Només fa un any el preu de l'arròs havia triplicat en sis mesos per sobre $1,000 per tona i algunes Nacions importació temia que el pitjor encara estava per venir. Preus d'arròs han disminuït 50 per cent des de llavors i analistes lluiten amb per què va passar als canvis en els preus. Un informe recent "Factors darrere l'augment de preus Global arròs en 2008” Nathan Childs i James Kiawu d el servei de recerca econòmica de USDA proporciona una perspectiva útil a les forces polítiques i econòmiques que intervenen.

L'episodi va començar a l'inici d'aquesta dècada quan arròs preus eren el més baix des de la dècada de 1970 com carryover accions construcció a alt nivell. Xina van representar la majoria de l'acumulació en les poblacions, i es van moure valors al mercat així que els primers 2004 existències estaven a un nivell més raonable. Preus per a altres principals cereals i les oleaginoses també eren severa depressió durant la major part de l'època. Augments per hectàrea arròs rendiments es va reduir a 8 per cent d'aquesta dècada, en comparació amb 13 per cent en la dècada de 1970, 26 percentatge en la dècada de 1980 i 11 per cent en la dècada de 1990. Els compradors d'arròs i els responsables de polítiques públiques va ser complaents en esperant grans quantitats d'arròs baix preu en el futur previsible.

Nens i Kiawu Tingueu en compte que la producció global d'arròs en 2007/08 era gran disc i la 2008/09 collita estava en el seu camí en un altre registre. La relació d'accions d'utilitzar era una vida sana 18.3 per cent. Existia uns quants problemes de cultiu. Bangla Desh havia inundacions a l'estiu de 2007 i un cicló al desembre 2007 reduir la producció i va portar a un triplicación de les importacions.. Clima fred en el sud de la Xina i Vietnam del nord va portar rendiment preocupacions que van ser trobades a ser exagerada, retallar. Birmània va ser colpejat pel Cicló Nargis al maig del 2007 després de la collita va ser collida, però les pèrdues d'arròs emmagatzemades eren substancials. Austràlia patia una sequera plurianual i el 2007 collita era la zona més baixa plantada d'arròs en 70 anys.

Arròs en realitat va arribar bastant tard al joc alts preus. Des de gener 2006 al novembre de 2007 preus d'arròs va augmentar en 12 per cent, mentre que el blat de moro i blat preus més que doblat. Preus energètics i altres preus de matèria havia iniciat augmentant fins i tot abans i posar pressió ascendent sobre els costos de producció d'aliments i pinsos cultius. El valor de l'u. dòlar ha començat declinant en 2002 i va obligar a pujar els preus dels productes més bàsics, incloent-hi l'arròs, que són el comerç en dòlars.

Funció del nen i Kiawu, arròs de preus va començar a augmentar a finals d'octubre 2007 després de dos grans exportadors de l'arròs va intervenir en el mercat, Vietnam va prohibir exportacions comercials al setembre i establir un preu d'alta exportacion, l'Índia a principis d'octubre, tant en resposta a l'augment dels preus domèstics d'aliments. Preus d'arròs va augmentar en 10 per cent al final de la l'any i el preu augmenta continuà 2008. Cambodja instituí una prohibició d'exportació, Xina eliminat una devolució d'impostos afegits de valor i s'aplica un 10 per cent d'impost exportació, i establir un preu mínim d'exportació, Pakistan. L'u. i Tailàndia foren la només dues principals exportadors oficialment no restringir les vendes.

El ràpid augment en els preus causat les Filipines, l'importador més gran de món d'arròs, per oferir a mitjans d'abril per comprar 500,000 tones. Només podien comprar més petits volums de diverses fonts. Nigèria, Bangla Desh i l'Iran també va intentar comprar provisions més grans en lloc de difondre compres durant diversos mesos. Importació països com Indonèsia i Ghana suprimir aranzels d'importació per abaixar els preus als consumidors per compensar la inflació domèstic. La compra de pànic apaivagat els finals de juny i arròs preus aviat van ser capturats en el projecte avall dels altres preus.

Els temes debatuts sovint de producció de biocombustibles, especuladors en el mercat i canviant les dietes a Xina i Índia van ser factors més petits en l'arròs que en llavors oleaginoses i grans mercats. Mercats d'arròs indirectament estaven afectats per la pujada general dels preus.

Nens i Kaiwu suggereixen tres factors que podria limitar els pics de preus futurs en arròs. Primer, restriccions d'exportació hauria de ser limitades; l'OMC no ha donat prou atenció a aquest assumpte. Restringint les exportacions a preus nacionals de control augmenta els impactes del preu d'un xoc de mercat. Segon, rendiments arròs Global cal augmentar perquè superfície per augment de la producció es limita, tret de Birmània i Cambodja. Mentre que el creixement econòmic a l'Àsia està canviant demanda de arròs, continua sent un element bàsic d'aliments per a població mundial, incloent-hi molts que passen més de la meitat d'ingressos en aliments. Tercera, restriccions sobre l'arròs biotec hauria ser reexaminat llum majors costos d'entrada i la forta competència per terra. Es reduïa l'aigua i plaguicides d'ús i l'augment de rendiments. Importadors hauria de veure els beneficis de preu inferiors dels productors amb llavors biotecnològiques.

Dos altres factors cal afegir a la llista. Autoritats de la política monetària als països desenvolupats, la Reserva Federal als Estats Units, ha d'entendre les distorsions preu causades per bombolles política en u. habitatge i petroli afecten els productes que estan molt lluny del centre del debat de política. L'altre factor és la necessitat de transparència en els mercats d'arròs, on només 7 per cent del consum mundial es negocien internacionalment en comparació amb 20 per cent en el blat. Petits canvis en el subministrament, demanda, comerç o accions pot tenir un impacte desproporcionada en preus i subministraments disponibles. Principals productors d'arròs no tenen el luxe d'intentar controlar els preus s'aixeca en mercats nacionals sense considerar els mercats d'arròs mundial.

L'impacte més durador d'aquesta època dels preus alts és els increments de costos de producció d'arròs. Preus del petroli són avall del seu $140 per barril pic de l'estiu passat, però, romanen molt més alt que el $25 per preu d'equilibri de canó que es va fer evident al començament d'aquesta dècada. L'equilibri nou és certament almenys $50 per barril i més probable $75 per barril. Que permanentment incrementarà els costos d'aportacions com a combustible, fertilitzants i pesticides.

Malgrat el rendiment esperat de fort creixement econòmic a l'Àsia, on 90 s'utilitza per cent de l'arròs del món, milions de consumidors arròs seguirà vivint a prop de la vora d'una alimentació inadequada. Governs tindrà una necessitat política en les polítiques públiques de forma de respondre a aquesta condició. L'única pregunta és si les intervencions polítiques ajudaran o mal. Aprendre lliçons pels moviments de preus de l'any passat arròs augmentarà les possibilitats d'un resultat millor la propera vegada.