Els líders dels països principals amb G-20 85 percentatge del món GNP tindrà una càrrega pesada de política econòmica a l'espatlla quan es troben d'abril 2 a Londres, Anglaterra. Un informe recent de l'OMC que el comerç mundial s'espera a disminuir en 9 per cent sobre una base de volum en 2009 Mostra la profunditat dels problemes. La cuina internacional & Consell de política de comerç agrícola (IPC) proporcionat els líders deu punts clau per pensar en el comerç i la seguretat alimentària. De l'IPC 35 els membres són divers geogràfica en l'agricultura mundial, amb experiència en política comercial agrícola i reflecteixen la cadena alimentària de productors a consumidors.

Seu primer punt és fonamental a agrícola i política de comerç d'aliments, "centres de població més gran i creixent del món i restants terres de conreu es distribueixen queden.” Segons les estimacions de la Food and Agriculture Organization (FAO) de les Nacions Unides (NACIONS UNIDES) pràcticament tots els camps de cultiu potencialment cultivables del Sud i l'Orient Mitjà/nord d'Àfrica ja estan en ús. Això és comparable a la regió de l'Amèrica Llatina i el Carib i l'Àfrica subsahariana, on només 20-25 per cent al conreu d'herbacis potencialment està en ús. IPC també va assenyalar que en un futur proper més de la meitat de la població del món a estar vivint centres urbans. La visió per algunes persones per a tots els aliments locals produïts no Quadra amb la realitat que la majoria dels aliments per a una àrea metropolitana com Tòquio, Japó amb 30 milions de persones ha de moure distàncies substancials.

El segon punt està lligat estretament al primer, "Només uns pocs països tenen suficient terra disponible, recursos hídrics i climes adequats a confiar totalment en la seva pròpia producció.” Perseguir autosuficiència vindrà risc de degradació ambiental i un elevat cost als contribuents i els consumidors. Fins i tot en un país com els EUA. on és relativament abundant bon terres de conreu, consumidors elegeixen a demanda sobre $80 milions de dòlars anuals de productes alimentaris importats. Alguns d'aquests són productes produïts no gens o no en volums suficients als EUA, com plàtans i cafè, i altres són importacions com fruites i verdures fresques a l'hivern. Algunes importacions com vi, Bou i algunes fruites i verdures competir directament amb subministraments domèstics durant l'any.

El novè punt que "les restriccions d'exportació agreujar preocupacions de seguretat mundial d'aliments,” i el desè punt per "una exempció per a compres d'ajuda humanitària d'aliments de les restriccions d'exportació” encaixa amb les dues primeres. La 2008 experiència amb preus d'arròs va mostrar com les polítiques del govern pot crear pànic tot i subministraments són adequats. Exportació d'impostos i altres restriccions van ser ignorat en les converses de Doha fins a les reaccions del mercat esbiaixada en 2008. Exportadors i importadors tenen l'obligació de mantenir els mercats oberts en bons temps i dolenta. Per ajuda humanitària l'assumpte no és una competició d'exportació, sinó d'ajudar els països pobres i les famílies.

Tercer punt de l'IPC és el canvi climàtic. L'agricultura no és al centre del debat que, però un sistema de comerç podria compensar qualsevol impactes que resultin.

L'actual crisi financera mundial és el quart número de l'IPC. La major inversió internacional flueix que va començar fa uns anys com a agrícola i augmentar els preus del menjar estan ara en risc. Un sistema comercial obert vols fomentar inversions privades per continuar satisfer la creixent demanda en els mercats urbans esmentat en els punts u i dos. Mentre que l'esperança és que els mercats seria oberts en països desenvolupats i en desenvolupament, reformes en cap grup seria positius.

El cinquè punt es dirigeix cap a l'ús de països desenvolupats de subsidis d'exportació, comerç-distorsionant domèstic dóna suport i tarifes superior per a productes més processats. Aquests són utilitzats per gairebé tots els països desenvolupats en el G-20. Aquests canvis en una recessió mundial no serà fàcil ja que no es pot fer quan els preus dels productes agrícoles bàsics eren rècord en 2007 i 2008. Aquests canvis hauran de ser part d'una gran quantitat de comerç.

Haver de països desenvolupats i països emergents proporcionar deure lliure i gratuïta per a tots els productes agrícoles de límit el 50 o per menys països desenvolupats és el punt sisè de l'IPC. Aquesta idea era part de la ronda de Doha amb la majoria de països a favor, però no tindrà molt impacte a curt termini en comerç o creixement econòmic.

"Els països en desenvolupament no hauria de confiar únicament en implantar grans aranzels per compensar les polítiques que s'han descuidat les zones rurals” el setè punt és ofert per l'IPC. Tingueu en compte que preus de mercat més alts de tarifes ferit pobres consumidors mentre no fer res per millorar la competitivitat de l'agricultura. Aquest punt fa tant ardor d'estómac per a països en desenvolupament com fa nombre cinc països desenvolupats.

El vuitè punt enllaça amb el punt setè reconeixent que polítiques comercials més oberts no resoldrà tots els problemes de l'agricultura. "Ajuda per a comerç” iniciatives cal ser Igualada els esforços internacionals per "ajuda per a l'agricultura” programes per contrarestar dècades de sota-finançament de l'agricultura en molts països en desenvolupament. Govern econòmics i regulatoris polítiques que les indústries de capital i tecnologia nova de fam, sens dubte, donarà lloc a productors que no poden competir en el comerç mundial. Això és cert en els mercats agrícoles i no agrícola.

El pla de punt d'IPC deu no trencar nous camins perquè el debat sobre l'agricultura i el comerç d'aliments és centenària. Què s'ha après una altra vegada en els darrers anys és productors de beneficis de comerç amb noves oportunitats d'ingressos mentre que proporciona consumidors més opcions a preus més econòmics. Entre aquestes dues situacions polítiques de govern vegades es col·loquen per protegir un grup o un altre. En altres situacions, la manca de competitivitat és la conseqüència involuntària de les institucions de crèdit feble que retardar el desenvolupament o les polítiques reguladores que impedeixen l'ús de tecnologia moderna, incloent-hi la biotecnologia.

Les realitats del segle XXI de les poblacions més grans i més concentrades de zones de producció agrícola disponibles han fet comerç alimentari més important que mai. La crisi actual pot proporcionar el catalitzador canvis reals en la política de comerç.