Alts preus de mercat per a productes agrícoles a 2007 i 2008 i la desacceleració econòmica actual encertadament han causat les preocupacions sobre el subministrament d'aliments a curt i a llarg termini. Els ministres d'Agricultura dels països del G8 es va reunir la setmana passada en la preparació per que els líders del G8 anuals’ reunió a Itàlia al juliol i expressar els seus punts de vista sobre la producció d'aliments arreu del món i la necessitat de tenir oberts mercats internacionals d'aliments. Un estudi recent de la Universitat de Texas Tech indica que les qüestions de política de comerç no estan rebent res més fàcil per la set principals cultius – blat de moro, cotó, arròs, sorgo, soja, sucre i blat.

L'anàlisi de Texas Tech "collita subvencions a països estrangers: Diferents camins per objectius comuns” és una actualització d'un estudi que primer va completar al febrer 2007. Augment de la producció d'etanol, augment de subsidis agrícoles i la recessió mundial actual causat els autors a reconsiderar la situació per 21 principals desenvolupats i països en desenvolupament. Les notes d'estudi en la introducció que, "Pràcticament tots els països, a través dels seus governs, interferir en els mercats de productes agrícoles a través d'un marc de polítiques públiques. La quantitat i tipus d'interferència varien molt entre països i les eines utilitzades per "gestionar’ ells inclouen protecció de comerç, subvencions d'entrada i el producte, i programes de suport d'una àmplia varietat de preus i ingressos.”

L'anàlisi utilitza productor subvenció estimacions (PSE) de l'organització per la cooperació i desenvolupament (L'OCDE), un grup de 30 països desenvolupats, que converteix tots els suport governamental per als productors a un per cent dels rebuts de granja total. Per a 2007, Corea del Sud, un país en desenvolupament, havia el PSE més alta a 60 per cent, seguit de Japó a 45 per cent i la UE a 26 per cent. A l'altre extrem de la gamma eren dos països en desenvolupament, Sud-àfrica amb un PSE de 3 per cent i Brasil, a 5 per cent, seguit per Austràlia a 6 per cent, Xina 8 per cent i l'u. 10 per cent. No hi ha una bretxa coherent entre països desenvolupats i en desenvolupament en PSEs.

La mitjana aplicada aranzels per als productes agrícoles en el 21 països mostren una situació diferent. La 15 països en desenvolupament es van en un rang que va començar a Egipte a 66 percentatge i acabava amb Sud-àfrica al 8 per cent. Països desenvolupats oscil ∙ lar entre Japó i Rússia a 8 per cent a Austràlia a 1 per cent; l'u. és al 4 per cent amb la UE, una mica menys. Mitjana obligat tarifes, les tarifes màximes que poden ser aplicats en compromisos WTO, eren molt superiors a les tarifes aplicades per a països en desenvolupament, des de la 150 per cent per a Nigèria a 15 per cent per a la Xina, mentre tarifes molt més propera a l'aplicada als països desenvolupats. La diferència entre les tarifes aplicades i enquadernats era un tema important en les negociacions de l'OMC ronda de Doha.

Les subvencions dels cultius es dividien en suports directes i indirectes. L'u. no va ser inclòs en aquesta part de l'anàlisi. L'Índia i la Xina semblen ser els països que participen el més coherentment en la majoria dels programes en gairebé tots els set cultius. Argentina, Austràlia, Japó, Sud-àfrica i Corea del Sud van ser la menys implicats en subvencions per a la set cultius en general, amb algunes excepcions com el cotó a l'Argentina i l'arròs al Japó i Corea del Sud. La UE està molt involucrat en suports directes, però en general no a la indirecta suports.

Si els ministres d'agricultura del g-8 és seriós sobre seguretat alimentària i fluxos de comerç internacional de productes agrícoles, hauran d'abordar les tarifes d'importació d'alta als països en desenvolupament. Hi ha no fora al voltant d'aquest fet. Països en desenvolupament estan utilitzant alts envolupant aranzels i tarifes aplicades relativament alts per gestionar els fluxos comercials per impedir les importacions per protegir els productors nacionals, però reduir les tarifes aplicades quan subministraments domèstics són curts. Que canvia tots els ajustaments oferta i preu a la resta del món. Ja que altres importadors no vull portar la càrrega sencera, Naturalment apliquin polítiques de celebració de subministrament i producció arranjaments per evitar increments de preu. El resultat és costos més alts per a les polítiques i menys flexibilitat en el mercat.

Xina i Índia són els dos països en la 21 analitzada que han considerat la intervenció més consistent en la gamma de polítiques, inclosos els subsidis d'insums que no formen part de les discussions de política de comerç WTO. Amb més d'un terç de les poblacions que pot tenir un impacte enorme en els mercats en el curt termini i a llarg termini i caldria incloure en qüestions de política de comerç, però han donat cap indicació d'interès de canviar les polítiques agràries. Seves posicions han estat per importar o exportar productes agrícoles basats en les decisions polítiques nacionals sense tenir en compte mercat internacional impactes. L'actual ronda de les eleccions a l'Índia no és probable que canviar les polítiques.

Una solució general com un èxit rodó de Doha o altre acord coordinat fora de l'OMC no és probable que passi. Alguns països com Sud-àfrica i Brasil han seguit il • lustrat auto interessos i perseguida polítiques com a països en desenvolupament que generalment han treballat bé per a països desenvolupats. Altres països com Corea del Sud ha fet poc progrés fins ara en subvencions o les tarifes, però estan compromesos en discussions bilaterals com l'acord de lliure comerç de U.S.-Corea que crearia més accés al mercat.

Malgrat totes les intervencions de govern identificats, mercats oberts han jugat un paper important en la seguretat alimentària i jugarà un paper més grans com les poblacions creixen en zones del món amb poca terra addicional i aigua a utilitzar per a la producció d'aliments.
Si el G8 ministres d'agricultura vol abordar aquestes qüestions, en primer lloc cal reconèixer que els beneficis econòmics de comerç ha de ser aconseguir un país en un moment i no amb alguna declaració àmplia pels líders del G8. Que necessiten per desenvolupar alguns principis generals sobre el que defineix els mercats oberts, com baixa importar tarifes, i llavors funciona un país en un moment d'aconseguir que el resultat.

Naturalment com l'H1N1 recents brot de grip ha demostrat una altra vegada, tarifes aplicades inferiors no mantenen mercats oberts si sanitaris i fitosanitaris polítiques es converteixen en noves barreres al comerç. Ara no és el moment per tirar a les nostres mans perquè mantenir obert mercats és difícil, però fer acostaments a qüestions de política de comerç persistents.

Escolteu el Podcast