L'u. Senat ha aprovat un pegat temporal en els "Compri americà” provisió a la seva $900 "estímul econòmic milions” Pla. Després de rebutjar de senador John McCain (R -AZ) intent de treure la llengua, el Senat va aprovar afegint "aplicada de manera coherent amb les obligacions dels Estats Units sota convenis internacionals.” La prestació bàsica encara s'incrementarà el cost de construcció i reparació, reduir llocs de treball destinats per la legislació i mal u. esforços en aconseguir altres països per reduir barreres comercials.

La legislació de cambra i el Senat ha gairebé idèntics disposicions. Diu la factura de la casa, “…totes les de ferro i acer utilitzada en el projecte és produïda als Estats Units.” Inclou la llengua Senat "i l rellevant béns manufacturats” després de la paraula "d'acer.” Excepcions es proporcionen si l'agència governamental considera que "seria incompatible amb l'interès públic; ferro i acer no es produeixen en la EUA. en quantitats suficients i raonablement disponibles i d'una qualitat satisfactòria; o la inclusió de ferro i acer produït als Estats Units s'incrementarà el cost del projecte global de més de 25 per cent.” Nota de tot el projecte ha de costar 25 per cent més, no el ferro o acer en ella. Si s'aplica el requisit, el Departament o agència ha de publicar en el Registre Federal una justificació detallada.

Segons una anàlisi titulat "Buy American: Dolent per a llocs de treball i pitjor per la reputació” Gary Hufbauer i Jeffery Schott de l'Institut Peterson per economia internacional, Possiblement podria guanyar la indústria siderúrgica 1,000 llocs de treball de les disposicions de casa mentre el Senat més ampli llengua podria resultar en un addicional 9,000 treball de fabricació. L'u total. força de treball és sobre 140 milions. U. Fabricació d'acer és capital intensiu amb 150,000 treballadors produint 100 milions de tones mètriques (. MMT) l'any abans de la desacceleració econòmica actual. Els autors calculen que els plans d'estímul casa haurà sobre 0.5 . MMT tones d'acer. L'impacte del Senat llocs de treball es basa en l'administració estima que el pla d'estímul es creada 220,000 llocs de treball en la indústria manufacturera i una oficina de Federal política d'adquisicions que estimar 4 per cent de despesa federal en productes manufacturats és per a productes importats.

Socis comercials ja hem parlat de represàlia. L'u. indústria siderúrgica exportat sobre 9 . MMT d'acer en 2007 Comptabilitat per a 14,000 llocs de treball. A 6-7 retallades per cent de les exportacions d'acer a causa de canvis de política de comerç destruiria la ocupació addicional d'acer de la legislació nord-americana de compra. Hufbauer i Schott estimen que 12 EUA principals. socis comercials importar sobre $104 milions de dòlars anuals en u. béns i serveis per a ús de govern. Si només un u per cent d'aquestes compres es disputà represàlia política de comerç, que resultaria en la pèrdua de 6,500 U. llocs de treball. Si dos per cent de les compres s'han perdut, aquells 13,000 llocs de treball perduts que sobrepassin el potencial 10,000 guany d'ocupació. Per descomptat llocs de treball perduts seria repartides en desenes d'indústries manufactureres i no vist com les feines concentrades en acer.

Els resultats econòmics podria ser molt pitjors. U. empreses d'acer carregarà a preus més alts d'acer per menys competència d'estímul relacionats amb projectes i altres treballs de govern. Menys carreteres i escoles seria construït i menys altres treballadors empleats. Preus d'acer a sagnar en treball no governamentals i els productes serien menys competitius en mercats mundials. Productors d'acer en altres països pot abaixar preus d'acer i proporcionar més competència contra l'u. en els mercats de país tercers.

La llengua del Senat és un problema important per a l'OMC acord sobre contractació administrativa (GPA) i el capítol de contractació del TLCAN. L'u. ha passat anys negociant els canvis en les pràctiques de compra restrictives d'altres governs que podria ser desfet pel Senat. El GPA inclou la 27 països de la UE i 12 altres incloent-hi l'u. Estat Hufbauer i Schott, "En l'absència d'una reserva o exempció, l'aplicació de comprar disposicions americans a projectes patrocinats per entitats cobert en el GPA violaria u. obligacions.” Capítol 10 de NEFTA al govern contractació s'aplica al govern federal, però no als Estats. Els autors consideren que la despesa d'estímul està coberta perquè el govern federal està proporcionant fons per a programes específics.

Hufbauer i Schott creuen que l'impacte més gran serà en u. política exterior, "En un accident cerebrovascular, als Estats Units vols perdrà el camp alt moral quan es tracta de frenar la piconadora proteccionista que ara amenaça l'economia mundial.” Ofereixen tres opcions per tractar el tema. El millor és eliminar les disposicions americà comprar; que va ser rebutjat pel Senat. La següent millor és mantenir la llengua de casa menys restrictives, però estatals en el projecte de llei que la "interès públic wavier” s'utilitzarà per evitar la violació de les obligacions mercantils. La tercera opció és una declaració del President Obama que l'u. complirà les seves obligacions internacionals. El Senat va mantenir la llengua més restrictiu i afegir paraules en honor a les obligacions.

Tota aquesta activitat és una gran pèrdua de temps. Legislar un increment en el cost de fer negocis no és el camí cap a la recuperació econòmica. U. contribuents i treballadors seran els grans perdedors com reben menys construcció i reparacions que es va prometre i menys treballadors fan servir en projectes. Llocs de treball per als advocats augmentarà com van demandar en la EUA. advocats d'altres països i per què la Llei exigeix presentar casos contra l'u. sota l'OMC i NAFTA. És una pèrdua de pes mort que l'u. no necessita.

I, legislació pitjor està esperant a les ales. Alguns membres del Congrés suport un requisit que la $20 milions de dòlars per computerizing registres mèdics anar només a les empreses de tecnologia nord-americana. Que sigui impossible de fer amb la globalitat del negoci de tecnologia de la informació. En algun moment pot arribar a ser evident que tractant de protegir un segment dels EUA. Economia a Costa de la població en general mai va ser una bona idea i és encara pitjor ara.