Un historiador del segle 20 va ser una vegada va demanar la seva opinió de la revolució francesa. "És massa aviat per dir-,” va dir de l'esdeveniment que ha tingut lloc 200 anys abans del seu temps.

Jutjar llegat del President Bush (o del llegat qualsevol President) no és gairebé tan complicat, fins i tot per becaris que pot compensar les seves ments. Però el pas del temps sempre posa les coses en una perspectiva menys partidista.

Exemple: Va ser la guerra d'Iraq, val la pena? La resposta dependrà del que l'Iraq sembla anys des d'ara, i si creix en una democràcia l'Orient Mitjà animat o es converteix en un cau pel Islamofascist terrorisme. Serà un model bo o dolent per a altres països d'orientals?

Ara mateix, és possible tenir una opinió sobre l'Iraq el futur de. Certesa absoluta, No obstant això, hauran d'esperar.

Persones raonables poden diferir en polítiques de Bush, del seu maneig de la crisi financera actual d'impostos si talls i la factura de medicaments de prescripció van valer la pena.

Encara en almenys una àrea, nostre president sortint mereix elogi fort: S'ha fet en tant paraula i obra de lliure comerç. En fer-ho, ha ampliat les oportunitats econòmiques per nord-Americans ordinaris.

Quan Bush va prendre el jurament del càrrec en 2001, als Estats Units es van beneficiar d'acords de lliure comerç amb només tres països estrangers. Avui, tenim ofertes amb 11 més. Com u. Representant de comerç Susan Schwab recentment va assenyalar, les exportacions a aquestes nacions han crescut 80 per cent més ràpid que les nostres exportacions a la resta del món.

A augmentem aquest avantatge si Congrés aprova tres pactes addicionals negociats per l'administració Bush: acords de lliure comerç amb Colòmbia, Panamà, i Corea del Sud.

Fracàs a actuar sobre aquestes oportunitats només ens fa mal. Canadà, per exemple, acaba de finalitzar un acord de comerç amb Colòmbia. De Colòmbia 45 milions de persones–un mercat més gran que la de Califòrnia–ara resultarà més fàcil comprar béns i serveis de canadencs que dels nord-Americans.

Si el Congrés es van aprovar el nostre propi acord amb Colòmbia, els agricultors en particular beneficiaria. Actualment, tots els nostres productes agrícoles pagar aranzels colombians. Sota els termes de l'acord, No obstant això, meitat d'ells immediatament ingressaria Colòmbia lliures d'impostos. Queden barreres desapareixeria sobre 15 anys. Resultat: més ag exportacions a Colòmbia.

L'acord de lliure comerç U.S.-Colòmbia, òbviament, no salvarà nostra economia. Encara ofertes com això fer una gran diferència per a molts nord-Americans individuals per preservar els seus treballs i creant-ne nous. Combinat amb altres acords, lliure comerç comença a semblar una força important per la millora econòmica.

Situació financera actual del nostre país és bastant dolent, però seria molt pitjor si els Americans no podia vendre béns i serveis a l'estranger. En 2008, les exportacions de fet eren el punt brillant per a la nostra economia. Avançant, ens ha de tendir a expandir aquest èxit en lloc de retirar-se a les comoditats fals de proteccionisme.

Aquest serà un dels reptes centrals que s'enfronta al president electe Obama. Poc després de les eleccions, Christopher Padillo, un oficial de comerç a l'administració Bush, va advertir que Obama s'enfrontarà a "polític més pressió a favor del proteccionisme que qualsevol altre president executiu des de 1930.”

Això és una advertència ominosa, perquè el Smoot-Hawley tarifa acte, passat en 1930 sota el President Hoover, va jugar un paper clau en la prolongació de la gran depressió.

No analitzem presidencials llegats per reproduir les eleccions anteriors o política partidista punts. Analitzem-los perquè volem aprendre del passat–i específicament per evitar repetir els errors de les generacions anteriors. Smoot-Hawley era una innocentada enorme, i hem de fer tot al nostre abast per assegurar-se que també han après la lliçó difícil.

Registre de Bush en el comerç no és perfecte. La seva disposició a acceptar nous aranzels a les importacions d'acer durant la seva primera era misbegotten i pot haver jugat alguna part de ferir a la indústria domèstica auto, amb efectes que només estem començant a sentir-se ara. I encara que és incorrecte posar les deficiències de la Doha ronda de negociacions comercials de món a la porta de sa casa blanca, també és possible imaginar com més lideratge creatiu pot tenir importància.

En el seu conjunt, No obstant això, Amèrica és avui més fort pel lideratge del President Bush i suport per a una filosofia de comerç mundial més lliure.

Barack Obama va guanyar les eleccions pel canvi prometedor. Quan es tracta de comerç, No obstant això, ho faria bé simplement per seguir l'estela del seu antecessor.

Dean Kleckner, un pagès d'Iowa, presideix la veritat sobre comerç & Tecnologia. www.truthabouttrade.org