AllAfrica.com
Per Francis Kokutse
Maig 15, 2009

http//allafrica.com

Accra — Ghanesos són diàries consumint genèticament modificats (GM) productes importats pels diversos comerciants sense massa cura. No obstant això, com el govern es prepara per permetre la sembra de cultius transgènics localment en un intent per augmentar la producció d'aliments, una organització no governamental, Amics de la terra (Enemic) Ghana és veu d'alarma.

Assajos de camp de cultius transgènics a Ghana va començar al maig 2008, regulada per coverying la legislació existent la conducta de recerca en general. Un Biosafety Bill que s'establirà un marc perquè el creixement comercial de cultius genèticament modificats del país és actualment davant el Parlament.

Professor Walter Alhassan, consultora d'Accra basat en fòrum de recerca agrícola a l'Àfrica (FARA) – una organització paraigües que agrupa organitzacions de recerca agrícola al continent – IPS va dir que "el govern ha d'accelerar el pas de la Biosafety Bill a la tendència global per millorar la seguretat de l'agricultura i alimentació."

Per a 2009, Finances i ministre de planificació econòmica Dr Kwabena Duffuor deia que Ghana ha apuntat augments de 42.2 percentatge de blat de moro i 22.8 per cent d'arròs. La producció de cacauets, fesol i soyabean es projecten per augmentar els 25.4 per cent, 37.7 per cent i 11.5 per cent, respectivament.

Alguns científics han suggerit que el país necessita trobar noves formes de millorar la productivitat agrícola si el govern ’ s objectiu és complir.

Prof Alhassan diu "l'informe sobre la situació mundial de cultius biotecnològics/GM identificat els reptes del sector agrícola a l'Àfrica com el desplegament tecnològic baix, problemes de canvi climàtic, mercat limitacions entre d'altres i ha afirmat que la biotecnologia és una de les eines que poden fer una contribució significativa a reptes del continent. Per tant, seria prudent per a nosaltres a adoptar aquesta idea per afrontar els reptes."

Ghana enemic ’ s programa oficial sobre transgènics ’ s Cheryl Agyepong altra vegada colpeix que "l'argument de l'Àfrica ’ inseguretat alimentària de s és el que s'utilitza per empènyer el continent a l'agricultura GM, un espai que no és molt conegut encara."

Va explicar que enemic ’ la posició no és una resistència cec a la introducció de GM a Ghana. "volem més investigació per a dur a terme en el que realment és la tecnologia i aquesta és una preocupació genuïna."

Agyepong diu cultius transgènics són criats convencionalment híbrids que s'han investigat pròpiament diferents. "per desgràcia, una dècada després de les converses sobre GM, Estem en la foscor i és important que podem esperar més investigació per a dur a terme perquè sapiguem, per exemple, com poden contenir contaminació de GM." Contaminació es refereix a la pol • linització creuada espontània de cultius transgènics amb altres, que pot estendre modificades genèticament gens convencionals collites i plantes silvestres.

Aquesta posició està avalada per la International ActionAid, una agència global no governamentals que diu l'impacte dels OMG sobre salut i el medi ambient no ha estat constatat.

"fins i tot els productors d'OMG totalment desconeixen com la introducció de gens estrangers afecten éssers humans o plantes, Quan la combinació de gen estranger és probable trencar i quin efecte tindrà en el cos humà o plantes," deia Eric Mgendi, ActionAid ’ coordinador internacional s per a comunicacions a l'Àfrica va dir IPS.

Diverses varietats de cultius GM estan dissenyats per tenir una major resistència a herbicides, que permet als agricultors a utilitzar més quantitats per matar les males herbes mentre que estalvia els seus cultius. Mgendi afirma que els OMG han accelerat l'aparició de males herbes súper – males herbes amb forta resistència a herbicides i pesticides.

Els activistes dir el major ús de pesticides – Si es controlen aquestes males herbes o com a part de GM creixent els cultius – contribueix a danyar la productivitat de les terres de conreu en el temps.

Rentat en rius o llacs, Aquests herbicides sabut que afecten les espècies vegetals i animals – un cas en qüestió és l'ús de productes químics a les granges de flor en Naivasha, Kenya i l'efecte de peixos i altres espècies animals en el llac Naivasha, on s'han trobat peixos amb dos caps.

Prof Alhassan, tanmateix raspalls de banda les pors formulats contra els cultius transgènics. "cultius transgènics són més segur que els cultius no GM perquè passen per estrictes mesures. Només aquells que han expressat dubtes sobre això estan fent per temors de la desconegut."

Ell admet que la tecnologia de GM podria ser fet mal ús. "és possible que algú pot moure un gen d'un cultiu a un altre a causa de problemes. Però això és per què els organismes reguladors estan configurats per assegurar-se que la tecnologia està degudament custodiada."

Prof Alhassan va dir: l'agricultura convencional no és sense problemes. "agricultors de blat de moro, per exemple, ús d'esprais en les seves collites i aquests productes químics contaminen l'atmosfera com a bé afecten la salut dels agricultors durant un llarg període d'ús." Però, diu, això no ha impedit que l'ús de les substàncies químiques però bastant treball segueix millorant el seu ús segur.

Com la ràbia d'arguments sobre, la població ghanès sembla ser en gran mesura indiferent.

Al mercat de Makola a Accra, un podria distingir diverses marques de soja a la venda d'oli de cuina. Adwoa Antwi, un comerciant que, òbviament, no sabia el significat de GM, hi havia uns quants galons en exhibició.

"per a mi, Això és només oli de cuina que estic venent l i l no sé el que està escrit en ella." Va admetre que els qui vénen a comprar no es molesten a llegir l'etiqueta.

Així, Enemic ’ campanya contra la introducció dels transgènics a Ghana sembla estar davant una tasca costa amunt. Molt poca comprensió per la població en el behalf que lluiten, juntament amb finançament reduïda pel seu treball a Ghana per enemic internacional com a conseqüència de la crisi creditícia global – mentre que els seus oponents seguir gaudint d'una major suport de la indústria global bio-tecnologia – cada vegada és clar que enemic no pot guanyar la lluita.

Tot i l'obra que les autoritats de ghanès ja han posat en marxa per introduir cultius transgènics del país, Agyepong és immutar. "Estem decidits a lluitar i empènyer per tal que el govern no passa la Biosafety Bill," ella diu. "ens seguirà fer la nostra feina de promoció a alerta al públic conèixer que el país està movent cap a aigües inexplorades."

http://allafrica.com/Stories/200905150378.html