Aproximadament un milió de persones van morir durant la gran fam irlandesa al segle XIX. Encara durant aquest temps terrible de la fam, Irlanda va ser en realitat exportar aliments a Anglaterra.

Imagina que la protesta avui una nova fam van colpejar a Etiòpia–i el govern a Addis Abeba tanmateix permès tones d'aliments localment a abandonar el país en benefici dels consumidors estrangers. Ho vols convidar denuncies fort de l'estranger i espurna inestabilitat política a casa.

Encara podem veure episodis com això es desenvolupen en un futur no massa llunyà, Si menjar-importació Nacions continuen comprar terres de conreu en el món en desenvolupament al seu ritme actual. Des de 2006, que he comprat 20 milions d'hectàrees, principalment a l'Àfrica, segons l'Institut Internacional aliments política de recerca (L'IFPRI). Els compradors han obtingut aquest conreu en nom de la seva pròpia seguretat alimentària.

El desig d'una font fiable d'aliments té sentit, però aquest enfocament particular no donar els seus fruits. En lloc d'intentar comprar terres de cultiu a llocs llunyà, els importadors d'aliments ha de treballar per millorar el flux lliure de comerç mundial. Seran molt millors pels seus esforços, i pel que tots els altres.

La febre immobiliària està començant a captar l'atenció de periodistes i el públic. Setmana de negocis l'anomenava la "cullera terra per a les granges del món.” Països com la Xina, Egipte, Japó, Corea del Sud, i els Emirats Àrabs estan recollint terra en zones agrícoles.

En els últims mesos, Saudi Arabian inversors han pagat $100 milions per una granja de blat i ordi a Etiòpia, així com per vies al Sudan. També he compraven arrossars a Indonèsia i Tailàndia. Xina és un jugador important, així, amb grans granges a Algèria, Moçambic, i Zimbabwe que poden emprar un milió de treballadors xinesos.

La motivació és comprensible. Aràbia Saudita és un gran desert on creix gairebé res. Xina té una gran quantitat de terres de conreu, però no és suficient donar suport a la seva pròpia població massiva. Aquests països, i molts altres, tenir més remei que mirar més enllà de les seves fronteres d'aliments.

El que han fet, No obstant això, és confondre la seguretat alimentària amb autosuficiència.

Seguretat alimentària implica la disponibilitat d'aliments i de fàcil accés–una consideració important en un món que aviat s'enfila a mil milions de persones famolenques, segons les Nacions Unides. Inseguretat alimentària pot conduir a desnutrició i la fam.

Afortunadament, seguretat alimentària no requereix l'autosuficiència. Tot i que països a tot arreu cercar créixer el seu propi aliment, no han de comportar-se com si fossin en aïllament, separat de la resta del planeta. Els agricultors i els consumidors pot el comerç de béns i serveis a través de fronteres. Països que no produeixen suficients calories–a causa d'un clima pobre, mala terra, una població urbanitzada, o el que sigui–pot comprar-los d'aquells productes que més que suficient.

Un sistema estable de comerç global de productes agrícoles, per tant, és imprescindible. Fins a cert punt, ja tenim això. Però podem fer molt millor. Proteccionisme distorsiona comerç d'aliments més de qualsevol altra mercaderia. Líders mundials ha impulsar reformes més, a través d'acords comercials individuals com el proposat pacte entre Estats Units i Colòmbia, així com a través d'acords complets com la Doha ronda de negociacions comercials globals.

Això és com les Nacions va a aconseguir la seguretat alimentària: Quan els compradors i venedors poden satisfer en igualtat de condicions, que no és inclinat per la interferència política en forma d'aranzels o els impostos.

Governs que pensen d'adquisicions de béns arrels als països en desenvolupament representen un nou camí a la seguretat alimentària està enganyant a si mateixos. Els drets d'aquestes terres de cultiu pot semblar segurs avui, però es poden infringir els problemes de moment vagues. A Madagascar, un pla d'arrendar més de 2 milions d'hectàrees a Corea del Sud per a 99 anys han contribuït a violents aldarulls i l'expulsió del president principis d'any–i això era una mica més d'un pla de prospectiva, no es que en realitat estava fent per a Madagascar el exportacions feia a Irlanda durant la fam de la patata gran.

Hem de deixar que els mercats de treball, fins i tot a través de fronteres. Quan el món necessita més aliments, els agricultors es créixer i vendre'l, tant per les seves pròpies comunitats i la resta del món.

Dean Kleckner, un pagès d'Iowa, presideix la veritat sobre comerç & Tecnologia. www.truthabouttrade.org