"Quan la gent es lliure de fer el que vulguin, normalment van imitar l'altre,” va escriure Eric Hoffer fa molts anys.

Hoff va fer un nom com el "filòsof longshoreman"–un obrer manual que va ser un influent crític social del segle 20.

Em pregunto què Hoff pensa en l'actual del món al seu torn cap al proteccionisme. Longshoremen, després de tot, depenen de comerç per al seu sosteniment. Si la gent no intercanviar béns, portuaris no tenen res a carregar i descarregar des de vaixells. Serien secs a pensar que el proteccionisme és una tendència valor imitant.

Crec que Hoff podrien acollir la recent notícia que la Unió Europea i Corea del sud han arribat a un acord sobre un acord de lliure comerç–el desafiament aparent d'una tendència global perjudicial. Mentrestant, es podria preguntar per què els Estats Units és l'elecció a Simi la isolationists econòmics més que urgent per acabar pròpia front els coreans.

L'any passat, comerç entre la UE i Corea del Sud va $100 milions de dòlars. Europa va ser el segon soci comercial de Corea del Sud (després de la Xina) i Corea del Sud va ser la UE quart més gran, soci comercial no Europea. Així que és d'estranyar aquestes dues grans economies vol eliminar barreres a l'intercanvi de béns i serveis addicional, especialment en moments de confusió financera. El resultat serà més opcions i preus més barats per a consumidors així com més basada en l'exportació treballs durant els temps difícils.

Si un acord de comerç té sentit per a Europa, té sentit als Estats Units, massa. Estem tant les economies avançades amb grans poblacions i un fort desig per evitar una recessió mal es converteixi en una depressió catastròfica. Historiogràfiques, augment comerç amb Corea del Sud augmentaria els EUA. PIB per $12 de milions anualment.

Fa gairebé dos anys, als Estats Units va acabar les negociacions sobre un acord de comerç amb Corea del Sud–aproximadament quan els europeus van iniciar ells. Encara que el President Bush estava ansiós segellar l'acord, Congrés no dignificar fins i tot el pacte amb una votació amunt o avall. Ara l'Administració Obama ha va marcar un disgust miop. "L'acord ja que simplement no és just,” ensumar u. Representant de comerç Ron Kirk a la seva audiència el mes passat de confirmació.

Això no és cert. Gairebé tots els béns comercials bilaterals es convertiria en només tres anys lliures d'impostos, i vols ser eliminats completament en una dècada. Agricultors americans vendre ja val la pena menjar sobre $2 milions de dòlars a Corea del Sud cada any, i la meitat d'aquests productes vols llançar les seves tarifes immediatament. Tant nord-Americans i els nostres aliats coreans del Sud té molt a guanyar–l'acord és Fira a ambdós costats.

Amb l'eliminació de tants impostos especials sobre Made-en-Amèrica béns i serveis, les exportacions a Corea del Sud que creixen ràpidament–un cas real d'expansió econòmica durant un temps de contracció general.

La setmana passada, l'organització mundial de comerç va publicar un informe predir que el comerç internacional baixarà 9 per cent aquest any–la pitjor actuació des de la Segona Guerra Mundial. L'espectre de l'augment del proteccionisme fa la fotografia Càtedra fins i tot. El Banc Mundial va informar que encara que els membres de la G-20 han promès no construir noves barreres comercials, 17 d'ells en els últims mesos ha trencat la seva paraula. Argentina ara exigeix llicències especials per a peces d'automòbils i de teixits, Índia ha prohibit joguines xinès, i una sèrie de països, incloent-hi els Estats Units, estiguin subvencionant d'automoció.

Charlene Barshefsky, que gestionen u. negociacions comercials per a l'administració Clinton, recentment descrit què està en joc. "Legisladors de tenir en compte que el comerç esperons desenvolupament – construcció d'aliances i seguretat com integració econòmica crea interessos compartits,” Ella va escriure. "Hauríem de centrar en Àsia, que segueix sent la regió més dinàmiques del món, començant amb l'acord de lliure comerç de Corea del Sud-U.S. pendent.” Ella ha suggerit algunes modificacions per liberalitzar el mercat coreà auto, però el seu suport obertament per lliure comerç està en marcat contrast a què es diu a Washington i en molts altres capitals.

L'acord de lliure comerç de EU-Corea del Sud és un signe d'esperança enmig de la foscor. Així és la notícia que Corea del Sud i Austràlia estan a punt de començar el seus propi negociacions comercials.

El president Obama ha participació de la seva pròpia posició similar. En lloc de seguir el ramat de protectionists, Ell ha de establir-se com un líder global en el creixement del comerç i inspirar els imitadors de prendre després d'ell.

Dean Kleckner, un pagès d'Iowa, presideix la veritat sobre comerç & Tecnologia. www.truthabouttrade.org