L'edat – Melbourne, Austràlia
Per David Hale
Abril 3, 2009
http://Business.theage.com.au

Proteccionisme no és la manera fora del món ’ embolic financer s.

LA Cimera del G20 a Londres és el més important que es produeixi en aquesta ciutat des de la conferència econòmica mundial de juny 1933. President dels Estats Units Franklin Roosevelt torpedinat el 1933 Conferència quan va decidir perseguir una devaluació del dòlar unilateral en comptes de col·laborar amb Europa en la gestió de tipus de canvi.

És imprescindible que el President Barack Obama utilitzis els fòrum per articular els objectius clars i reforçar la confiança global en el seu lideratge. Ell ha posat en marxa la segona estímul fiscal per promoure la recuperació després de la Xina. Seu programa valdrà la pena gairebé 6 per cent del PIB més de tres anys mentre Xina ’ s serà 14.5 per cent més de dos anys. Els països del g-20 grup han anunciat plans d'estímul valor sobre 1.6 per cent del PIB.

La qüestió del comerç és important crític. Hi ha hagut una diapositiva perillosa cap al proteccionisme des de la reunió del G20 anterior, a Washington. El Banc Mundial els informes que 17 països han introduït 47 mesures per restringir el comerç. Els EUA va ser un d'ells incloent-hi un "Buy American" prestació en el programa d'estímul recents.

Obama ha prometen no fer complir la prestació en la seva legislació. Ell ha jurar que seu nou representant de comerç a tractar de reactivar el comerç mundial de Doha ronda, i ell ha de demanar Congrés per restaurar el comerç presidencial completa autoritat que caducat fa dos anys de negociació.

Finalment, Obama ha jugar avall les amenaces s'indica en el seu pressupost recent per imposar impostos punitives augmenta en empreses multinacionals nord-americanes. El sector empresarial multinacional juga un paper decisiu, promoció de les exportacions i Amèrica ’ paper s en l'economia mundial. Demòcrates al Congrés ressentits amb ell per al suport de lliure comerç, però es pot prendre el consol del fet que el comerç mundial baixarà més durant 2009 que en qualsevol any des de la dècada de 1930.

Després d'un llarg període en el qual seu préstec contractat, el FMI ara necessitarà més capital de jugar un paper efectiu en la crisi financera. EUA ha vestíbul Xina i altres països amb grans divises es reserva per reforçar el FMI ’ recursos s. Els EUA han d'acceptar que si Xina juga un paper nou suport a el FMI, també hauria d'augmentar el pes del seu vot allà. Obama ha d'utilitzar les negociacions sobre aquesta qüestió per millorar la seva relació amb el lideratge xinès, així.

Com a resultat dels Estats Units’ enorme dèficit pressupostari, Obama s'ha de rebutjar el secretari del tresor Timothy Geithner ’ s Comentaris recents en la manipulació de moneda xinesa, i animar a Xina que continuïn comprant els valors del Tesoro ens. Els xinesos han comprat $US245 milions ($A354 milions) de valors de govern dels EUA l'any passat quan el dèficit fiscal va ser $US450 milions. Obama hauria d'esperar que comprar encara més com el dèficit s'expandeix a $US2 bilions.

EUA té una responsabilitat més gran que altres països a seguir Respostes intel·ligents pel trauma econòmica global perquè la seva mala gestió econòmica va portar a la crisi. La situació va començar 18 fa mesos quan inversors va alarmats sobre omissió creixent taxes en $US1.3 bilions d'hipoteques, escrita durant un boom immobiliari generada per la Reserva Federal ’ política monetària fàcil s, préstecs imprudent per agències patrocinada pel govern ens hipoteca, i irresponsable titulització del deute per bancs d'inversió de Wall Street.

El llegat d'errors dels EUA política és impressionant en comparació amb l'abast del problema inicial. Hi ha hagut una contracció bilions $US34.5 de capitalització global sharemarket. L'economia mundial s'ha enfonsat en la recessió més greu des de la dècada de 1930. eL FMI és ara l'estimació que les pèrdues totals en la EUA propietat préstec podria superar, $US2.2 bilions en comparació amb un pressupost inicial de $US965 milions de fa un any.

El G20 va ser creat pels canadencs durant la dècada de 1990 per promoure el diàleg nord-sud després de la crisi financera asiàtica oriental. No ha tingut cap paper en la política econòmica global des del seu naixement. George Bush va convocar la primera reunió de g-20 per als caps de govern l'any passat a causa de l'abast de la crisi financera que va seguir a la fallida de Lehman.

No pogués dirigir a la trobada perquè era un ànec coix. Aquesta vegada al voltant, la reunió ha estat cronometrat ideal d'aportar el nou President amb l'oportunitat de jugar un paper de lideratge global.

EUA és encara el món ’ economia dominants s, i pot posar un exemple que seguiran altres països. Obama ha d'elevar a aquest repte en afirmar Amèrica ’ suport tradicional de lliure comerç, i una determinació per a resistir la tendència global rèptils cap al proteccionisme.

David Hale és un economista basat en Chicago.

http://Business.theage.com.au/Business/Obama-must-back-Free-Trade-20090402-9l86.html