitat d'energia com la canya de sucre i blat de moro, i gairebé deu vegades més com a sucre de remolatxa–el cultiu de biocombustibles més eficaç d'aigua, Segons el mateix estudi.

En els darrers anys, blat de moro i altres biocombustibles arribar sota foc per elevant el cost de producció d'aliments, alguns productors de biocombustibles es va tornar a Jatropha curcas, una mala herba que creix silvestre al llarg del tròpic i semitropics i produeix llavors riques en oli.

En 2007, el pes pesat indústria petroliera BP associat amb els biocombustibles britànics empresa D1 olis en cinc anys, £80 projecte milions a cultivar la planta a l'Índia, Sud-est asiàtic, i sud d'Àfrica. Junts, les empreses s'han plantat més de 200,000 fins ara hectàrees. I la planta va arribar als titulars de nou a finals de l'any passat, Quan es va convertir en el primer no-alimentaris basats biocombustibles per alimentar un motor de reacció. Però el muntatge evidència suggereix que jatropha no és tan ideal com una vegada pensat.

"l'afirmació que doesn jatropha ’ t competir per l'aigua i terrenys amb cultius d'aliments és un complet disbarat," diu estudi coautor Arjen Hoekstra. Ho diu l'investigador ’ cert s que la planta pot créixer amb poca aigua i poden sobreviure a través de períodes de sequera, però a florir, necessita bones condicions de cultiu just com qualsevol altra planta. "si hi ha isn ’ t suficient aigua, obtindrà una baixa quantitat de producció d'oli," Hoekstra diu.

Hoekstra i els seus col·legues la Petjada hídrica d'avalua 13 biocombustibles diferents cultius. Seus càlculs inclòs regionals estimacions de quanta pluja cada collita rebut i Quanta aigua addicional seria necessari a través de reg per a un creixement òptim. L'estudi també es consideren les taxes d'evaporació durant la temporada de creixement en les àrees de producció principal de cada collita, i la mitjana dels rendiments de cada un de 1997 a 2001. Les figures van ser llavors mitjana per països i globalment per arribar a una figura de la Petjada hídrica sola–per litre d'etanol o biodièsel–per cada collita.

"veure una gran diferència en funció del país on es produeix la biomassa, diferents climes, diferents pràctiques agrícoles, la collita s'utilitza, Si es tracta d'una collita de midó o sucre utilitzat per bioetanol, una collita d'oli per a biodièsel, o una collita que és cremat per a la generació d'electricitat," Hoekstra diu.

L'equip calcula que jatropha requereix una mitjana de 20,000 litres d'aigua per cada litre de biodièsel produït a l'Índia, Indonèsia, Nicaragua, Brasil, i Guatemala–els països només per que jatropha xifres de producció estaven disponibles. Per a tots els altres cultius, els investigadors utilitzen molt més complet–i així veritablement global–dades de l'alimentació i l'agricultura organització de les Nacions Unides. Soja i colza, les dues altres biodièsel collites considerades en l'estudi, eren pròximes més alt en termes de consum d'aigua, cada exigint aproximadament 14,000 litres d'aigua per litre de combustible.

Chris Somerville, Director de l'Institut energia de biociències de la Universitat de Califòrnia, Berkeley, diu ell ’ s que no sorprèn per l'estudi ’ conclusions s. "Jatropha és una espècie salvatge i probablement té un índex de collita terrible [ràtio de rendibilitat de la collita total] perquè no cria s'ha fet encara," diu.

Somerville diu que interès en jatropha va ser impulsada principalment per la Unió Europea (UE) mandats per a producció de biodièsel, que es van reduir a desembre 2008 causa ambiental fa que els biocombustibles–en particular, biodièsel d'oli de Palma–estan causant la destrucció de les selves i zones humides. "jo no ’ t saber si ens ’ ll veure la mort de jatropha, però certament veiem molt menys demanda a Europa ara d'un parell d'anys, Quan hi va haver una lluita real per a això," Somerville diu.

Un altre estudi recent, dut a terme pels amics de la terra, va trobar que les plantacions de jatropha a Swazilàndia dirigit per BP i D1 olis estaven prenent terra i aigua de cultius d'aliments en un país que ja pateixen escassetat d'aliments crònica.

Somerville diu que jatropha i altres cultius de biodièsel es probablement va empènyer els rendiments molt més alt d'etanol de cel lulosa als països desenvolupats en la propera dècada, però com que les plantes poden continuar omplir un nínxol. "el món en desenvolupament pot seguir veient una gran demanda de jatropha i altres olis vegetals perquè la inversió de capital és molt menys d'etanol i especialment els processos altament tècnics de combustibles cel·lulòsiques," diu.

Henk Joos, qui és el director científic planta D1 olis, sosté que la UE mandats encara crida per a grans quantitats de biodièsel i diu que més recent, soques d'alt rendiment de jatropha podria resoldre molts de la planta ’ temes d'ús d'aigua s. Joos i el seu equip els encreuaments soques diferents de jatropha per augmentar la producció de llavor i maximitzar les llavors’ contingut d'oli, i ’ tornar a desenvolupament de processos que permeten la biomassa llavors restants ser utilitzat per a alimentació animal.

En 2006, l'Institut de recursos i energia (TERI), un grup d'investigació Índia, va començar a 10 anys, $9.4 milions d'esforç per desenvolupar la jatrofa que inclouen Enginyeria genèticament llavors per tenir major contingut d'oli. Nibhi Chanana de TERI diu que el grup encara és tres o quatre anys que aïlla els gens que controlen per a producció d'oli.

http://www.technologyreview.com/Energy/22766/?nlid = 2088