Va pensar que la seva gesta va néixer d'audaç acció política, massa: "Vaig prendre la zona del Canal, i deixar Congrés debat, i mentre el debat continua el canal també fa.”

President Obama s'enfronta a un repte de lideratge similar, involucrés a Panamà. Es pot deixar el debat sobre els mèrits d'un acord de lliure comerç amb Panamà funcionar indefinidament en, com un interminable seminari acadèmic. O es pot moure ara assegurar-se que als Estats Units finalment implementa un mutu acord amb aquest petit país centreamericà.

Encara que Obama sovint sonava com un proteccionista quan va fer campanya l'any passat, moviments inicials a la Casa Blanca han indicat un possible canvi de cor. El que no té en aquest moment és una fita de formigó. Conclusió de l'acord de Panamà, un objectiu que eludit l'administració Bush, representaria un sòlid èxit en els primers dies del seu mandat.

U. representant de comerç Ron Kirk recentment va observar que hi ha "una finestra per moure enèrgicament” per obtenir l'oferta feta per juliol 1, Quan actual president panameny Martin Torrijos passos des oficina.

L'acord certament té sentit als Estats Units. Nostres mercats són essencialment oberts a Panamà productes. L'any passat, Hem importat $377 milions en béns de Panamà. Més de 90 per cent lliures d'impostos va entrar.

Per contra, Hem exportat gairebé $5 milions de dòlars a Panamà. Molts d'aquests productes de fet-en-Amèrica s'enfronten les tarifes. Era el deure de mitjana més de 6 per cent, encara que per a alguns elements disparat molt més les taxes. Això és especialment cert per a l'agricultura. Representant de comerç ajudant Everett Eissenstat recentment va assenyalar que les tarifes de Panamà pot elevar-se a 70 per cent per a carn, 90 per cent per a gra, i un ni més ni menys 260 per cent de pollastre.

Sota l'acord de comerç, ens beneficiaria d'un camp de joc equilibrat. El Pacte vols eliminar les tarifes en 88 per cent de les nostres exportacions immediatament, incloent-hi 60 per cent dels productes de la granja. Vols eliminar la resta en el temps.

En alguns trams, els avantatges de l'acord de comerç per als agricultors serien significatius, però no evident. Charles senador Grassley d'Iowa, per exemple, ha fixat el valor de tenir pany de Panamà"” tarifes de seu actual zero en la soja importada dels Estats Units.

Quan sigui que dos països eliminar barreres artificials a la circulació de béns i serveis, van crear activitat econòmica més–incloent la creació de nous llocs de treball, que hauria de ser una prioritat per a Washington aquests dies.

Encara la present oportunitat a Panamà implica més de greixatge les patinades de comerç existent. Avui, Panamà és un dels projectes de l'estímul econòmic més gran del món: L'expansió històrica del canal entre els Oceans Pacífic i Atlàntic, modernitzar-lo per al segle XXI.

Com he presenciat personalment durant un viatge al febrer, ells estan voladures Roca ara. Als Estats Units, l'elecció és simple: Ens voleu veure, o volem ajudar-los a construir?

Si estem seure i veure continguts, llavors no cal fer res. Podem deixar que l'acord de comerç es consumeixen com Congrés segueix bicker, que és el millor. Mentrestant, nostres competidors al Canadà, Europa, i en altres llocs serà feliç de vendre Panamà tots els equips i serveis que necessaris per completar aquest projecte d'obra pública massiva.

Però si volem recollir els fruits de participar en un esforç de 5,25 - milions de dòlars, Obama ha d'actuar amb la voluntat de Roosevelt: Ell ha d'aquest acord de comerç aprovat. La rància discussió sobre lliure comerç i proteccionisme pot anar com abans. Així pot l'expansió del Canal de Panamà, però ara amb la plena implicació de les empreses americanes i treballadors.

En altres paraules: Es construirà. Ens vindrà?

El resultat probablement no serà "de bon tros el més important l'acció” Obama presa en Afers exteriors durant la seva presidència. Però això s'establirà una fita en el qual es poden construir grans llegats.

Tim Burrack planteja blat de moro i soja en col. laboració amb el seu germà a la seva granja familiar NE Iowa. Tim és un membre de la Junta de veritat sobre comerç i tecnologia de www.truthabouttrade.org