El moment econòmic (L'Índia)
Abril 25, 2009
http://economictimes.indiatimes.com

WASHINGTON: El rellançament de negociacions comercials multilaterals que té el potencial per aixecar l'economia global èxit recessió quan l'èxit, és
no és possible, fins que els EUA Mostra predisposició, el director de l'organització mundial de comerç (OMC) ha dit.

"jo no puc reprendre un procés polític sense EUA està llest," Director de l'OMC Pascal Lamy va dir durant una conferència a l'Institut Peterson per economia internacional aquí divendres al vespre.

"necessitem un reeixit desenvolupament ronda de Doha, restablir la confiança en un moment de crisi i reforçar l'estabilitat i la previsibilitat del sistema comercial mundial. Ronda de Doha és simplement el més baix penjant global paquet d'estímul."

Lamy va dir que l'it era als EUA ’ interès s a concloure el Pacte global, enderrocar les barreres al comerç i accés a mercats oberts a altres nacions, sent el món ’ s líder exportador de béns i serveis amb una de les barreres duaneres més baix.

Va dir que moltes de les 153 països membres de l'OMC estaven interessats en la conclusió de l'Agenda de desenvolupament de Doha, com oficialment s'anomenen les converses, que es va iniciar fa vuit anys a la capital qatariana.

"des del començament d'aquesta crisi actual, M'ha preocupat per una onada de proteccionisme," Lamy, va dir, evoquen els sentiments expressats per països com l'Índia que volen països rics a que desisteixi de barreres comercials no s'imposa.

"tan important com és mantenir comerç obert, ens cal també mantenir l'obertura comerç. Un èxit rodó de Doha mostraria que fins i tot enmig d'una crisi econòmica global, Nacions pot cooperar amb èxit per arribar a solucions globals."

Va dir que si bé la lògica de tals arguments van ser convincents, hi havia la Thomases incrèdul que eren escèptics sobre la viabilitat política de suport dels EUA per la ronda de Doha, assenyalar que un Congrés recalcitrant en realitat pot manejar l'equilibri de poder en la seva política de comerç.

"li devem el post Segona Guerra Mundial visió d'un obert, sistema de comerç internacional no discriminatori als Estats Units. Històricament, ha tingut un paper de lideratge en l'última ronda de negociacions comercials multilaterals," va dir.

"el món necessita ara un compromès EUA per enfortir el sistema multilateral de comerç – una vegada més disposats a fer història a EUA."

http://economictimes.indiatimes.com/International-Business/World-looks-to-US-for-trade-talks/articleshow/4448522.cms