Permetent camions mexicans operar en l'u. Estats de frontera 1995 i tot el país per 2000 formava part del pla original sota del TLCAN, però ha estat repetit aturat. U. camions havien de tenir drets recíprocs a Mèxic. Mentre que els temes suposadament són sobre camió i el conductor de seguretat a la carretera i l'acompliment ambiental, el veritable problema és la pèrdua d'eficiència econòmica que augmenten els costos i reduir les opcions per als consumidors i productors en ambdós països.

Fracàs per resoldre aquest problema s'ha traduït en un medi altament ineficient 20 milla àmplia zona comercial en ambdós costats de la frontera on curt recorregut camions enllaç nord-americà. i camions mexicans de llarg recorregut. Sobre 80 per cent de les mercaderies que comercialitzats amb l'u. i Mèxic es mou per camions amb suplement cost estimat per l'u. Departament de transport al $200-400 milions l'any. Després de repetits intents de resoldre les qüestions, al febrer 2007 els dos països van acordar un programa pilot que permet 100 empreses amb seu a cada país per a fer lliuraments a l'altre país de camions. Només 26 Moltes companyies que trucking mexicà, va participar en l'u. programa i u deu. empreses va participar a Mèxic. Durant la 2008 campanya presidencial llavors senador Obama Mostra hostilitat cap a la casa i la NAFTA i Senat fàcilment aprovat una disposició de factura dels crèdits per a denegar a finançament pel programa pilot. Mentre els camions mexicans en el programa pilot ja no es permetrà operar als EUA, Mèxic continuarà permetre l'u. camions a Mèxic.

Camions mexicans van ser autoritzades a operar en la EUA. abans de 1982 Quan el President Reagan barrat noves empreses perquè Mèxic no permetia les mateixes oportunitats per u. empreses de camions. Sobre 800 Camions mexicans podien continuar operant en l'u. Mèxic basat en camions estan regulats per l'u. Departament de transports, Federal Motor transportista Safety Administration i registres detallats de seguretat es mantenen. El President i CEO de l'u. Cambra de comerç, Tom Donohue, va dir recentment, "Cada camió mexicà entrar l'u. ha de complir cada u. requisit de seguretat, Així, aquests són alguns dels camions inspeccionen més en tot el món. Des que es va iniciar el projecte pilot, expedient de seguretat ha estat excepcional.”

Esforços per frustrar la NAFTA camions disposicions va començar el Congrés poc després NAFTA es va aplicar en 1994. En 1998 Arxivat el cas contra l'u de Mèxic. sota el capítol 20 de NEFTA i en 2001 un panell de 5 membres, presidit per un britànic amb dos u. membres, va governar contra l'u. Troballes sota el capítol 20 només són consultives, però posen pressió política sobre l'u. El panell va dictaminar que l'u. no pot assumir que tots els camions mexicans i conductors són perillosos i aplicacions qualificats sobre una base cas per cas per acceptar. L'u. té dret a regular els camions mexicans i conductors que compleixen o excedeixen normes basat en els EUA de camions i conductors. Després de la NAFTA governant Congrés creada 22 normes de seguretat que camions mexicans ha de passar abans que poden viatjar més enllà de la zona comercial de frontera, inclou una assegurança amb una empresa U.S. federat i l'habilitat dels conductors per entendre preguntes i instruccions en anglès. Reglament van lluitar pels grups ambientals i laborals fins l'u. Tribunal Suprem va declarar per unanimitat contra ells en 2004.

El cas de camions mexicana és el perfil més alt dels pocs casos sota el capítol 20 de NEFTA. Resolució de casos d'alt perfil en qualsevol acord de comerç pot resultar difícil, com ho demostra el cas de cotó OMC brasiler contra els EUA. i l'u. Cas WTO sobre hormones en carn contra la UE. Esforç per aturar els camions mexicans no només amenaça del TLCAN; deixa incertesa sobre els enllaços de transport a llarg termini per als tres països. Creant un sistema de transport segur i integrat vols beneficiar els productors i els consumidors en tots tres països i millorar la competitivitat amb la resta del món.

En represàlia per acabar el programa pilot que trucking el govern mexicà ha proposat tarifes en $2.4 milions, val la pena de 36 agrícola i 53 industrials productes importats de 40 Units. La majoria de les tarifes serà 10-20 per cent, però la brisa del raïm tindrà un 45 Tarifa per cent. El govern mexicà ha evitat necessitats per als consumidors i els elements que afecten les indústries clau. La llista publicada inclou refrescos, Arbres de Nadal, selecció de fruites i verdures, elements vi i higiene. Les tarifes estan dissenyats per igual el comerç va perdre amb la prohibició dels camions mexicans.

Aquest cas falla habituals arguments a favor del proteccionisme econòmics. Algunes companyies que trucking mexicà vols respondre ràpidament a les oportunitats per al transport de productes de Mèxic als EUA, però no són probables de fer molt d'un impacte en la EUA. mercat. Mentre conductors mexicans de funcionar per a baixar els sous, les empreses no tindrà les rutes establertes i solidaris que u. les empreses han desenvolupat al llarg dels anys. La campanya contra els camions mexicans en l'u. apareix a ser impulsada pel principi general que els consumidors en l'u. han de ser negat el dret a decidir si comprar productes parcialment o totalment produïts en un país que és el segon més gran comprador de productes de les u.

El president Obama ha dit que l'administració a treballar en un nou pla que satisfer les preocupacions legítimes del Congrés i complir amb les obligacions del país sota del TLCAN. Aquestes paraules són similars als que va dir després de la casa i Senat va votar per la compra de llenguatge americà en la Llei d'estímul. Secretari Clinton serà a Mèxic la setmana que ve i el President Obama es reunirà amb mexicà Calderon a Mèxic a mitjans d'abril. Basada en les accions sobre l'última dècada pel que s'oposen a permetre que els camions mexicans en la EUA, no sembla que hi ha alguns Terra Mitjana on l'administració pot optar per reposar.

Si el President Obama no prendre una posició clara en suport de les nostres obligacions mercantils, U. productors i consumidors que es beneficien del comerç continuarà sent perdedors. Posició del President a la trobada de G-20 a primers d'abril es també ser més debilitada com líders d'altres països tornat cada vegada més convençut que l'u. relliscarà més cap al proteccionisme. President Obama necessita fer una posició de principis sobre aquest assumpte o va riscos desafiaments continus al proteccionisme comercial a casa i a l'estranger.

Escolteu el Podcast