L'acte nord-americà de lliure comerç implantació requereix Congrés biennals informes sobre els efectes de l'acord sobre l'u. l'agricultura. L'informe de sisè, "NAFTA al 15: Edifici el lliure comerç,” Steven Zahniser i Zachary Crago del servei de recerca econòmica de USDA cobreix econòmic i l'evolució política a través de l'any calendari 2008. Les restriccions de transició comerç últims va acabar el gener 1, 2008 i comerç segueix creixent a través d'una àmplia gamma de productes.

Eficàcia de un acord comercial pot ser mesurat per la quantitat d'inserció perquè especialització treball i capital condueix a un ús més eficient dels recursos. Productors agrícoles beneficiar els seus punts forts i respondre a les diferents condicions econòmiques mitjançant l'ampliació de les àrees de vendes, assolir economies d'escala i possiblement accés a entrades més barat. Productors també afrontar nou competència de productors que no prèviament tenen accés als principals mercats. Es creen noves oportunitats per a la inversió estrangera directa. Consumidors tenir accés a una gran varietat de productes alimentaris i subministraments de fruites i verdures de temporada baixa. Més competència s'estén també als consumidors’ poder adquisitiu.

L'informe assigna tres nivells d'inserció – alta, mitja i baixa – a diferents segments de l'agricultura. Una alta qualificació significa que gairebé totes les barreres al comerç i inversió s'han eliminat i els restants no evitar fluxos transfronterers substancials del comerç i les inversions. Es podrien treure un mitjà qualificació significa que un o més importants barreres al comerç i inversió que romanen. Una baixa qualificació significa aquell govern polítiques, incloent-hi barreres sanitàries adequades, clarament impedeixen als mercats d'integració.

Mercats de cereals i les oleaginoses són altament integrat excepte blat amb Canadà on el blat Consell manté la seva condició d'únic comprador. Mercats de bestiar i aviram es divideixen amb un alt grau d'integració d'u. productors en el mercat mexicà, però els productors mexicans menys integrat en la EUA. a causa de malalties animals. L'u. i Canadà estan altament integrats en porcí i boví, però la integració és baixa en aus de corral i la llet perquè Canadà excloïen de l'acord. Fruites i verdures són altament integrat a través de països amb algunes excepcions. US-Mexican integració per sucre i edulcorants és mitjà com la 14 període d'integració de l'any va acabar en 2008, mentre que la integració amb el Canadà és baixa perquè u. s'han exclòs les importacions del Canadà. Cotó, Tèxtil i indumentària estan altament integrats a través de països com Canadà ha deixat importació i moldre cotó i l'u. subministraments cotó a Mèxic. Aliments processats són altament integrat entre l'u. i Canadà, però són només mitjà integrat amb Mèxic.

La baixa integració dels EUA. amb Canadà en aus de corral i la llet i Canadà amb l'u. en sucre Mostra com les polítiques del govern per a alguns productes negar els beneficis d'integració de mercat a productors i consumidors alhora que permet els beneficis a acréixer altres productes. Mercats integraria en aquelles àrees en benefici dels productors i els consumidors si no prohibides per les polítiques del govern.

La integració mitjà de mexicà carn i aus de corral amb l'u. Mostra normativa sanitària com vegades evitar que els productors d'accedir a altres mercats. Per això és fonamental distingir acuradament barreres propis basats en la ciència enfront dels que són smokescreens a favor del proteccionisme. L'u. ha treballat dur per aprovar importacions mexicans de zones on les malalties han estat controlat tot limitant les importacions on continuar problemes. Regionalització també ha treballat a l'avantatge dels EUA. Quan baixa patògens grip aviària va ser descobert a Arkansas i enviaments d'aviram d'altres Estats podien continuar.

Integració de les fruites i vegetals mercats per als tres països Mostra tant oportunitats com reptes. U. les importacions de Mèxic més que triplicat des NAFTA va començar a $5.6 mil milions al 2008 com la indústria cada vegada més orientada a l'u. mercat. U. Exporta a Mèxic també triplicat en un nivell molt inferior de $1.0 mil milions al 2008. Canadà s'ha convertit en un proveïdor d'important per a l'u. de tomàquets frescos d'efecte hivernacle, cogombres i pebrots. U. fruites i verdures exportacions al Canadà són a poca distància de $4.0 milions de dòlars l'any. L'u. i Canadà tenen un acord de col·laboració per superar les preocupacions de comerç per a patates canadencs entrar en els mercats del nord-est. Empreses privades i administracions aliments continuar la recerca per a la combinació correcta de producció pràctiques i supervisió reglamentari per garantir subministraments abundants de productes d'alta qualitat a preus raonables. Mèxic i Canadà se subministren en 2007 sobre 13 percentatge de les fruites i 11 per cent de les verdures disponibles en l'u. en comparació amb 6 per cent per cada un en 1990.

Integració no s'ha traduït en augments de la producció en un país a un altre compte. Per exemple, U. les exportacions de blat de moro a Mèxic van ser 9.3 milions de tones en 2008, gairebé quatre vegades els enviaments anuals en la dècada abans del TLCAN. Per a la majoria de la transició període que Mèxic va permetre més blat de moro les importacions al mínim necessari. Augmentat per a la producció 73 per cent en comparació amb la mitjana anual durant la dècada abans del TLCAN en un registre 23.5 milions de tones de mètrica en 2007.

El lliure flux d'inversió estrangera directa també ha donat lloc a fluxos de capital per al processament agrícola i de màrqueting de consumidors. En 2005, Mèxic i Canadà afiliats d'u. empreses tenien les vendes de productes d'aliments processats en els dos països de $23.4 milions de dòlars EUA en comparació amb. exportacions de productes d'aliments processats i els dos països de $13.2 milions de dòlars.

L'informe acaba amb idees els guanys d'ampliació de la NAFTA amb un esforç NAFTA Plus. Un enfocament és una Unió Duanera amb lliure comerç intern i un conjunt comú de tarifes externs per eliminar els productors en un país amb un conjunt diferent de importar insums senyals del mercat. L'u. té menors aranzels agrícoles importació amb algunes excepcions com els cacauets, sucre i oli de soja, cru. Regles d'origen sota NAFTA estarien eliminats. L'enfocament és fer canvis selectius en l'acord existent com els acords laborals i medi ambient molt debatuts. Normes sanitàries i Fito-sanitaris ja han estat afinat per augmentar encara més el comerç. Tots dos enfocaments podria proporcionar més benefici per productors i consumidors.

Escolteu el Podcast